Prečo firmy nedodržiavajú termíny po pohovore?
Bola som na pohovore a povedali mi, že sa mi ozvú do určitého dátumu. Prečo ma s týmto veľa firiem problém - zavolám berieme, neberieme až sa človek dokáže zariadiť. Nie je to len u mňa, ale u viacerých. Pýtali sa ma otázky, ktoré by sa ani na pohovoroch nemali opýtať, ale odpovedala som.
este nemusia mat ukonecne vyberove konanie ale ano castokrat sa stane aj, ze maju a napriek tomu ta nekontaktuju, ak mas nejake kontaktne cislo, email, pokojne sa im ozvi, ze by si rada vedela, ci uz to maju uzavrete a teda nebola si vybrata ako uchadzas, nakolko mas aj nejake ine otvorene debaty ale preferujes ich (alebo cosi podobne, samozrejme ak je pravda, ze sa ti pozdavali a chcela by si tam pracovat)
ak ti povedali, ze do napriklad 2 tyzdnov ti daju vediet, ci postupujes do druheho kola, tak si na tom este ok. Ak ti iba povedali, ze sa este ozvu o vysledku, tak to s tym moc nepocitaj.
Ak sa chcu objektivne rozhodnut, musia porovnat viacero kandidatov pocas urcitej doby... nepozvali vsetkych naraz samozrejme, to je nemozne. Treba trochu trpezlivosti.
A casto je to aj o tom, ze personalista sa moze aj na hlavu postavit ked sa manazer oddelenia neuracil vybrat cloveka do svojho timu. Caka sa na jeho posledne slovo koho beru.
a niekedy do toho pride PN, najlepsi kandidát, ktoremu to ponukli im povie, ze sa im vyjadri do tyzdna a oni nechcu odmietnut druheho v poradi... je tam vela premenných. aj my prijimame ludia naozaj sa vzdy nepodari poslat vyjadrenie z XY roznych dovodov....

Lebo nie si jediná osoba ktorá je pozvaná na pohovor. Ako ta môže prijať/odmietnuť keď ešte neboli na pohovore všetci ?