Prečo ľudia nechcú pracovať ako predajcovia Nay, Intersport, Telekom?
Ahojte, prečo takmer niekto nechce pracovať ako predajca typu Nay, Intersport, Ptáček, Telekom atď. Máte svoje skúsenosti s danou pracovnou pozíciou? Som zvedavá na názory ľudí
@lucia147852 mimochodom: a co by podka teba zamestnávateľ mal robiť? Ak sa plány neplnia? Keby to napr bola tvoja firma a platíš ľudí...
@owecka najskôr musí niečo aj ukázať a dokázať a potom môže pýtať aj xtisic. Nechápem kde sa berie všade ta prázdna sebadôvera, namyslenost v každom, čo príde ako superman na pohovor. Trochu pokory a najskôr sa naučiť. Z vš človek často nevie z praxe nič. Nič. Potom príde na pohovor nám účtovníčka s vš co fa ani nedrzlala v ruke ale "všetko vie". Na druhej strane sú študenti, co aktivne sa venujú praxi a pracujú aj cez školu ( bežne aj to ucto ale aj it napríklad- ja v príspevku píšem len o tých s ktorými mam skúsenosť, ak.by mal niekto potrebu mi tu vykrikovat lekarov, jsdrovych fyzikov a tak) a to uz je iná káva. A napr ich uprednostňujeme aj keď ich plat je vyšší, ale opravnene.
Len vš nie je nič.. naozaj.. s vš končia ľudia aj v tescu.
@simca06022011 dievča , ty mas problém čítať s porozumením takže energiu ani nejdem na teba už míňať. Ak by si čítala dôsledne by ti tuklo že napr. s
@stanulienkat sme práve písali aj o učiteľoch a iných profesiách . Ty stále ideš len to svoje . Tak sa maj a pekne naháňaj zákazníkov .
@lavender94 áno, ja so všetkým tým čo píšeš súhlasím .
Len poukazujem že zmýšľanie ľudí sa mení. Že čoraz viac obyvateľstva si rozmysli čo kúpi. Jednoducho máme tu krízu a veľa ľudí žije na okraji chudoby alebo aj keď nie , nie sú ochotní preplácať služby. Je tu veľa tém kde sa ženy pýtajú ako ekonomický hospodáriť, ako si vytvoriť kapsulovy šatník, či mať nízkonákladovú domácnosť ...už toto je fakt že ľudia začínajú šetriť viac ako kedykoľvek inokedy. Nielen kvôli financiám niekto vyslovene rozmýšľa odbremeniť prírodu a viac hospodáriť ekologicky nekupovať napr.tolko handier a elektroniky lebo tvorí veľkú časť odpadu ktorá sa ťažko recykluje ak vôbec.
Ja chápem že taký predajca musí byť ústretový k zákazníkovi ak chce niečo predať . Preto je podľa mňa toto povolanie nie vhodné pre každého ..
@apolka77 to skor ty... vsak na teba som ani nereagovala v mojom prispevku, takze nevim preco si mne o tom pisala, KED uz pises o tom porozumeni citaneho textu ;)
@simca06022011 napr mať reálne očakávanie a zamestnancov motivovať pozitivne a nie vyhrážkami. Robila som v takejto forme, do konca na vedúcej pozícii a dá sa so zamestnancom komunikovať aj normálne. Tiež treba pochopiť, že nie je čarodejník nedokaze donútiť kupovať ľudí veci a služby, ktoré proste nechcú alebo nepotrebujú. Ale keďže som s tebou už tu česť v diskusii mala, viem že ty si jedna z tých, čo by na zamestnancoch orala, ideálne za minimálku, bez Pn, či ocr. Ak nevieš podnikať ako slušný človek v sektore kde ti to aj vynesie, radšej to ani nerob
@lavender94 este ak mozem, doplnim k tvojmu "...sa riadiť tým, že každý si kupi len to, na čo má alebo to čo sa sám rozhodol".. ze tam nejde o to, ist kupit topanky a odist s vrtulnikom.... :DDD predavajuci vie, ze ten zakaznik nieco este moze potrebovat k tomu, ma pre neho nieco vyhodne, co sa mu zide... cize o nejakom znasilnovani vobec nemoze byt vec :DDD A nemusi byt casto ani zdlhave presviedcanie, napr. u nas, pride si zobrat kocka objednavku, vieme kam to ide co to je... spytam sa jej, ci nechce napr. aj vôňu do auta, netreba jej cistic na kokpit, utierky, alebo nieco.. a naozaj vacsinou im dopne, ze ved ano.. aj tak to KUPI INDE.. napr drahsie na benzinke atd... alebo ano aj za tie sluzby, kdesi som v podnikatelksej skupine na FB citala skusenosti eshoparov, ze ako... co... co pritiahne zakaznika, ospevovali tam velke eshopy (najma jeden znamy, vsehochut) a rovno napisali "maly konkkurenti", ze ano, ono je to pekne nalakat na cenu, a lacnu dopravu, pri somarinkach, ale odbornejsie veci, technika = servis tam je v podstate slaby, pristup absolutne o nicom, neosobny a po radu chodia ludia prave k tym "malym". Tak stalo to za to usetrit 10EUR? (napriklad). Plati sa aj za ten servis.
Ono nie kazdy dokaze predavat, to je fakt, ani ak sa to bude snazit naucit. Na to naozaj treba mat nejake skills, otvorenost, ukecanost, vynaliezavosť a vediet co predava. Staci sa fakt pozriet, ked su niekde zdute predavcky skryte jedna za druhou a nap. len chcete vediet, ci nenajdu vase cislo topanky.. no pride tam niekto viackrat? no nepride.. vykaslem sa na ne.
@lucia147852 👏👏👏👏👏👏 presne tento pocit mám z pani " podnikateľky "
@lucia147852 ako by si motivovala pozitivne, ak dostane zamestnanec vsetko k dispozicii a ma splnit plan? ktory zvacsa je realny...
A si vyprosim tieto tvoje urazky, ja iste na zamestnancoch neoriem a spravam sa k nim maximalne sluzne a ohladuplne (za to ani nemam fluktuaciu v praci, su tam ludia kludne aj 5+rokov, aktualne nam po 12tich odchadzal pan do dochodku, nasi chalani maju dovlenky, maju pnky ak treba a maju samozrejme aj ostatne volno ale aj praca je urobena). Jedine co som kedy riesila a riesim, boli flakaci, ti okamzite po par upozorneniach boli prepustani ak neprislo k zmene.
Mna dojimaju tieto kecy tu, kde si myslia niektore, ze zamestnavatelovi penaize asi z nebicka padaju na mzdy a zamestnaci su tam na ozdobu a usmev a kavicku. A este sa mam klanat a prosit aby pracovali :DDD
Ono kritizuje sa fajne, ale ked budes vies firmu, das tam investicie v stotisicoch, na ktore casto si berieme uver, tak potom sa pytaj a doprosuj a cakaj, ze niekto kto chce dobru placu aj zacne pracovat... Niekedy proste musia prist rozhodnutia direktivne, o ktorych sa absolutne nediskutuje ci su alebo nie su primerane = ak niekto ma navrhy ako to zlepsit, moze s nimi prist, ale za 15rokov, neprisiel ZIADNY zamestnanec s nicim sam, co by bolo treba zlepsit. Fakt je, ze vacsina ludi tu figu vie o manazovani veci, praci, vela krat tu chyba uplne zakladne pochopenie nejakych ekonomickych veci... nie, nemoze stat dat viac ako vyberie a nie ani firma nemoze dat viac, ak na to nezarobi = inak moze zavriet a vsetci su bez prace. A to je fakt.
A to co pisete, su len vseobecne bachorky.. pozitivne motivovanie, toto hento, slusne spravanie? CO TO JE? CO konkretne by si robila... no nevies..
Ano su take podniky, napr kamoska v banke ma take limity a este ich aj brutalne stale dvihaju, ze je to az na plac.. ale casto su tie obchody realne, niekto ich robil/robi. Ked si v obore 20rokov vies aka je konkurencia, presne vies zistit kto ma aky obrat, aky objem sa obchoduje, vies ake su moznosti. To si nevycuca CEO z prsta.
@apolka77 a ty mas ake skusenosti? kolko ludi platis a motivujes k predaju? okrem toho ze ta trapi ze ucitelia a lekari nepredavaju :D okrem toho , ze si na mna odveci reagovala s niecim uplne inym tu zas len urazas... ja nielenze mam zo svojho skusenost, ale aj z dalsich xy firiem, ktorym robim ucto.. takze to vidim v praxi. Ale tak co o tom vies?
@simca06022011 spôsobom akým reagujes viem si predstaviť aká môžeš byť nepríjemná na svojich zamestnancov. Nič viac nič menej...netráp sa. Hlavne že ty sa hodnotis vysoko
@apolka77 tak si nepredstavuj :DD lebo ani to v akom rozpolozeni clovek nieco pise, nevies. ja pracujem a popri tom sem pisem k veci, najstrucnejsie ako sa mi da, v ku naozaj sirokej teme. Tak nebudem sa tu hrat na slovicka. A nie urcite sa nehodnotim vysoko, spytala som sa predsa ako by motivovala, ja sa rada priucim... neviem vsetko, stale sa ucim, skolim, stale sa mylim. Beriem si priklad z inych firiem, konkurencie a rada aj tu by som uz nieco z praxe nasla k veci... :D
Ale ak raz viem nieco, nebude mi tu niekto blaboli rozpravat, ked nepredal v zivote ani ponozku, ludi neviedol, nemotivoval, pripadne neriesil z coho zaplati vyplaty atd.
@simca06022011 Ak niekomu ponúknu 850 btt základ napríklad, tak nech si majiteľ dokazuje sám sebe, ide o veľmi nízke platy, väčšina nechce liter v čistom hneď, to je zopár frajerov alebo čo sú mimo na začiatku pracovnej kariéry.
@apolka77 ahoj, máš pravdu, išla by si za 850btt základ pracovať? Ak nemáš isté odmeny ? To je hrozný plat podľa mňa na dnešnú dobu
@simca06022011 z práce, kde dostanú viac 🙂..
@martinna181
@denkabemommy ano, ak beriete do uvahy nastupny plat a ze kvoli tomu sa nehlasia na ponuky, tak to moze byt ono. Hlavne ak nemaju skusenosti a nevedia do coho idu + tie novodobe povahove crty (alebo ako to nazvat)
Ono niekde aj ta odmena moze byt len taky chytak, treba priznat, ze nie vsetci majitelia su "cestny"... ak to nie je presne na papiery, tak odmena moze byt kludne aj nula aj keby predal.
A hrozny plat.. no je to minimalna mzda, pre tuto pracu 866EUR, aby som bola presna... tak taky je to plat. Na platy.sk.. predajcovia v ramci sr... cca 888-1560eur / podla lokality/neviem co to vsetko obnasa, kolko odmeny atd... takze to nebude ziadne lukrativne miesto, kde si diktuju mzdy ale su tam taki, co zarobia
@simca06022011 pracovala som ako supervizor a neskôr menezer na zákazníckych strediskach dvoch firiem, ktoré ponúkaju telekomunikacne služby. Začínala som tam ako radový zamestnanec, takže viem o cieľoch a vedení ľudí habadej naozaj z oboch strán. A aj o prístupe vedenia a o nereálnych cieľoch. Druhýkrát by som do tejto rieky nevstúpila. Takže plačeš na zlom hrobe... Každý pracuje tam, kde je spokojný, alebo aj nie ale nemá na vyber alebo nemá odvahu na zmenu. Ak nájdeš ľudí, ktori sú ochotní u teba pracovať super pre teba, ale sú aj takí ktorí by u teba pracovať s tvojim prístupom nechceli. Ja patrím k nim.
@martinna181 Záleží v akom meste pracuješ buď je v obchodoch veľa práce alebo zase naopak málo a len stojíš ako stĺp 12 hodín lebo si v niektorých obchodoch ani nemôžeš sadnúť. A plat tiež nič moc.
@veronkaxxx A ešte som zabudla že máš hmotnú zodpovednosť - v menších obchodoch musíš sama odnášať tržbu do banky aj v čase osobného voľna (dávať pozor či ťa niekdo neokradne) plus máš dávať pozor na krádeže, či ťa pri vydávaní neoklame zákazník (naschvál sa s tebou zakecá), na tvojej pokladni niekedy blokujú aj tvoje kolegyne či vedúce tak ti chýbajú v kase peniaze ktoré doplácaš ty a často v obchodoch kradnú hlavne zamestnanci (tovar aj v kase).
@lucia147852 ja neplacem na žiadnom hrobe, to ze si vymýšľas bludy a namyslas neviem co, je tvoj problém. Ver, ze ani ja by som ta medzi ľuďmi u nás nechcela 😂
@apolka77 ale je rozdiel akú službu ponúkneš niekomu kto musí obracať každé euro a čo tomu, kto nemusí nad peniazmi príliš premýšľať. Stále sa tie transakcie pohybujú okolo 20% (ako kde) kde sa niečo prikúpi.
Takže zas taky úpadok nie je. A na druhu stranu tým ze ľudia nemajú prahy tak klesajú aj tržby a tým viac sa tlači na rozne služby a pripredaje aby sa vytiahli peniaze aspoň z tých čo na to majú aby sa napríklad nemuselo prepúšťať.
@martinna181 mám kamarata co pracuje v nay a plat asi cca podobný, ale mesačne ma na účte minimálne 1200 v čistom, neviem presne ale zle peniaze nemá a nie je ani medzi najlepšími. Ono zas nemôžeš čakať ze ti niekto zaplatí tie peniaze za to, že budeš pozerať do blba.
@simca06022011 jasne, máš úplnú pravdu. Nám tuším hovorili, že keď to klienta nezaujme do 5 sekúnd tak už nemá cenu to siliť, akurát to presne pôsobí dotieravo. A práve, že tie veci su často položky za par eur a aj keď sa znížila životná úroveň Slovákov, stále je veľa takych, ktorým 5€ navyše nič neurobí. Zase sa netvarme ze tu celá krajina žije od výplaty k výplate, kupujúcich to ma inak by to nikto nerobil
@owecka vies, ono ked urazate niekoho, tak aspon napis co take si "idem svoje". Ja som napisala presne k veci, k otazke a k nejakemu prispevku kde sa spomenula lenivost a neviem co /aj to som ani necitovala, neoznacila/. To ze na mna spustila hejtovacku a urazky tuto apolka&spol, za co? ze ucitelia nepredavaju a nizkonakladove domacnosti a bla bla? ale to nezaujjima obchod. Ani to s touto temou nic nema. Neriesila som nic co riesili na prvej strane, nikoho som neoznacila, neurazila. UPLNE k veci som napisala ako clovek co obchoduje aj sluzby ponuka. No tak prepacte :D tak si tu snivajte a kydajte na vysky platov a slovensko a obchodnikov, ale do toho som sa ja nezapajala. A dovolila som sa teda konkretne spytat, ked uz na mna vystartovali.. aj som cakala nejaku mudrost ako odpoved, ked odbornicky...
A este si tu nejaka hviezda vymysli ze zdieram ludi? CIM? ze predajca predava, ze skladnik skladnikuje, a uctovnik uctuje? :DDD A co by mali, kavicku pit? :D
Viete, vsetci mate plne huby reci, ako sa kde predavac k vam spraval, aky bol oduty, ako sa prevacka skryvala.. ale ked to ma niekto zariadene interne a personal tip top a takyto clovek by sa tam neohrial, tak je debil a tyran :D
Mňa by zaujímalo, že koľkých mladých, na ktorých nadavate, aj reálne poznáte. Či len opakujete nejakú mantru, že mladým sa nechce. Ja vo svojom okolí nepoznám jediného mladého človeka do 25 rokov, ktorý by neštudoval alebo nepracoval. Mám dieťa v tomto veku a plno kamošov má deti v tomto veku a ja práveže obdivujem, akí sú šikovní, cieľavedomí, majú nápady, neboja sa skúšať, makajú o 106, majú jasné ciele. Aj tí, čo študujú, tak makajú na brigádach. Niektorí majú už svoju firmu so zamestnancami. Ja v ich veku som akurát tak skončila VŠ a netušila, kde je sever, nieže zakladala firmu a pod.
A k otázke, podľa mňa pracovať v týchto reťazcoch za pomaly minimalku je tak neatraktívne, že ozaj len minimum ľudí to tam vydrží. Platovo nie je šanca ísť hore, ani sa nejako vypracovať z predavača na akú asi pozíciu 🤔🤔, no proste celkovo neatraktívne zamestnanie to je.
@lavender94 dakujem, a samozrejme, krajina nakupuje.. vsak sa staci pozriet po shoppingoch a obchodoch a kurieroch. nekupi si somariny, ale to co potrebuje (ale aj sa mu zapaci) si kupi vzdy... nechapem na co sa tu hraju, ze nieco sa neda/nerobi/staromodne... Preto sa davaju prachy do reklam, do skoleni personalu a kadecoho, lebo "uz sa zakaznik neoslovuje a pravidlo je skryt sa za policu, ked niekto vkroci...". Ak predajca je plateny od predaja, dokaze si zarobit (za predpokladu, ze nepredava nejake nezmysly)

@apolka77 tak neviem:
martinna18119. okt 2024
Ahojte, prečo takmer niekto nechce pracovať ako predajca typu Nay, Intersport, Ptáček, Telekom atď. Máte svoje skúsenosti s danou pracovnou pozíciou? Som zvedavá na názory ľudí
Podľa mňa sa rieši toto a tvoj príspevok o učiteľoch je odveci. A aj predajca v telekome predáva... snaží sa ti dat najvýhodnejší produkt, viac kanálov.. k tomu ti ponúkne telefón. Mobil. Viazanosť. Toto hento... ak to nevidíš si slepá. Aj na obyčajnej benzínke sa ta často spýtaj ci nechceš ešte niečo 😂
A nie ľudí nenahanam ale viem vo sú to obchodné zručnosti a ako sa predáva a ako píšem aj net je plný týchto praktik. Predavač topánok, kt sa ta dotkol, bol príklad.
Tak znivaj dalej sen o tom, ze predajcovia už ani nie su.
Ešte aj na " nete" za tým eshopom sedí aj niekoľko a aktívne riešia aby " stiahli zakaznika" a predali... čiže zamestnanec to musi vedieť a mat na to vlohy. Vidíš ty to ani nechápeš = takúto prácu by si nerobila. Pritom to vooobec nie je noha medzi dverami a znásilnenovanie ku kúpe ako pred 20r...