Prečo predavačky nechcú rozmieňať peniaze?
Zaujímalo by ma akú máte vy skúsenosť keď potrebujete rozmeniť napr 100€ a predavačka v kase sa zatvari kyslo keď ju o to požiadam? Ale keď si potom kúpim vec za povedzme 1€ už mi vydá takže tie peniaze reálne v kase má. Sa jej nechce alebo ako to mám chápať? Potom povedzme vydá mi a chcem aby mi dala 10€, 5€ a 2€ alebo dve 5€ (deťom na vreckové atď) tak sa osopi že buď nemá taký obnos a z čoho bude vydávať do záverečnej aj keď je napr poobedie alebo krátko do záverečnej. Môžete mi to niekto vysvetliť?
@bashawelle tiez myslim.
Ale zase, zazila som v realite tieto Karenky. Zial, naozaj existuju. Ona, jej poziadavky a cely svet na jej povel.
Pracovala som ako predavačka v obchode s oblečením a teda ako tu už bolo spomínané, mali sme zakázané rozmienat hotovosť. Okrem toho keď prišiel prvý zákazník kúpil si vec za 10€ a dával mi 100€ tak ako pardon, že som nemala v pokladni vydať, keď väčšinu mojej kasy tvorili 10 a 5 centovky... (v kase som mala základ 100€ 🤷♀️) A zásoba peňazí na rozmenenie niekde v zadu ???? Jedenkrát za deň sme si mohli ísť rozmeniť do banky, inak by sme rozmienanie platili so svojho... takze pokial som nemala v kase, vždy som slušne poprosila zákazníka, či nemá menšiu bankovku, alebo nemôže zaplatiť kartou. Pokial nemal, bohužiaľ musel si odniesť výdavok aj v medenakoch 🤷♀️ Toto bola možno tvoja jedna/ druha skúsenosť, ale predavačky v obchode toto riešia za deň aj 100x, tak trochu pochopenia.
1. Väčšina predavačka má jasné zakázané meniť peniaze, na to je banka
2. Ak máš trochu súcitu v sebe tak myslí aj na tie predavačky, tiež chcú ísť domov k svojej rodine a nie kvôli niekomu kto si nevie organizovať čas byť dlhšie v práci.
Asi každý povinné by si mal skúsiť jeden deň ako predavačka či už v potravinách alebo v obchode s oblečením. Verím tomu že takých múdrych ako ty by utekali ako prve.
Nerozmiename peniaze lebo to mame zakázané od vedenia ....tebe by som priala aspon tyzden v kase 😄 a poslednu hodinu pred zacerecnou mame na upratovanie a dezinfekciu ....takych mudrych ludi milujem
Ty nemôžeš existovať, ty si iste nakreslena.. 🤯
Baby, co sa zavzdusnujete, ved toto je cisty troll.
ked som pracovala pocas studii v obchode, moj celkovy vklad v obchode do pokladnice bol 200 eur rano. co by som boha robila asi tak s tvojou stovkou? absolutne by som potom nemala cim ludom vydavat. kks, nikto ti nie je dlzny zadarmo len tak rozmienat, lebo si si zmyslela. kde v naplni práce predavacky a samotneho obchodu vidis, ze ti len tak zamenia peniaze? na to je banka.
Tak napr moja bývalá kolegyňa raz rozmieňala.. 500ku.. večer nám chýbalo 50€. Tak asi preto. Ale s tvojim prístupom to nepochopíš.
V obchode sú ti povinný vydať peniaze ak u nich nakupuješ a zaplatíš väčšou hotovosťou ako je cena tovaru, nie ti ich zamieňať a ani vydávať ti ako ty chceš. Pokladník ma povinnosť si udržiavať kasu tak, aby mal vydať vždy a každému zákazníkovi počas celej doby otváracích hodín. Samozrejme ráno ma v kase iba minimálny vklad, večer tam nemusí mať už všetky bankovky a mince. Majiteľ/vedúci predajne si musí zháňať/zamieňať v banke za poplatok sám peniaze, aby toto vedel zabezpečiť a nie tebe meniť ako si zmyslíš. Dúfam, že ty sa ideš vo svojej práci tiež tak roztrhať, len aby si vyhovela každému pupku sveta-ako si ty na 100%. Ako sa správaš ty, tak tak sa ti to vracia späť.
Ja mam takú skúsenosť, že keď platím bankovkou v hodnote 50, alebo 100 eur, vopred sa spýtam, či môžem (jasne, že nekupujem len tri rožky) alebo ci radšej kartou. Keď potrebujem rozmenit, aby som mala 5 uer.bankovku, tak kupujem nieco, platím napr 20 a poprosím, že ak sa dá, či by mohli vydať tak a tak. Keď sa nedá, OK. Takže mam dobru skúsenosť. Dostávam po čo prídem a keď žiadam službu navyše, prispôsobím sa. Neočakávam rozmienanie zo 100 ako normálnu vec, lebo nie som v banke. Chlieb nekupujem na letisku a bankomat nehľadám v lese. Ze sa stroje na krájanie musia do záverečnej aj umyť je vec celkom logická. Keby zavreli obchod o polhodinu skôr, aby stihli hygienu počas pracovnej doby, tak by si pohnevali kopu ľudí. Takto sa zduje len jedna panička a jej frajer. Bolo by pekne, keby si autorka témy uložila v hlave poznatok, že obchod nie je zmenáreň ani banka. Ale nevidím to ružovo
No akoby povedala moja mama: mame lesy, mame hory, mame lidi mame voli 👌
Alebo akoby som povedala ja: komu nie je zhuru dano, v apotece nekoupi 🤷♀️
Ja pevne verim, ze si troll. Lebo ak nie, tak koniec
Ty si taká egoistka, že keby si prišla aj pol hodinu pred záverečnou, tak ti ani rožok nepodám, nie ešte šunku krájať... 😆Keď nemáš drobné, zaplať kartou alebo chod kúpiť inde. Čau.
Ježkovi oči!!!! Ty si ešte stále nepochopila, že predavačky majú zakázané rozmienat peniaze? Na co sa chceš sťažovať? Na koho sa chceš sťažovať? Na to, že predavačka neporušila príkaz svojho zamestnavatela a kvôli tebe, stredobodu vesmíru, neriskovala karne opatrenie alebo vyhadzov? To, že si sama krepa, to môže byť, ale, že ste sa dvaja takí stretli to už je fakt mimoriadny ukaz.
Väčšinou predavačky potrebujú drobnejšie peniaze na vydávanie. Ja som nerada rozmieňala preto. Každý druhý platil 50tkou a keď som potom musela volať vedúcu kvôli drobnejším peniazom, a sedela som tam jak cicvor a čakala, všetci ľudia v rade zazerali, tiež to nebol zrovna príjemný pocit. A potom ešte prerátať a potom môžem blokovať ďalej. Tak verím im, že nie sú nadšené že potrebuješ len tak rozmeniť stovku. Okrem toho - zdržiavaš ich jednoducho v práci🤷 (alebo v inej bohumilej činnosti 😄).
Keď som robila prvý krát predavacku, tak ma takto rozmienanim chytro obrali o pekne prachy.. neviem či to bola 1000cka či 2000skk.. všetko som musela zacvakat zo svojho, lebo som bola blbá a nevedela som že sú takí drzi ľudia čo takto dokážu kradnúť.. no a okrem toho prečo? Lebo peniaze majú na vydávanie z peňazí prijatých za tovar, nie pre vreckové deti anonymnej ženy.. keď si potrebuješ rozmeniť, tak choď do banky.. alebo ešte lepšie 💡môžeš si z bankomatu rovno vybrať po 10x10€ a v obchode si kúpiš 1kg múky a hneď máš rozmenené.. 🤪
@klarissa25 nie nerobí si prdel. Ona je taka **** od prirodzenia
Ty a tvoj pán dokonalý ste sa množiť nemali. 🤦🤦 Čo to vyrastie z tých detí keď majú pod strechou ako príklad vás dvoch.
@mandarinka555 nie, nie, so svojím vypecenym.frajerom slohuju sťažnosť na slecinku v pokladni.
No s týmto prístupom by som im asi ani nepredala. U nás som dokonca niekde v obchode čítala, že nie sú povinný vydať, ak bankovka presahuje niekoľkonásobne hodnotu nákupu ( tuším 5nasobok).
Ja keď slušne poprosím, či by mi mohli vydať 1e,tak nikdy nemali problém, ale základ je slušne a nie sa s nimi baviť ako s posledným...
Na rozmieňanie peňazí je NBS. V komerčných bankách za poplatok. Pokladníci v obchode to majú zakázané. Pokladník nie je na to, aby ti rozmieňal väčšie bankovky na menšie.
Maju to zakázané qj pre ich ochranu qj pre to že potom ako vyda ďalším ľuďom....
Ty s priateľom asi nemáte skončenú ani základnú školu, keď si idete rozmienať peniaze miesto do banky do obchodu. Na tú sťažnosť sa nezabudnite podpísať, aby Vám vedeli odovzdať cenu Debil roka 2022. U nás do Tesca ťa do vnútra nepustia už 21:45 nieto aby ti ešte šunku krájali. Asi si v živote nepracovala a žiješ z dávok, keď si takáto arogantná a retardovaná a nevieš rozdiel medzi obchodom a bankou. Chúďatá deti, keď z nich vychováš také morálne dno, ako si ty a priateľ.
Ja som robila v menšom obchode a keby mi tam prišli hoc len 3 zákazníčky so 100 Eu bankovkami, tak by som mohla zavrieť lebo by som si vyhadzala kasu 😀🙏🙏 a ver mi, že keď zaplatíš 1eu so 100eu bankovkov tak si o tebe pomyslia svoje. Ďakujem pekne,vsak si to rozmen niekde v banke..
Lebo keď ty jej dáš jednu 100-eurovú bankovku a ona ti ďalších x bankoviek vydá, skutočne nemusí mať čím vydávať ostatným zákazníkov a potom preto, že pri takomto rozmieňaní je najvyššie riziko manka, ktoré nebudeš platiť ty alebo ona. Či by si sa, ruku na srdce, vrátila späť, keby ti vydá o desať eur viac, ako má?
Sorry, ale ja neverim, ze takato pribrzdena osoba existuje 🙂
Ty musíš byť veľmi "milý" zákazník 🤦♀️
@ropucha6 jooj ver, že existuje...počas VŠ som brigádovala v Datarte to by si neverila koľko takých pribrzdených ľudí prišlo. A najlepší, keď prišli 20:55 a začali sa po predajni prechádzať a arogantne odpovedali, že sme otvorení do 21:00. Alebo prišli o 20:50 kupovať veľký spotrebič a rozmýšľali, rozoberali ci ten alebo onen a či im to vynesu. Alebo potom boli ľudia čo prišli o 20:45 a chceli veci na splatky a nevedeli pochopiť, že im to uz takto neskoro schválené nebude a musia prísť na druhý deň. Človek by to tom vedel knihy písať. A potom tam boli aj také trúby ako tu dotyčná zakladateľka témy a tú človek slušne poslal kade ľahšie a môže sa sťažovať aj na lamparni.

No ale keby prídete na pokladňu u nás v potravinách co i len minútu po záverečnej, tak vás SBS pekne odprvadí bez nákupu 😉