Prečo mi neostávajú peniaze navyše?
V skratke proste mam pocit ze stale zarabam malo a nemozem si dopriat, co by som chcela bez neustaleho premyslania a pozerania na ceny. Neviem kde robim chybu. Nasla som si novu pracu, kde robim 30hod tyzdenne za 900 netto. Predtym som na plny uvazok mala ovela menej. Aj v inych pracach, ktore som skusala doteraz na olny ponukali menej. Nemam vysku ani som nestudovala nejaky super odbor, ale nie som ani uplne blba. Pracovala som uz na roznych poziciach. No stale mam pocit, ze mam na viac a vyberam si blbe roboty slabsie platene, lebo inde ma vacsinou nevezmu. Ako prislo to zdrazovanie, neostava mi vela nazvys. Zaplatim byt, stravu na ktorej fakt nechcem setrit, nejaku drogerku, obcas obuv oblecko, no nic drahe, max kus do 50€. Obcas sa najem v restike a to je cele. To nemam este deti, ani auto momentalne. Nefajcim, nechodim ku kadernicke, kozmeticke ani na nechty. Vsetko riesim doma. Tak uz naozaj neviem, kde robim chybu. Skusala som mat aj dve prace, no to som bola unavena a nevladala uz nic ine
@luccija mam uver na byt a dokopy platim 450 eur. Poistka mobil dokopy do 50eur. Strava a nakupy 250 eur zalezi aj co mi doma pochybi drogerka atd..nejake necakane vydavky su vzdy a k tomu si potrebujem kupit aj oblecenie a obuv este a nieco male pre radost. Nieco malo si davam bokom. A ani neviem ako a je po peniazoch
@sense pretoze som mala prace na plny uvazok a zarabala som tam paradoxne menej. V jednej firme som bola 5 rokov a mala som o 150eur menej a vacsia zodpovednost ako tu 🙈 po nej som si nasla pracu na tpp za 800 v cistom a popri brigadu kde som mala okolo 200. No bola som utahana ako pes
tak si zober tuto pracu na plny uvazok ak je taka moznost. Ja mam viac ako ty a ovela menej platim za byvanie a aj tak neusetrim. na druhej strane sa az tak nepretrhnem za tym setrenim ja si rada peniaze uzivam, len by ich mohlo byt viac 😀
Tak je super, že platíš svoj byt a nie podnájom.Uplne inak by to bolo, ak by ste boli dvaja.V podstate by si mala byť rada, že máš prácu na menej hodín a väčší plat a fajn pracovnú dobu, ale chápem vždy sme nespokojní🤪neviem či máš šancu si nájsť prácu príklad o 300 eur lepšiu, ale máš teraz viac času tak porozmýšľaj či cez víkend ci niektore dní si nevieš privyrobiť.Z tohto platu to bude vždy od do.
A v tejto práci nemôžeš robiť na 100perc? Vieš ono nie vzey môžeš mať všetko aj robiť čiastočný uvazok a aj byť oddýchnutá ... Keby robíš tých 12 hodín týždenne viac máš aj vyšší plat. Veď teraz nemáš plný pracovný úväzok. Takže k tomu nejaká brigáda a nebudeš tak unavená ako plný úväzok a brigada
Bežné ľudia robia cez 40 hod týždenne a ešte majú aj deti a iné povinnosti
Ani sa nedivím. Z 900 euro si dovoliť niečo viac na základe toho aké máš výdavky.

Si sama a bezdetná prečo robíš len 30hod úväzok? Čo robíš vo voľnom čase? Nájdi si prácu na plný úväzok alebo k tejto ešte brigádu a zarobis viac ..