icon

Prečo je ťažké vyjednať nižšiu mzdu za výkon?

stupidman
14. feb 2025

Tí čo čítajú moje témy už vedia a kto nie zhrniem v skratke: som neobratný manták, a z každého zamestnania ma vyhodia lebo nepodávam také normy ako vyžadujú. Ja pracovať chcem. Nešpekulujem ako naši niektorí spoluobčania čo nejdu ani keď im prácu ponúknu. Len je problém že je divoký kapitalizmus a všade očakávajú nadludské výkony. Obvykle zamestnanci vyjednávajú o zvýšení mzdy. Pýtajú si viac.

Moja otázka je: Prečo sa to nedá naopak? Raz som pracoval priamo pod firmou ako kmeňový zamestnanec nie cez agentúru a predvolali si ma na personálne že plním normy na 90% a že minimum je 100% čo musí dať každý. Tí čo dávali 120% mali aj príplatky, prémie. Ja som im navrhol že nechcem žiadne prémie kludne to dajte tým lepším a ja kludne podpíšem aj zníženie mzdy. Som si vedomý že nepodám taký výkon ale zamestnanie potrebujem, tak mi kludne znížte mzdu. Oni že to sa nedá lebo musí byť nejaká latka a bla bla bla. Pre toto som každý mesiac v inej práci.

Avšak druhý problém je že väčšinou som cez agentúry dočasného zamestnávania a tam sú tieto mzdové veci komplikované, lebo darmo ja budem vyjednávať s nadriadenym vo firme kde pracujem, keď ma neplatí on ale agentúra. Teda že pracovnú zmluvu mám s agentúrou. Neviem ako to presne funguje v pozadí že firma kde pracujem posiela peniaze agentúre a agentúra z toho vypláca zamestnancov. Ale zase jednať s agentúrou neviem či sa bude dať, keď dohoda medzi firmou a agentúrou, má dané finančné náklady na zamestnanca. Agentúra nič nevyrába, neprodukuje, iba prideluje zamestnancov. Oni neurčujú normy, nemajú na to vplyv. Takže ako agentúrny zamestnanec, s kým mám vyjadnávať o plate? Teda že chcem nižšší plat len nech ma nechajú zamestnaného?

janulik2008
19. feb 2025

@sevrin ako to ze ho poznas cele roky? 😀😇

lenkasarka
19. feb 2025

@janulik2008 to je to čaro anonymity. Aj ja tu poznám uzivatelky Mk s ktorými som chodila ešte na ZŠ.
A nejaké desaťročia už prešli 😂

micicka
19. feb 2025

@stupidman zacni pisat pribehy, rozpravky do novin, casopisov. To ti zjavne ide perfektne. A urcite aj normu budes stihat, lebo reagujes pohotovo, o vsetkom mas prehlad...

enmery
19. feb 2025

@stupidman Tebe kúruje?Tí, ktorých oslavuješ prví serú na sociálne prípady a ľudí so znevyhodnením. To Tí tvoji nenávidení "liberáli" sa snažia zaradiť do spoločnosti aj takých ako ty. Už mi Ťa nie je ľúto. 1000 výhovoriek na fórach a oslava putina. Fuj.

kvetinka_2
19. feb 2025

@enmery ja toto hovorím od samého začiatku, keď som sa túto tému narazila. Tu je omnoho viac prípadov. Je tu plno slobodných mamiciek, ktoré sa samé starujú o svoje najkrajšie ratolesti. Mesačne sú tu mamičky, ktoré zúfalo čakajú, keď im príde materská, aby si mohli zaplatiť strechu nad hlavou, pre seba aj pre svoje dieťa, ktorú im nikto nezaplatí. Mamičky, ktoré ostali, odkázané na rodinu, ale aj samé na seba. Samoživiteľky. Túto sú ženy s veľkým Ž, ktoré si zaslúžia klobúk dole. Toto je môj názor, ale samozrejme, že každý má iný názor.

janulik2008
19. feb 2025

@lenkasarka aha takto 😀

janulik2008
19. feb 2025

@enmery
@kvetinka_2 ja inak myslim ze on sa bude stale lutovat a kazdy je proti nemu len on je lietadlo. Kolkokrat sa tu snazili zeny mu pomoct ale myslim ze je to marne.
Na druhu stranu kym nema na papieri ze je autista a ma problemy tak vsade ho budu brat ako ťuťmáka co robi pomaly. Idem ja sa pripravit do roboty 😀 lebo bez prace nie su kolace jak sa hovori 🤣🤑

vesimelonimarsista
19. feb 2025

Podla mna, idealna pracovna kombinacia by bola pre neho: 1. zbieranie kovosrotu a vratnych flias na uliciach, 2. praca na trollej farme na Sumracnej.

sevrin
19. feb 2025

@janulik2008 v prvom rade je to obézny lenivec, ktorého najobľúbenejšou činnosťou je napchávať sa do tretej rána klobásami a slaninou. Foto v profilovke nech nemýli, tam má o 15 rokov menej a je o 50 kíl ľahší.
Nikde nestíha preto lebo je tak tlstý, že mu už ani brucho nedovolí aby sa zohol. A kvôli tomuto on chce ID.
Ale to sa neprizná, to už by ho neľutoval nikto.
A jeho vysnívaná žena? Zazobaná inžinierka s vlastným bytom, ku ktorej by sa nasáčkoval aby ho živila. Čo je povinnosť ženy? Čakať ho doma s teplou večerou keď on príde "narobený" z roboty.
A keď mu vytmavíte jeho chovanie tak zaspamuje fórum nadávkami na Ukrajinu a vivat Trump. Všetko je zdokumentované na jednom fóre kde už toľko ľudí nasral že kontaktovali jeho brata nech si ho porieši lebo ho poriešia oni.

janulik2008
19. feb 2025

@sevrin to akoze vazne? Neverim 🫣🫣🫣🤥🤥🤥

sevrin
19. feb 2025

@janulik2008 môžeš si vybrať, buď je to fakt taký kvalitný troll alebo je vážne narušený.
Ja nezvyknem klamať ani preháňať. Dlho sa mu snažili pomôcť, ale keď si "debil aj tak zakaždým spravil po svojom" väčšina nad ním zlomila palicu.

janulik2008
20. feb 2025

@sevrin 9ch, a tolkokrat mu chceli pomoct a on takto. A na akom fore? Teda ak to nie je tajne 😀 kludne aj spravu ked nemozes sem pisat 😀

kvetinka_2
20. feb 2025

@sevrin to ste mysleli vážne? Ja som si myslela, že si z nás robí srandu, no zjavne som sa mýlila.

kvetinka_2
20. feb 2025

@kvetinka_2 vyzerá to tak, že v tejto diskusií, má už asi nič neprekvapi🤦🤷už som mala pocit, že žijem v inom svete...

stupidman
autor
20. feb 2025

@enmery všetci chudobní a sociáli ako ja volia Orbána a jemu podobných. A kamoši sú velkí nadšenci infovojny. Bojujú proti Deep State a tak. Ale brat zase tvrdí že Deep State bude výhodný pre neschopnú žobrač ktorá nič nemá. Len si do mňa kopnite vy kapitalisti. My pre vás nie sme ludia. Len chudobní bezdomovci ktorí by ani nemali žiť ☹

stupidman
autor
20. feb 2025

@kvetinka_2 a hlavne toto je fórum presne pre mamičky a nie pre neschopných dezolátov a lúzrov ako ja! Kto je zato aby som odtialto dobrovolne vypadol?

janulik2008
20. feb 2025

@stupidman prosim ta prestan sa lutovat. To moja neter 10 rocna toto nerobi ako ty. Ako male dieta
Nejde o to ze si tu, su tu aj chlapi ( teda pamatam ze boli niekedy) ale ty sa lutujes a ked nieco tak len si nadavas ze si luzer atd. Odkial vlastne vies ze ta vyhodia aj z terajsej roboty?

sevrin
20. feb 2025

@stupidman ano vypadni z tohto fóra. Nie, ty nevypadneš, ty potrebuješ mať všade publikum. V reálnom živote ťa každý má za somráka, s ktorým sa nebaví, a tak si to kompenzuješ vo svete virtuálnom.

stupidman
autor
20. feb 2025

@janulik2008 jedna cigánka z kolárova mi povedala že treba mať 1000 pípnutí za smenu, že to je minimum že vtedy spĺňaš presne normu. Ja mávam 700-800 za smenu. Takže podla tohto som pod normou, ale nikto za mnou nebol zatial. Ale ďalšia cigánka z komárna vraj dáva nízke normy a sťažovala sa mi že ju asi vyhodia, a ona živí 5 detí a také. A viem že je to pravda lebo mi ukazovala SMS z agentúry kde jej písali že má slabý výkon, a že keď sa zvýšia normy, tak ju môžu ukončiť. Pri agentúrnych zamestnancoch neni nič také že musia najprv upozorniť výtkou písomne, alebo výpovedné lehoty a tak. Tam zo dňa na deň človeka doslova ukončia. Po šichte len oznámia že zajtra už netreba chodiť. A ďalší cigán s ktorým som vykladal kamióny (zať tej cigánky z komárna) a povedal že taký jeden Milan ze tiež skúšal ísť na ten picking a vraj neplnil normy tak ho vrátili vykladať kamióny. To je najpodradnejšia práca v hale. Robia tam len rómovia, alkoholici, recidivisti, negramotní ludia, a všelijaká problémová verbež. Keď nebudem dávať normy tak tam pravdepodobne skončím aj ja. A keď príde ťuťmák medzi hentakých tak čo sa asi stane? Šikanovanie ako vyšité. V minulosti ma takí vždy vyčlenili z partie, robili mi zle atď. Grázli si ma nejako velmi obľubujú. A pre tú čo neverila, tak poviem len tolko, že od jedného rumunského cigána maďarsky hovoriaceho som sa pýtal prečo ma šikanujú a on povedal že ja ho iritujem. Proste ze nič som mu nespravil ale proste celá moja osoba ako taká. Proste na pohlad mamľas, a do takých sa grázli najviac púšťajú. A je to aj tým že sa pohybujem v takých kruhoch lebo ja som nemal kde spoznať inú sortu ludí lebo v osobitnej škole boli len problémové deti, na učňovke tak isto. A potom sa to už ťahalo do dospelosti, lebo v meste si medzi sebou grázli povedia veci a tak už po mne ide pomaly každý grázel. Teraz sa to upokojilo leno tí naj sú pozatváraní, ale u mňa bolo bežné že aj v 30-ke si ma chitila partia grázlov a zmlátili ma. Len tak. A to sa potom rýchlo rozšíri. More tento mamlas minule dostal, dáme mu aj my… chápete.

stupidman
autor
20. feb 2025

Ale ludze mojo, ale mal som aj také menšie šťastie. Len vďaka tomu že zálohujem (čo odsudzuje aj rodina, aj kamaráti, aj kolegovia) že to je sockárske a neviem čo… Ale keby som minule nešiel zbierať, tak by som ani nemal dôvod ísť do obchodu (kde to speňažím) a stretol som tam Andreu (kolegyňa z jednej bývalej roboty) a povedala že robí v Senci v nejakom sklade, a že tam je pohoda, neni velké tempo, chodí doprava atď. Vymenili sme si kontakt, a vravela že nejaký chalan odišiel, tak miesto neho by som mohol ísť, že inák tam naberajú. Väčšinou tam robia ukrajinci a rómovia… Takže to nebude niečo extra ťažké. Ona si to chváli. Takže ak ma zo súčasnej roboty vyhodia, idem si hentam. Keď iné riešenie neni, tak môžem pokračovat v zabehnutých kolajách že ma každý mesiac vyhodia s ja sa opäť zamestnám inde… Keby sa niečo zmenilo na trhu práce tak vtedy mám čas byť bezdomovcom. Už som sa skamarátil aj s bezdomovcom čo postáva pred obchodom, že onedlho budem aj ja na ulici tak je lepšie mat už predom kontakty.

janulik2008
20. feb 2025

@stupidman ach zasa to iste. Mna tiez nemali v robote prvej radi, priznavam bola som sprosta lebo to bolo prve zamestnanie tak som drzala hubu. Nepredlzili mi zmluvu a ja som aj na PNke bola mesiac pred koncom skusobnej doby. Ked som sla do novej roboty povedala som si ze nebudem taka, a poviem si svoje. Odkial vies ze ta budu sikanovat dopredu? A k tym bezdomovcom sa nevyjadrujem ty uz dopredu vies ze tak skoncis. Ved byvas s rodicmi nie? A k zalohovaniu, u nas v robote su tiez taki co zbieraju flasky 😀 a nikto im socky nehovorime len akurat sa smejeme ze este aj z kosa vyberaju flasky 🤣 dokonca uz sme na tom tak ze rovno im flasku prazdnu dame. Ja som tiez zbierala len nemam to jak domov odniest ked chodim MHD 🤣😀
To mi chces povedat ze v robote nie je nikto "normalny"? Vsetko su grazli?

sevrin
20. feb 2025

@stupidman 8 strana a stále tie isté kecy. Ešte sa sťažuj že každého irituješ.

lienka9
21. feb 2025

@stupidman stale aj tak nechapem,ze naco sa furt trepes do skladov a robit to iste dookola,ked ti to nejde.a nevyskusat zmenit zameranie..ale uz aj ja zacin verit,ze chyba bude inde

sevrin
21. feb 2025

@lienka9 😂 keby si len tušila, že sa pýtaš otázku, ktorá mu bola položená už pred 15 rokmi. Ale on ti to zas duchaplne vysvetlí.

buberova
21. feb 2025

@lienka9 lebo tvrdí že tie teplé miestečka si ľudia držia a nedostane sa tam keď raz za 15 rokov niekto odíde do dôchodku. A jeho vezmú len tam kde ani nerobia pohovory len berú všetko čo má ruky a nohy

stupidman
autor
21. feb 2025

@janulik2008 Nie. Nehovorím. Jasné ze sú aj v kancelárii, aj rôzni technici, kvalifikovaní zamestnanci. Len ide o to že vzhladom na svoje a schopnosti, sa dostanem vždy len na najnižššie pozície (monkey job) kde sú prevažne brigádnici, kde nič nevyžadujú, a ludia čo majú zápis v registri, kadejakí sockári atď. Aj tí niekde pracovať musia, ale inde sa velmi sa nedostanú, tak sa kumulujú na týchto pozíciách. Náš región (Galanta, Sereď, Dunajská Streda) bol vždy známi grázlami. 80% vyčíňania podsvetia sa odohrávalo u nás. A to nejaký základ muselo mať.

stupidman
autor
21. feb 2025

@buberova presne tak, a preto mám obvykle aj takých kolegov akých mám. Veď legicky, kto ide na miesta kam robia stále nábor a nič nevyžadujú? Len lúzri a neschopáci, som mnou na čele.

stupidman
autor
21. feb 2025

Nevadí, nejak bolo nejak bude. Čo už.

janulik2008
21. feb 2025

@stupidman nehnevaj sa ale ty stale len neda sa atd. Mozno aj preto sa k tebe tak spravaju lebo z teba citit tu neistotu.

sevrin
21. feb 2025

@stupidman a čo si za celé tie roky robil pre to, aby si sa dostal aj na iné pozície a nie iba také, kde polovica sa nevie podpísať a druhá sa práve vrátila z kriminálu? Či mal si pocit, že žraním klobás pred TV dlho do noci sa niekam kariérne prepracuješ? Nevydalo, čo?