Prečo ľudia odchádzajú na tri mesiace pracovať do zahraničia?
Co vedie ludi k tomu, aby na 3 mesiace odisli od rodiny do ineho statu a pracovali odtial z homeoffice?
Niektoré krajiny môžu mať Ho len v krajine, kde sa nachádza firma kvôli daniam. Niekde je len hybridný ho
Niektoré krajiny môžu mať Ho len v krajine, kde sa nachádza firma kvôli daniam. Niekde je len hybridný ho
@anonym_807d79 Myslim, ze toto poucovanie nie je potrebne. Ja sa nepytam na podmienky home ofgicu sle na to, co ludi k tomu moze viest. Logicky sa to teda da, kedze ludia to praktizuju.
Chcú mat svätý kľud 😊😊
@pribinak Od rodiny? A po navrate to budu mat lepsie?
@anonym_autor to sa týka asi len otcov, však? Ja som o Tom ináč ešte nepočula, že niekto ide do zahraničia od rodiny a potom tam pracuje na "home office".
@anonym_807d79 Myslim, ze toto poucovanie nie je potrebne. Ja sa nepytam na podmienky home ofgicu sle na to, co ludi k tomu moze viest. Logicky sa to teda da, kedze ludia to praktizuju.
@anonym_autor ... To nebolo poucovanje, to boli dôvody. Ak je to fakt dobre zaplatené ale musí byť v danej krajine tvoje dôvod, nie poucivanie. Prepac, ja za tvoju situáciu nemôžem, tak si nezosobnuj všetko takto príliš. Veľa krajín má rôzne podmienky na HO
@anonym_autor prečo sa nespýtaš konkrétneho človeka, keď ťa to tak trápi. Veď každý môže mať dôvod iný
Peniaze. Ak je to brane ako služobná cesta, tak tá je kráľovsky platená. Aspoň u nás. Aktuálne mám kolegyňu už druhý mesiac na služobke v Srbsku
@anonym_autor celkom nerozumiem tej odpovedi čo si napisala - keď pracuje pre medzinárodnú firmu a tá ma podmienku byť v zahraničí - ide do zahraničia 🤦♀️
Chcel spoznať krajinu, potreboval si vyčistiť hlavu, musel tam vycestovať kvôli práci, peniaze, zmena...je milión možností prečo. Záleží ako si to dotyčný pred odchodom vykomunikuje.
@anonym_autor nechal ta aj s deckom? Ci len samu? Ty musis vediet ako na tom ste.
@anonym_autor ... Vedie ich k tomu to, že niektorí to, že ich zamestnávateľ môže vyslať na služobnu cestu majú v zmluve.
Asi kazdy ma na to iny a svoj dovod. Staci sa takeho co odisiel, spytat, budes mat odpoved.
@anonym_autor sa spytaj toho na dovod, kvoli ktoremu sa to tu pytas.
@anonym_autor ak sa to týka tvojho partnera, spýtaj sa jeho. Ak cudzích ľudí, nestaraj sa, nie sú povinní vysvetľovať ti svoje dôvody
@anonym_autor napríklad zárobok, skúška, či dokážu odísť, výhodná ponuka. Poznáš konkrétne takého človeka? Opýtaj sa priamo jeho.
Asi preto, ze moze? Ja keby mam noznost pracovat HO dlhodobo tak tiez idem kludne na mesiac do zahranicia.
Ono to poučovanie, ako si to nazvala, je realita. Oficialne je niekolko dni v roku kedy ti firma moze dovolit pracovat zo zahranicia, inak z danovych dovodov musis pracovat v krajine kde je firma. Svagor musel pustit luxemburske detske pridavky kedze chcel stale pracovat z Madarska. Nedalo sa pokracovat ak tam nemal vycestovat kazdy tyzden, cize sice pre tu firmu dalej pracuje, ale ako zivnostnik s tym ze detske pridavky ma z Madarska
Ono to poučovanie, ako si to nazvala, je realita. Oficialne je niekolko dni v roku kedy ti firma moze dovolit pracovat zo zahranicia, inak z danovych dovodov musis pracovat v krajine kde je firma. Svagor musel pustit luxemburske detske pridavky kedze chcel stale pracovat z Madarska. Nedalo sa pokracovat ak tam nemal vycestovat kazdy tyzden, cize sice pre tu firmu dalej pracuje, ale ako zivnostnik s tym ze detske pridavky ma z Madarska
@katkaseiner Toto nie je predmetom otazky.
@anonym_autor napríklad zárobok, skúška, či dokážu odísť, výhodná ponuka. Poznáš konkrétne takého človeka? Opýtaj sa priamo jeho.
@kavasmliekom Skuska ci dokaze odist ma zaujala. Zaujimavy postreh.
Tak v tom prípade tvoja otazka je pre sklenu gulu...moja aktualne nefunguje
Tak v tom prípade tvoja otazka je pre sklenu gulu...moja aktualne nefunguje
@katkaseiner Preco riesis technicku stranku? Proste to ide. Ak ti vadi home office, tak si to nazvi Erasmus, home office nacierno, pisanie knihy v inej krajine. Proste vo chces. Technicka otazka je nepodstatna.
@katkaseiner Preco riesis technicku stranku? Proste to ide. Ak ti vadi home office, tak si to nazvi Erasmus, home office nacierno, pisanie knihy v inej krajine. Proste vo chces. Technicka otazka je nepodstatna.
@anonym_autor pretože z tvojho príspevku nebolo jasne, že technickú stránku riešiť netreba. Nenapísala si, že dotyčný môže ostať aj doma, ale vyberie si zahraničie
Ak by bol slobodný je normálne ísť na zimu do tepla do Juhovýchodnej Ázie, niektorej lacnej krajiny, ak má už rodinu tak to nedáva logiku nemal by odchádzať od rodiny, iba ak by išli spolu.
Možno ziju dvaja ako spolubyvajuci, majú sa na haku, su od seba citovo odpútaní, nechýbajú si tak miesto rozvodu, rozchodu odide tam kde ma klud od toho druheho.A keď sa vráti možno dotiahnu veci do konca
Odist od rodiny myslis co konkretne? Dospele dieta sa odstahuhe od rodicov? Manzel odide na 3 mesiace od manzelky? Otec rodiny odide od manzelky a deti? Ak sa jedna o manzela, dotycna musi vediet/tusit, co tomu rozhodnutiu predchadzalo. To my nemame sancu vediet. Ak tomu predchadzala debata prestahovanie rodiny do zahranicia, muz moze ist zistit, ci by tam vedel zit a pracovat a ci by sa tam rodine pacilo. Ak nebola nikdy rec o zahranici, takyto odchod (aj ked docasny) znamena, ze chce byt clovek sam. Dala si malo vstupnych informacii a namiesto ich doplnenia tu prispievstelkam iba vycitas, ze “to a tamto” si nechcela pocut.
Odist od rodiny myslis co konkretne? Dospele dieta sa odstahuhe od rodicov? Manzel odide na 3 mesiace od manzelky? Otec rodiny odide od manzelky a deti? Ak sa jedna o manzela, dotycna musi vediet/tusit, co tomu rozhodnutiu predchadzalo. To my nemame sancu vediet. Ak tomu predchadzala debata prestahovanie rodiny do zahranicia, muz moze ist zistit, ci by tam vedel zit a pracovat a ci by sa tam rodine pacilo. Ak nebola nikdy rec o zahranici, takyto odchod (aj ked docasny) znamena, ze chce byt clovek sam. Dala si malo vstupnych informacii a namiesto ich doplnenia tu prispievstelkam iba vycitas, ze “to a tamto” si nechcela pocut.
@namornicka Co moze byt dovodom, ze chce byt clovek sam?
Tliachas jedno cez druhe, varis tu z vody. Ved daj presny popis situacie, paru, asi teda sa to tyka teba. Co ti tu maju ludia napisat, my nemame vestecku gulu.

Chcú mat svätý kľud 😊😊