Prechod z voľnej nohy do korporátneho sveta
Ahojte, ospravedlňujem sa za anonymitu, ale je to pre mňa trošku intímne, tak ma dúfam pochopíte.
Dlhé roky robím sama na seba. Vždy mi to vyhovovalo. Kým boli deti malé, nemusela som stresovať s prázdninami, chorobami, vyberanim zo školy a pod. Do kancelárie som nemusela chodiť, viacmenej sme sa tam kolegovia stretávali iba keď sme sa potrebovali poradiť. Šéf je fakt skôr líder, nebuzeruje, poradí. Ale robí sa mi stále ťažšie, stále ťažšie sa mi získavajú klienti, stratila som drive, s ľuďmi je to prisunom informácií a žiaľ aj dezinformácií náročnejšie, stále častejšie sa stretávam s tým, že sme len zbytoční darmožráči a pod.
No a našla som na profesii ponuku práce, kde by som robila niečo podobné, nevyšla by som z oboru, ale neotravovala by som ľudí ja, ozývali by sa sami, plus k tomu robila komplexnejšiu prácu. Urobila som si životopis, motivačný list, bola na dvoch kolách pohovorov a zobrali ma, od 1. nastupujem. Je to obrovská firma, veľmi dobre známa, líder na trhu.
Najprv som sa tešila, ale teraz mám pochybnosti.
Prídem o svoju slobodu, super šéfa a kolektív. Nebudem môcť toľko cestovať.
Vlastne ani neviem, čo od vás chcem, možno len názory alebo skúsenosti. Viem, že v mojom veku je to skôr opačne. Z korporátov sa ide na voľnú nohu.
Ako sa ti páči v novej práci?

no to treba povahu na to, my nemame telefon na uchu, ani klientov v hlave v kuse :D ale pracu ako taku ano.. telefon firmeny - zakaznicky sa u nas vypne presne s koncom pracovnej doby, moj a chlapov okolo 17:30 - 18tej a proste vsetci su s tym ok... aj podnikatel ma rodinu a osobny zivot a sukromie. Dokoncim si veci, ak treba uorbim aj cez vikendy, sviatky (dane som dokoncovala tento mesiac na velkonocny pondelok v klude) odoslem... a diskusie s ludmi = pocas pracovnej doby, nieco si spomenuli, nemaju = email. Detto dovolenky, skontrolujeme email, telefon, v urcitych intervaloch a potom vypiname. To sa treba naucit len. Zase neodidiem od rozrobenych veci :D kedysi najma ked som robila s mamou to bolo v kuse, a ako dlazkove handry lietat lebo to tomu chyba, to hentou... sama som si potom spravila poriadky = toto si dokaze podnikatel urobit sam, ak nedokaze, urobim to ja za xxEUR v pracovnej dobe. Svet sa nezruti. fakt naucili sa vsetci a arogantni vrieskaci = si najdu ine obete :D chlap zase riesi obchodne veci, obchodaci, zakaznici = tiez by ho svaclo byt 24/7 k dispozicii, naucili sme vsetkych na email, a telefonovat cez den pracovny, fakt zvoni mobil len ak ide o "zivot" :D