icon

Pravdepodobná strata práce

27. sep 2022

Baby, asi zostanem bez práce, všetko ide dole vodou ,a náš podnik nie je inak na tom,..mám z toho trošku depku , pretože nám tie peniaze budú ako rodine chýbať ..a neviem kedy si nájdem inu , pretože mi musí časovo kvôli deťom vyhovovať , keďže sa na nikoho neviem spoľahnúť ..ešte to nie je isté avšak mi to bolo naznačené , tak neviem ..bojím sa
,Všetko šlo hore a zostať teraz doma bez práce je pekná odvaha ..áno je to len výkrik do tmy , ja viem ,keď by k tomu prišlo musim sa pozviechať ,ja len že sa bojím ,aj ma to tam baví, aj sa mi tam páči, aj tam rada chodím..🙈🤷

Strana
z2
solange7
27. sep 2022

A kto ti to naznacil?

autor
27. sep 2022

@solange7 už sa to rozpráva všade po podniku

autor
27. sep 2022

@solange7 a aj šéfka niečo naznačila tak jemne ale naznacila

jonnie
27. sep 2022

U vás sa aspoň naznačovalo...ú nás nič...tu podpis a cau

autor
27. sep 2022

@jonnie pekne , je mi to ľúto

viestta
27. sep 2022

Pol roka máš nárok na podporu, budeš hľadať prácu.

autor
27. sep 2022

@viestta nemám , nastúpila som iba pred pol rokom , po materskej , som sa tešila ako dobre som nasla

alchemilkazltozelena
27. sep 2022

A čo robíš? Aká oblasť?

pbra40
27. sep 2022

Ak po materskej a rodicovskej, tak mas narok na podprou, ved aj pocas rodicovskej si bola poistena. Dokonca sa ti bude pocitat podpora z tohto platu a nie z rodicovsleho prispevku. Prever si to

autor
27. sep 2022

@pbra40 ale ja som nerobila na Slovensku pred materskou nemála som ani slovenské poistenie ..

alchemilkazltozelena
27. sep 2022

@pbra40 ak pred md a RD nikde nerobila tak nemá nárok a ona píše že našla si prácu po md, čiže šla do nového zamestnania

autor
27. sep 2022

@alchemilkazltozelena ja som robila v zahraničí ,tam som bola aj normálne poistená , keď som zostala tehotná , vrátila som sa natrvalo na Slovensko

autor
27. sep 2022

@alchemilkazltozelena áno do novej

zmrzlinka2021
27. sep 2022

A manžela máš?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
27. sep 2022

@zmrzlinka2021 áno mám,ale plat by chýbal a veľmi ..

autor
27. sep 2022

@miriam11 áno ja viem ,že to nie je problém len u nás ..aj keď ešte dúfam že sa to zvrati

zmrzlinka2021
27. sep 2022

Nemaj strach. Keď dostaneš výpoveď, až vtedy budeš riešiť. Dnes je extrémny nedostatok ľudí na pracovnom trhu

alchemilkazltozelena
27. sep 2022

@zmrzlinka2021 to ako myslíš?

olimuc
27. sep 2022

Ak si normalne robila v zahranici roky sa rataju, ak sa podla datumu vojdes do 4 rokov. Ovladas rec, mas skusenosti zo zahranicia … urcite nieco najdes

zmrzlinka2021
27. sep 2022

@alchemilkazltozelena Co mas na mysli?

alchemilkazltozelena
27. sep 2022

@zmrzlinka2021 že je extrémny nedostatok ľudí na pracovnom trhu

zmrzlinka2021
27. sep 2022

@alchemilkazltozelena Ze mas MEGA problem zohnat zamestnancov, sikovnych ludi. Ludi, ktori naozaj chcu pracovat, ktori su zodpovedni a cestni. Je to problem uplne vsade, nielen v BA (tu uz je to nemozne). Nizka demografia, nekvalitne skolstvo a proste mnohe firmy koncia, lebo proste nema kto robit.
Jedine co moze nam pomoct su ludia prichadzajuci z ukrajiny, srbska... lenze vo vela profesii to nepomoze, hlavne ak potrebujes odbornika, dobre jazykovo zdatneho.

alchemilkazltozelena
27. sep 2022

@zmrzlinka2021 fíha ale dobre dlho som sa tak od srdca nezasmiala 🤣 verím že toto nemyslíš vážne, že je to len nejaký vtip čo si tu napísala.... Nechápem ako niečo také môžeš napísať keď na každé pracovne miesto sa hlási doslova po kkt ľudí, a človek nemá šancu uspieť.. jednoducho nemá! Lebo keď všade príde na pohovor 30 ľudí a máš za sebou 10 takých pohovorov tak už más naozaj všetkého dosť.
A v blave nerobí len najväčší lenivec! Však tam je robota na každom rohu, ako môžeš napísať že tam nevedia zohnať ľudí?!?!

iwesska
27. sep 2022

Preco by si si nic nenasla,ked si pracovala predtym v zahranici a urcite vies dobre aj jazyk? Ja dlhodobo sledujem Profesiu a fakt kazdu chvilu mi chodia zaujimave ponuky,ze keby som teraz nemala novu pracu,tak je z coho vyberat.

kikus1997
27. sep 2022

@alchemilkazltozelena ľudí je ozaj malo, veľa ponúk… Pozri profesiu, kariéru, istp

zmrzlinka2021
27. sep 2022

@alchemilkazltozelena
Milacik, este raz, ja robim nieco ine ako ty a pohybujem sa niekde inde.
Ano, hlasi sa ti vela ludi, ale akych?
- polodebilov
- lenivcov
- neprisposobivych
- chcem 2 litre za nič
- absolventov pseudoskol co nemaju ziadnu mozgovu kapacitu....

... proste odpad!! Sikovnych ludi si hned firmy rozchytaju, lebo mat dobreho cloveka je poklad.

Sama som pocas svojej kariery prijimala aj ludi, co dostali nastupny 2 litre - bezny nastupny plat v nasej odbornosti, po pol roku dali vypoved, ze oni tolko robit nebudu a vkuse sa nieco ucit, pracovat na sebe, vkuse nejake aktivity, vkuse nejake terminy... proste hnili ludia...

A komunikujem s vela ludmi v ramci celeho slvoenska aj chudobnych regionov... Nemas sancu robit biznis v takej rimavskej sobote... proste nenajdes schopnych ludi.

zmrzlinka2021
27. sep 2022

@iwesska Nie kazdy, kto robil v zahranici, vie dobre jazyk. Ak robila niekde "v sklade" s poliakmi, tak fakt vie sa mozno dorozumiet, ale vobec nemusi kvalitne ovladat jazyk.

alchemilkazltozelena
27. sep 2022

@kikus1997 áno veľa ponúk ale aké ponuky? O ničom...

olivnik
27. sep 2022

Ja súhlasím s
@zmrzlinka2021, tu na juhu Slovenska detto. Kvalitného a lojalneho zamestnanca ťažko človek nájde.

Strana
z2