icon

Prečo je ťažké vyjednať nižšiu mzdu za výkon?

stupidman
14. feb 2025

Tí čo čítajú moje témy už vedia a kto nie zhrniem v skratke: som neobratný manták, a z každého zamestnania ma vyhodia lebo nepodávam také normy ako vyžadujú. Ja pracovať chcem. Nešpekulujem ako naši niektorí spoluobčania čo nejdu ani keď im prácu ponúknu. Len je problém že je divoký kapitalizmus a všade očakávajú nadludské výkony. Obvykle zamestnanci vyjednávajú o zvýšení mzdy. Pýtajú si viac.

Moja otázka je: Prečo sa to nedá naopak? Raz som pracoval priamo pod firmou ako kmeňový zamestnanec nie cez agentúru a predvolali si ma na personálne že plním normy na 90% a že minimum je 100% čo musí dať každý. Tí čo dávali 120% mali aj príplatky, prémie. Ja som im navrhol že nechcem žiadne prémie kludne to dajte tým lepším a ja kludne podpíšem aj zníženie mzdy. Som si vedomý že nepodám taký výkon ale zamestnanie potrebujem, tak mi kludne znížte mzdu. Oni že to sa nedá lebo musí byť nejaká latka a bla bla bla. Pre toto som každý mesiac v inej práci.

Avšak druhý problém je že väčšinou som cez agentúry dočasného zamestnávania a tam sú tieto mzdové veci komplikované, lebo darmo ja budem vyjednávať s nadriadenym vo firme kde pracujem, keď ma neplatí on ale agentúra. Teda že pracovnú zmluvu mám s agentúrou. Neviem ako to presne funguje v pozadí že firma kde pracujem posiela peniaze agentúre a agentúra z toho vypláca zamestnancov. Ale zase jednať s agentúrou neviem či sa bude dať, keď dohoda medzi firmou a agentúrou, má dané finančné náklady na zamestnanca. Agentúra nič nevyrába, neprodukuje, iba prideluje zamestnancov. Oni neurčujú normy, nemajú na to vplyv. Takže ako agentúrny zamestnanec, s kým mám vyjadnávať o plate? Teda že chcem nižšší plat len nech ma nechajú zamestnaného?

stupidman
autor
18. feb 2025

@eva8940 preto mám väčšinou zamestnanie na pár týždňov, lebo nových nevyhadzujú. Logicky majú nejaký čas zaučiť. Zatial nikto za mnou nebol ohladne noriem. A už som v treťom týždni. Ale príde čas, že povedia že zrýchli lebo už si tu mesiac napríkad, a v skúšobnej dobe nemusia dávať ani písomné varovanie. Neosvedčil sa, letí! Takto to robia skoro vždy. Ja velmi málokedy prežijem skúšobnú dobu. Obvykle ma v skúšobnej vyhodia. A tie PAS poruchy mi len pridávajú, v takom zmysle že vidia že som iný, nikto ma nechce priať do kolektívu. A tak si spojte dokopy situáciu že: “ten nový kolega je manták, a ešte k tomu je aj divný” to keď spojíte, tak nikto takého človeka nechce. Potom končia ako bezdomovci aj takýto ludia.

miskakyska
18. feb 2025

@stupidman ... spomínal si mamu... bývaš s ňou?

janulik2008
19. feb 2025

@eva8940 my sme boli mix 😀 ale ozaj klud bol akoze aj trz co som tak sa aj smejeme aj pomozeme si kedze sme len 4ja ale tak da sa 😀

mandarinka555
19. feb 2025

@stupidman Po tomto sa ani nedivím...
Chceš rozprúdiť diskusiu, lebo z toho žijú reklamy...Téma je nereálna a žiadny admin ťa nezmazal🙈

sevrin
19. feb 2025

@stupidman čo keby si napísal o sebe úplnú pravdu, aby sa ostatní dostali do obrazu, prečo tak irituješ všetkých ľudí naokolo, čo ťa poznajú? Prečo takmer všetci kamaráti nad tebou už zlomili palicu?
Keď do internetového fóra píšeš len to, aby si ťa ostatní ľutovali, tak zas to bude téma s 350 stranami o všetkom a o ničom. Koľko takýchto tém si založil za posledných 20 rokov a nepohol si sa ani o krok lebo každú dobrú radu si jedným uchom pustil dnu a druhým von?

tairyx
19. feb 2025

@sevrin neviem na koľko je toto všetko reálne no mám v okolí veľmi blízkeho človeka s týmto postihnutím a naozaj nie je ľahké byť obľúbený s týmto handicapom, ba priam je to nemožné. Títo ľudia vnímajú svet úplne inak. Väčšina populácie sa ich bojí, lebo im nerozumie. Čiže vyjadriť sa o človeku s autizmom, že irituje ostatných a má sa uvedomiť aby ich neiritoval, je prinajmenšom scestné.

janulik2008
19. feb 2025

@tairyx len ono vies, nikto nebude za neho robit ako si on predstavuje ze spravi 80% a zvysok niekto iny lebo na toto by nikto nepristupil aj ked mal nvm ake priplatky atd. Kazdy robi robotu za seba a nie este za ineho ( aj ked vieme aka je realita 😀). A ako pisala uz
@mandarinka555 naozaj myslis ze po niekom vykrikuju len tak vulgarizmy napr z auta? Tomu sa mi nechce verit.
Inak netyka sa to jeho ale u nas napr je toto vycapene na nastenke .. inak nvm ci to niekde pisal ale to tie roky nic nevybavil? Ked chodil po doktoroch?

tairyx
19. feb 2025

@janulik2008 autor nenáraža na to, že by chcel aby robili druhí za neho. Aj v automobilkách či iných výrobných podnikoch sú pozície, kde sa dá tolerovať pomalšie tempo. Len to by museli zamestnávatelia chcieť vyjsť zamestnancovi v ústrety. Dnes proste keď nejdeš ako mašina ( aj zo zdravotných dôvodov ), tak si proste nikto, odpad, a živ ťa Boh. A toto je to, o čom je táto diskusia celá.

janulik2008
19. feb 2025

@sissy27 "tak panko si bude este rozkazovat, aby mu vymysleli pracu na mieru, kde by stihal 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ ani za toho noha neurobis ty nic preto, aby si sa zlepsil, vsetci sa maju prisposobit tebe a tvojim poziadavkam…
A este ti tu pracu mame polozit na zlatom podnose k noham, lebo ty to na tom internete nevidis… ty si fakt na hlavu padnuty alebo si tu len robis srandu z ludi." Neviem preco mi ten komentar pripomenul mna jak som v robote do vsetkych hucala ze chcem ist k chlapcom robit 🤣 oni museli mat zo mna hlavu jak balon 🤣🤣🤣 kazdy bozi den 😀🤣🤣🤣😀

janulik2008
19. feb 2025

@tairyx pise ze preco sa neda vyjednat nizsia mzda za vykon. Fajn, lenze keby on robil pomalsie tak ako som pisala ja a este niekto tak vo vyrove velakrat na seba "ukony" nadvazuju. Uvediem priklad u nas mame koze ktore sa znacia ja ked kozu nemam tak nemam co strihat tym padom stroj stoji tzn ze nadriadeny pinda preco stroj stoji. My vysvetlime ze nemame kozu takze ide za tymi co znacia a zdrbe ich ze ako je to mozne. A trz si vezmi autor by spravil za hodinu dajme tomu 5 kozi a jeho kolega by spravil 10 kozi. Jasne aj u nas su vynimky niekedy znacia aj 3ja alebo aj 5ti lebo sa inak nedalo. Len ide o to, ze nikto nebude tahat za ineho kazdy den.

tairyx
19. feb 2025

@janulik2008 to je tu už písané na predošlých stranách, a áno, je to pravda, nie každá práca je vhodná pre človeka s takýmto postihnutím, stále hovorím o tom, že téma nie je ani tak o tej nižšej mzde, ako o celom systéme.
Ja rozumiem čo autor naznačuje
Inak toto bude problém aj do budúcna, populácia starne plus mnoho mladých ľudí má diagnózy, pre ktoré majú alebo budú mať zníženú pracovnú schopnosť (aj keď možno nie na papieri). A tí čo nemajú, nechcú byť otrokmi systému, celý systém sa v priebehu nasledujúcich desaťročí bude musieť zmeniť.

miskakyska
19. feb 2025

... bývaš s mamou??

janulik2008
19. feb 2025

@tairyx tak snad sa zmeni ono aj ked pridu stroje aj tie musi niekto obsluhovat ... tak snad 😇

stupidman
autor
19. feb 2025

@miskakyska býval som velmi dlho v podstate celý život, teraz mi brat požičal byt ktorý nevyužíva, je to síce na dobu neurčitú, ale stále iba provizórne, ak ho bude chcieť využiť ináč, tak samozrejme ja musím ísť ďalej. Takže v podstate bývam u rodiny. Nemám nic vlastné.

@mandarinka555 po čom? Nechápem o čo ide? Píšem to čo sa mi v živote deje.

Podľa niektorých tvrdení má prísť New World Order.

sevrin
19. feb 2025

@tairyx ja nepochybujem o tom, že autisti to majú ťažké, tento stupid má smolu že ho poznám celé roky. Je to chronický sťažovateľ a na Slovensku snáď neexistuje fórum, kde by sa neľutoval. On potrebuje mať publikum, ktoré ho bude ľutovať a to čo sa "rieši" na siedmej strane, presne to isté sa bude riešiť aj na 350 strane. Ak mu to ovšem admin medzitým nezmaže.
Nuž ale to je tak, keď niekto nehľadá prácu ale len zamestnanie, kde sa môže zašiť v kantíne a pre svoju kariéru nikdy nič nie je ochotný spraviť navyše.

miskakyska
19. feb 2025

@stupidman pýtam preto, keď si išiel prať a si ju spomínal, že Ti do toho kafre..to vyzeralo tak, že bývate spolu

kvetinka_2
19. feb 2025

@janulik2008 presne tak, úplne s vami súhlasím. Keby každý v zamestnaní povedal, že aj ja chcem menšiu mzdu, ale nespravím, Vám za zmenu absolútne nič a sadnem si do kantíny na kávičku. Tak to, by bol pre zamestnancov úplne, že raj na zemi. Lenže ľudia nežijeme v rozprávke. Pretože reálne načo sú zemestnávateľovi ľudia, ktorý za zmenu absolútne nič neurobia. Ja viem, že to je ťažké, ale treba zhodiť ružové okuliare. Do práce sa chodia zarábať peniaze. Oddych máte, keď máte voľno. Za pásovou výrobou, by ho ostatný asi z kože zdrali, keby zistili, že nestíha. Pretože tam úkon, nadväzuje jeden na druhý. Tam sa jednoducho každý musí obracať, bez ohľadu na to, či má niekto nejaký hendikept. Potom, myslite, že si to od šéfa zlízne len jeden, alebo celá zmena, poprípade linka, no samozrejme, že celá zmena. A kto sa reálne nechá buzerovať od nadriadeného, kvôli kolegovi? Ja, by som pán autor asi rozmýšľala nad invalidným dôchodkom, to bude vo vašom prípade asi tá najideálnešia možnosť.

stupidman
autor
19. feb 2025

Tak je 😉

stupidman
autor
19. feb 2025

@miskakyska nie, ale že spomínala dačo že sa dajú prať aj polovičné dávky, a to ma zhaluzilo. Lebo ja som vždy čakal kým sa mi naplní bubon. Ale semtam je situácia že nemôžem počkať, tak rekú skúsim tú polovičnú dávku. Ale nakoniec som to pustil ako je.

lenkasarka
19. feb 2025

@stupidman ale notak. Snad nechceš tým memečkom naznačiť, že Ukrajine áno a tebe nie? Ja chapem že si chorý, ale ty to už preháňaš s tým sebalutovanim a to som ti písala uz v predošlých témach ktoré si založil. Ty máš proste pocit,že každý ti robí zle a všetko a všetci sú proti tebe. A stále astale a stále dookola to iste.

stupidman
autor
19. feb 2025

@kvetinka_2 já vím, nehádam sa s vama. Každý má svoje miesto. A to moje je na ulici. Dôvody prečo nemôžu firmy mať menšie kvóty, už vysvetlené je. Ludia sa musia prispôsobiť firmám a nie firma luďom. Takže kto na to nemá, smer ulica! A teraz si to spojte a zistíte že vlastne všetci mali pravdu. Keď niekto napíše že skončím ako bezdomovec, a niektorí (spolu aj s adminom) to považujete za jasný trolling. A v tom prípade ani nečudo že téma zmizne. Ale ak si položíte otázku na základe analýz v tejto téme, a prevediete to napr. do matimatematického príkladu, tak čo vychádza?

Mantávý retard ktorý nikde nestíha + Firmy potrebujú šikovných zamestnancov = taký si na živobytie nezarobia a skončia kde?

Ďalšia otázka: keby som nemal takú tolerantnú rodinu a hneď po 18-ke by mi povedali, nech sa páči, choď a staraj sa o seba! A nežil by som v regióne kde je večný nedostatok pracovnej sily, čo by so mnou bolo?

Odpovedzte si na tieto otázky a dostanete odpoveď.

lenkasarka
19. feb 2025

@sevrin no presne.

stupidman
autor
19. feb 2025

@lenkasarka pravda je na infovojne! Čítajte infovojnu a dozviete sa všetko. 😉

lenkasarka
19. feb 2025

@stupidman nechodím na iné fóra na infovojny atd ale nepochybujem o tom čo píše
@sevrin
Ty to už hrotis naozaj. Máš rodinu mamu, otca, brata na ulicu tá nevyhodia veď ani doteraz to nespravili. Tak nevesaj hlavu mama ti určite vždy pomôže

stupidman
autor
19. feb 2025

Dobre ludze mojo, pekné svící slnko, berem chňapku a idem popozerat koše, zálohovat čo nájdem nech robím néčo užitočné 😉

sevrin
19. feb 2025

@lenkasarka to je u neho bežné, že v každej diskusii skôr či neskôr začne spamovať múdrosťami z infovojny.

stupidman
autor
19. feb 2025

Lebo to je jediná pravda. Pchajú sa do zadnice ukrajincom, nič ine nevedia. Orbán a Trump sú spravni chlapi! V česku padne Fiala. To je správne. V Taliansku pani Meloniová, vo Francúzsku Le Pen a treba sa postaviť tejto neoliberálnej chobotnici, kerá má šadze chápadlá. Čína Putin nak sa spojá + menovaní a narobá snú porádky!

Treba bojovať proti Deep State!

stupidman
autor
19. feb 2025

The real virus isn’t COVID, but rather Bill Gates, George Soros, Klaus Schwab, and "Dr." Fauci.

sevrin
19. feb 2025

No tak vidíte na príspevkoch tohto tupoňa, čo je to za trkvasa. A týmito hovadinami spamuje každé fórum kam sa chodí poľutovať.

janulik2008
19. feb 2025

@kvetinka_2 ved toto ze ked sa nestiha tak automaticky dostane cela zmena. Lebo vedenie "sprdne" veducich, ti zasa nasich veducich a oni nas. Niekto tomu hovoril "zakon padajuceho 💩" 😀