icon

Prečo má žena s malými deťmi problém nájsť si prácu?

16. jan 2023

Vždy som si hovorila že kto chce robotu si nájde,no došla som na to že není to také jednoduché.Na veľa miestach sa pozerajú na ženy s malými deťmi ako keby mali lepru a nechcú ich zamestnať.Ale prečo,prečo také ženy hneď diskriminuju?Potom kde sa majú zamestnať.Myslela som pozitívne a hovorila som si,že skôr či neskôr si robotu nájdem.Nasla som po troch mesiacoch na jednu smenu 7-15 akú som hľadala.Kamaratka zatiaľ nenašla a opúšťa sa,že ona sa nikdy nezamestná,že ona nemá také šťastie ako ja a podobné reči.Snazim sa podržať ju nech myslí pozitívne,že aj ona si nájde skôr či neskôr,že netreba to vzdávať ale hľadať ďalej.No hovorí že mne sa to ľahko hovorí keď ja som už našla prácu a ona nie.Kvoli tomu sa hneva na mňa,ako keby som ja za to mohla že nikde nechcú ženy s malými deťmi.Co si o tomto myslíte?

Strana
z6
valeria_h
20. jan 2023

@tenerifka A čo ľudia pracujúci v zahraničí roky a jazyk stále nevedia? Nie, nie je to vždy lenivosť či výhovorka. Ale radi to rozprávajú ľudia, ktorí sa to naučili ľavou - zadnou a myslia si, že keď to dali oni, musia aj druhí.

sasa2
20. jan 2023

@kaca222 to je iné. ja so odpovedala na to že dotyčná písala o tom aké to je keď niekto robí 4 týždne za kolegu ktorý je pn.

amelie2017
20. jan 2023

@valeria_h to su povacsine ti, ktori sa bud jazyk naucit nechcu, alebo v ramci zahranicia ziju vo svojej komunite, pri vybavovani papierov maju so sebou niekoho, kto jazyk ovlada a pod. Ja zijem v katalansku 2 roky a aj napriek tomu, ze sa vsade dohovorim po Spanielsky, uz sa toho na mna vela nalepilo. C1 to nie je, ale nemam problen s komunikaciou. Lebo si pustim film v danom jazyku, precitam noviny, pocuvam radio. Ale ano, muz sa rozprava s detmi katalansky, tak aj to ma vplyv.

mila19
20. jan 2023

@elementissa ja s tebou v podstate súhlasím, všetky argumenty čo tu odzneli pre aj proti sú pravdivé, len teda firmy majú výhody zo zamestnávania invalidov aj študentov, prečo štát nevytvorí legislatívne výhodné podmienky pre zamestnavanie matiek? Aká iná motivácia by mala byť zo strany firiem tie matky zamestnať? Prečo štát dobrovoľne platí zdravotné poistenie matkám do 6. Rokov dovŕšenia veku dieťaťa, prečo existuje materská do 3 rokov. Teraz neriešim psychologické hľadisko.
Prečo v zahraničí toto funguje, u nás nie. Veď aj tam musia niekam deti dávať.
Viac ako polovica pracujúceho obyvateľstva na Slovensku zarába 840 eur v hrubom. Možno by o tie polovičné úväzky ani extra záujem nebol, ale takto teda chýba akákoľvek motivácia ich hoc aj vytvoriť.

Strana
z6