icon

Prečo mi nekritizujú moju prácu priamo?

Dnes o 10:23

ahojte, budem mozno pisat ako tatar ale je to preto ze som vytocena..som vo svojom aktualnom zametnani uz vyse troch rokov, pracujem podla pokynov, dodrziavam pravidla vramci firmy, som disciplinovana a snazim sa vela pytat ked som nieco nevedela hlavne na zaciaktu teraz som uz zabehnuta..minuly tyzden v piatok mi vola sefka ze by bolo dobre aby som prisla k nej do kancelarie ze sa potrebuje porozpravat tak sa poobede zobrala a isla a spustila na mna ze nevie ako to povedat ale uz dlhsie su somnou nespokojni v praci robim dost chyb ktore musia zehlit po mne a jednoducho mi nedava velku buducnost vo firme resp. nevidi to ruzovo, baby vzivote som nedostala ziadnu negativnu spatnu vazbu na nič !! ziaden vytykaci list nikdy nic..je pravda ze ani pochvaly ale v nasej firme ich nedostava nikto..a proste ked pracujes a nik sa nestazuje mas to brat tak ze robis dobre...ja som nemala jedinu staznost nikdy nic toto bolo prvykrat za tri roky co si ma zavolala tkto sefka..a vychrstla to na mna.. ja som ostala ako obarena..ze preco o tych chybach neviem aby som sa mohla z nich poucit napravit tak zahlasila ze oni nemaju kapacity na to aby neustale niekoho napominali a upozornovali ..pytala som sa nteda na konkretne priklady tych chyb..tak ze tam boli sice take malickosti ale je ich dost.a zbiera sa to..proste nic konkretne som sa nedozvedela...proste ako mam toto chapat?..ze sa ma chcu zbavit?

autor
Dnes o 10:24

proste oni ma dlhsie uz kontroluju a vsimli si chyby ktore robim uz dlhsie..ako dlho?..neviem, ake chyby? neviem..

madeincssr
Dnes o 10:27

@anonym_autor skor si myslim, ze zhora maju prikaz (kazda cast firmy) znizovat naklady, kazdy sef musi prepustit XY ludi (mozno tvoj len jedneho) a na teba padol Cierny Peter (zhodli sa na tebe, mozno si tam najkratsie?) a omacky okolo su uz len aby to nevyzeralo tak blbo.

anonym_665dd0
Dnes o 10:27

Ak sú dlhšie nespokojní mala by si dostať písomný zápis, u nás vo firme to funguje, že najskôr sa ústne zamestnanec zavolá a vedenie povie čo má ale ak sa chyby opakujú už to ide písomným zápisom do osobnej zložky a dá sa podpísať aj zamestnancovi aby o tých chybách vedel. Toto mi príde zvláštne .. mala ti povedať konkrétne o čo ide a nie také zahmlievanie.

mimimoje
Dnes o 10:29

súhlasím s názorom @madeincssr a ešte dodám, že dúfajú, že odídeš sama od seba a ušetria na odstupnom.

tykat
Dnes o 10:29

@anonym_autor podpisala si jej nieco po tomto rozhovore? boli ste same dve? mas k tomu nejaky zapis?

Za mna ... idu znizovat stavy zamestnancov. Priprav sa.

autor
Dnes o 10:30

nikdy nikdy v zivote som nedostala ziaden pisomny zapis ani len slovnu vycitku ze nieco nerobim dobre..nikdy..ja som ten clovek co robi vsetka podla postupov ešte ich mam na pocitaci nalepene a nikdy nikto zamnou neprisiel ze nieco nerobim dobre alebo ze som dakde spravial chybu..

autor
@tykat

@anonym_autor podpisala si jej nieco po tomto rozhovore? boli ste same dve? mas k tomu nejaky zapis?

Za mna ... idu znizovat stavy zamestnancov. Priprav sa.

@tykat nie nic som jej nepodpisala

anjelicek26

Tak mozno musia redukovat stavy a na tebe si sice nepocula ziadne oficialne straznosti ci problemy (lebo to vzdy boli len drobnosti), ale ani pochvalu, takze velka spokojnost a vykon nad ramec tam asi tiez nebude... Pockaj si na vypoved, hladaj paralelne nieco ineho...

autor
Dnes o 10:32

nasa sefka nikdy nepochvalila nikoho ona je tym znama ze nechvali keby si sa isiel aj pretrhnut

ivicatolic
Dnes o 10:41

@anonym_autor niekto ťa nemusí a donáša na teba , aby sa ťa zbavil, nech tak spravia, hádam máš svoju hrdosť

curlyjanka
Dnes o 10:41

@anonym_autor ano, Tvoj pocit nepravosti je spravny.
normalne by to malo fungovat tak, ze kolega/kolegyna by mali prist najskor priamo za Tebou
a porozpravat sa.
ak to nepomoze za nadriadenym. ten by Ta mal informovat, ze su na Teba staznosti.
dohodnut sa na plane napravy. nasledne zbierat spatnu vazbu nielen od tych, co sa stazovali.

- ziadala by som konkretne situacie, kde som pochybila.
ak ich neda, tak je to jasne.
nikto sa nestazoval - vari z vody a dostali prikaz na vyhadzov, tak ako pisu vyssie.

anonym_a750b0
Dnes o 10:46

Za tri roky si nemala ani raz perfomance review?

My mame povinne raz do roka, ja som povedala sefke ze mne je to malo a sama si ich organizujem raz za kvartal.

Ja by som sa asi polozblaznila len tak si robkat a netusit ako na tom som.

Nedala by som sa odpinkat, pytala by som konkretne pripady, cisla, kolko chyb robis ty a kolko je napr. priemer teamu.

Ale vyzera ze sa ta chcu zbavit a to uz ani svatena voda nepomoze. Hladaj si nieco ine a skus z toho vytrieskat aspon odstupne, ak mas zmluvu na dobu neurcitu.

rozculena
Dnes o 11:10

niekto na teba donáša,zrejme ani nemá čo,keďže vlastne nič zásadné si neurobila zle....potrebujú sa niekoho zbaviť.

anonym_1896f1
Dnes o 11:38

@anonym_autor poznam to. u nas to bolo dost podobne. ziadne konkretne pripady kde som urobila chybu, iba strohe konstatovanie. ak by problemom bolo naozaj to, ze robis chyby a ak sefka nie je iba nejaka popletena truba, tak by na teba prisla s konkretnymi dokazmi. tu to vidim skor na to, ze musi znizovat stavy a hlada "obetnych barankov" alebo niekto na teba hnusne donasa. v mojom pripade to bol ten druhy pripad a horsie bolo to, ze sefka ani en nevedela a nepoznala procesy, ktorym sme sa venovali takze nevedela absolutne vyhodnotit zavaznost tych chyb. kazdopadne cakaj zvysovanie tlaku na tvoju osobu. ja som nakoniec odisla sama, nasla som si lepsie platenu pracu.

anonym_746fdd
Dnes o 11:48

hlada slabe kusy aby nemusela vyhadzovat a dali vypoved same, asinby som si zacala nieco hladat a pripravila si navrh dohody na rozviazanie prac pomeru s navrhom na odstupne (odmenu vo vyske 8 platov) a ak ta nabidice zavola capla by som jej to pred tvar

anonym_496d82
Dnes o 12:05

@anonym_autor No pravdepodobne sa ťa chcú zbaviť a toto bolo zastrašujúce stretnutie aby si dala výpoveď ty a nemuseli ti dať výpoveď a platiť. Ak máš na neurčito nerieš. Rob tak ako vždy a čakaj.
Mala som rovnakú skúsenosť. Práca na 120% (to mám isté, každý mesiac report s výsledkami) len sme si nesadli so šéfom ale ja som mala na určito a chcel mi skončiť prac. pomer. Nakoniec to nespravil lebo by mu nemal kto robiť.
Nakoniec ja som otehotnela a jeho zrušilo vedenie nad ním, dali prevádzku inému majiteľovi čo to vedel lepšie riadiť.

anonym_7ba452
Dnes o 12:09
@anonym_746fdd

hlada slabe kusy aby nemusela vyhadzovat a dali vypoved same, asinby som si zacala nieco hladat a pripravila si navrh dohody na rozviazanie prac pomeru s navrhom na odstupne (odmenu vo vyske 8 platov) a ak ta nabidice zavola capla by som jej to pred tvar

@anonym_746fdd tu dohodu by jej predsa nepodpisali. Staci ked jej zamestnavatel da dohodu o skonceni PP z organizacnych dovodov a dostane odstupne dla zakonnika prace - dvojmesacne. V tomto pripade sa prikladam k tomu, ze zamestnavatel vytvara na autorku tlak, aby si sama nasla inu praca a odisla zo sucasneho zamestnania po dohode a teda bez odstupneho. Cize autorka - trvala by som na tom, aby si skocila za nadriadenou a vyziadala si pisomne akych chyb si sa dopustila nech je o tom spisany protokol alebo to neries vobec.

anonym_746fdd
Dnes o 12:16
@anonym_7ba452

@anonym_746fdd tu dohodu by jej predsa nepodpisali. Staci ked jej zamestnavatel da dohodu o skonceni PP z organizacnych dovodov a dostane odstupne dla zakonnika prace - dvojmesacne. V tomto pripade sa prikladam k tomu, ze zamestnavatel vytvara na autorku tlak, aby si sama nasla inu praca a odisla zo sucasneho zamestnania po dohode a teda bez odstupneho. Cize autorka - trvala by som na tom, aby si skocila za nadriadenou a vyziadala si pisomne akych chyb si sa dopustila nech je o tom spisany protokol alebo to neries vobec.

@anonym_7ba452 sak o tom to je aby aj ona urobila tlak na nich a mozno presunu tieto aktivity na ineho

anonym_7ba452
Dnes o 12:18
@anonym_746fdd

@anonym_7ba452 sak o tom to je aby aj ona urobila tlak na nich a mozno presunu tieto aktivity na ineho

@anonym_746fdd chapem, ja by som asi hrala mrtveho chrobaka... vsak nech si to poriesia oni k spokojnosti oboch stran. Ak ju chcu vyhodit nech to spravia oni a koser. Aby situaciu viac neeskalovala, tlak a tlak nerobi nic dobre. V tomto pripade by som to nechala tak a cakala co bude.

biba_18
Dnes o 13:26

u nás som zažila niečo podobné - šéf povedal kolegovi, že ho prepustia, lebo sa na neho sťažujú ľudia. kto sa sťažuje? všetci.
a my všetci sme len vyvaľovali oči.
o mesiac na to prijal na jeho miesto nejakú ženskú, ktorú ten chudák ešte zaúčal - a pritom bola nemožná, len niekoho známa alebo známeho dcéra ...

anonym_1896f1
Dnes o 14:49

@anonym_autor inak ked ti mozem este poradit. toto co s tebou stvara je obycajne natahovanie a natlak, aby si odisla. realne sme mali vo firme osobu, ktora robila chyby a na HO sa zasivala. po natlaku kolegov vedenie ju zacalo asi po pol roku riesit (predtym to bolo iba, sak jej dajte cas atd.). nasledne si ju vedenie (manager, veduci manager a zastupca managera) predvolali a ukazovali jej veci, ako odsledovali ze sa flakala na HO a ked aj nieco urobila tak ake chyby urobila. dostala warning letter a dobu kedy malo dost k zlepseniu. ked po uplynuti tejto doby nedoslo k zlepseniu, dostala vypoved. cize ak realne by si aj urobila nejaku chybu, proces by bol nejako podobny tomu, co som opisala.

motylik2559
Dnes o 15:08

@anonym_autor Ahoj, bud to je tak, ze sa ta chcu takymto blbym sposobom zbavit, alebo niekto donasa. Ja by som trvala na tom, aby mi presne tie chyby sefka ukazala. Este by som sa jej spytala,ze kto konkretne sa na moje chyby stazoval. Ak by povedala meno/mena, tak by som isla za dotycnymi a slusne ich poziadala, ci by boli takí dobrí a povedali ti, kde presne tie chyby robis, lebo doteraz ti nikto nic nevytkol a poziadala ich, ze do buducna, aby za tebou dosli, ked sa tak stane. Pripadne, ak sefka ti mena nepovie, tak jej povedz, ze nech odkaze ludom, ktorí jej to povedali, aby ti vzdy prisli povedat. Povedz jej, ze pokial realne neuvidis o ake chyby sa jedna, tak to pre teba nema ziadnu vypovednu hodnotu, pretoze sa nemas ani ako branit, ale ani ako poucit.

sulavikova
Dnes o 15:13

@anonym_autor zrejme vás nepoteším, ale taktiež som sa od vedenia dozvedela, že na mňa donášajú kolegyne.