Prečo sa mi nedarí nájsť prácu z domu?
ahojte,
možno mi budete vediet poradit, som mladá po vs, som mgr.
chcela by som si privyrabat z domu, na par hodin denne, pripadne aj normalne na 4 hodiny denne. Musi to byt ale uplne remote.
Neviem si taku normalnu pracu najst. viem robit kadeco, redaktorstvo, pisanie textov, preklady z anglictiny do slovenčiny, viem pisat emaily aj po nemecky, kontaktovat ludi, robila som virtuálnu asistentku, spravovala som eshop a wordpressy, roblla som koordinatorku pre jednu kliniku v zahraničí, ucila som male deti anglicky
. Naozaj sa snazim,ale potrebujem si privyrobit z domu, kvoli financnej tiesni. samozrejme, som zodpovedna osoba a spolahliva,a veľmi ma trapi, ze na kazdu jednu pracu online remote odpovedam cvckom,ale nikde ma nevzali doteraz, a uz si hladam rok.
naozaj uz som zufala. a chyta ma panika. Neviem si nic najst. predtym som spravovala aspon web nejaky, alebo som robila redakcnu posilu pre jeden casopis fakt, ze dve hodky denne a pod. Neviem, si nic najst. mam pocit, ze vsetko uz robi ai-
a naozaj zaujem o predaj kozmetiky a pyramidovky, o to nemam zaujem alebo ponukat nieco na nete. toto nie. chcem serioznu pracu. neviem, kde robim chybu? mam uz aj skusenosti, na to, ze som mlada pomerne. Nechapem, co zamestnavatelia chcu a vyzaduju. Som naozaj zufala. Poradte mi. Ak najlepsie aj o niecom viete, budem velmi rada.
Ak si zufala, tak zoberes aj pracu, ktora neponuka HO, dnesni mladi si myslia, ze vsade na nich cakaju a kazdy by len z domu robil 🙈
Máš niekoho doma, o koho sa staráš? Preto to musí byť práca z domu?
Na to, že si mladá, si toho vyskúšala už dosť. Otázka je, prečo napr. nepokračujes v tom eshope, pripadne doučovanie detí?
Poistovna Generali ma 100% HO na kontaktnom centre. Ale tam su smeny len do 18tej, takze neviem ci taketo nieco by vyhovovalo, ci nie skor nieco po veceroch nehladas. Tam potrebuju aj brigadnikov. Ale zase KC nie je pre kazdeho.
Ano, preklady ti dnes spravi google uplne obstojne, texty napise AI. Preco uz nerobis tie prace co si robila? Nevies oslovit byvalych klientov/zamestnavatelov ci ta nepotrebuju? Po virtualnych asistentkach je podla mna dopyt, ale kde hladas? Na profesii take ponuky nie su, skus facebook skupiny zamerane na podnikanie a podobne.
Však máš za sebou toho veľa, čo ti bráni to robiť ďalej? Čo ti bráni spravovať weby, eshopy, nahadzovať tovary a pod? Šikovná asistentka sa zíde každému.
Problém je, že sa musíš vybodnúť na TPP, potom len odhalíš silu podnikania...
Programujem... od roku 2019 full home-office, od roku 2020 full freelance. A divím sa ľuďom, ktorí lezú do roboty, veď HO je win-win pre obidve strany. Akurát, že na TPP sú tie zaprdené slovenské firmy nie veľmi ochotné ti HO dať...
Ale tak je to aj lepšie. Keď som robil na TPP, dochádzal som dva dni a tri z domu. Mal som smiešnych 6€ na hodinu. Teraz klientovi určím cenu (ktorá je pre neho ešte aj tak nízka), no tým, že som sa vyskillil, zrobím povedzme 800€ projekt za 10 hodín. Koľko mi vyjde hodinovka?
Pracujem 5-6 hodín denne, bo viac sa mi nechce. Mesačne okolo 3000 ečka mínus zdravotne a socialne vypalne. Som úplne spokojný a nikdy by som nemenil.
z tychto prac, ktore si robila, nemas nejake kontakty?
"Neviem si taku normalnu pracu najst. viem robit kadeco, redaktorstvo, pisanie textov, preklady z anglictiny do slovenčiny, viem pisat emaily aj po nemecky, kontaktovat ludi, robila som virtuálnu asistentku, spravovala som eshop a wordpressy, roblla som koordinatorku pre jednu kliniku v zahraničí, ucila som male deti anglicky"
napr. ak si robila redakcne upravy, nemas nejaky kontakt na niekoho, s kym si spolupracovala, ze by si sa mu ozvala? to iste preklady? mohla by si tieto cinnosti vykonavat ako szco, plus sa prihlasit na nejaky doucovaci portal a ucit AJ online... to by si mala aspon nejaky prijem. k tym ostatnym pracam sa neviem vyjadrit, lebo v tych oblastiach sa nepohybujem, akurat teda "pisat emaily po nemecky" viem aj ja, hoci nemcinu som mala naposledy na VS (ano, mam C1, ale zaprasenu), lenze to ti dnes uz napise aj PC, a neviem, co je "kontaktovat ludi". asistentka aj koordinatorka su take joby, ze vlastne nemusis mat nejake extra "hard skills", skor tie "soft", a to ma dnes vela ludi. je nieco specificke, co vies ponuknut?
pripadne potom hladaj v korporatoch typu IBM, ale tam to asi nebude full remote, co viem, tak 1-2 dni tyzdenne maju byt v office.
Serióznu prácu dostane človek v našich podmienkach až keď sa osvedčí v praxi a pre firmu je dôležitý. Vtedy si môže diktovať podmienky. Mgr. samo o sebe nestačí, človeka potrebuješ aj vidieť a komunikovať s ním. Píšeš o panike a finančnej tiesni, prácu údajne márne hľadáš rok, ale trváš na práci z domu - nehnevaj sa, ale celý tvoj životný postoj zaváňa nejakou psychickou poruchou. A k tomu, čomu sa chceš venovať len toľko - text je chaoticky, ignoruješ veľké písmená, nepoužívaš diakritiku. Ak by tu aj bol niekto od fachu, týmto potencionálneho zamestnávateľa neoresvedčíš.
Tak mi napadlo, nie si ty tá, čo sa chcela vydať za moslima, aby mohla byť celý život v domácnosti? Tá tiež dlhodobo ležala doma, živili ju rodičia a snívala o homeoffice na pár hodín denne.
Spoluprace sa mi uz skoncili
@thirstymonk no 3k v hrubom na podnikanie nie je moc vela, tolko som mala aj ja v hrubom na plny uvazok TPP v korporate, do office som prisla raz za mesiac, a denne cisty cas prace tiez tak 5-6hod niekedy menej niekedy viac. A to v podstate az taky extra skill nemam ani nerobim v IT, ale nebola to ani monkey robota.
@heleninamama mne to skor pripomenulo jednu s nejakymi uzkostami, ktora tiez hladala primarne HO a spominala redakcie a jazyky. ale neviem, ci je to ta ista.
no ved ale aj ked sa skoncili, tak nevies sa im ozvat a opytat sa, ci by sa nieco nenaslo? napr. co viem, tak dobrych redaktorov je malo, cize ak s tebou boli spokojni, nemal by byt problem, ci?
Aký je dôvod, že potrebuješ HO a len na skrátený úväzok? Nemusíš na to odpovedať nám, ale skús sa ty zamyslieť, či to nemôže byť nejaká prekážka… Potom, skúsila si už toho veľa, môžeš pôsobiť ako fluktuant, ak to máš všetko v CV. Skús to nejako zjednodušiť.
Neviem, ako to máš reálne, ako sa prezentuješ, ale toto mi vychádza z tvojho príspevku, prečo by som ťa asi ja nechcela prijať do pracovného pomeru.
Ehm, ja len, ze "normalne 4 hodiny denne" nie je normalne. Je to skrateny uvazok. Normalne je 8 hodin denne. Nie vsetky firmy ponukaju skrateny uvazok.
My totiz s muzom pracujeme uz roky z domu (ja som sem-tam zbehla aj do officu, aktualne som ale doma s babatkom), ale normalne na 8 hodin. Kolegyne niektore pracuju na skrateny uvazok, ale viem, ze najmenej maju 5 hodin. 4 hodinky su fakt malicko, to uz zamestnavatel vezme radsej nejakeho studenta na vypomoc, nez teba.
Ja som v korporate, min. uvazky su u nas min. 6 hodin, aj to vacsinou dostanu ludia po predchadzajucom 100% uvazku pri chorobach, ZTP, atd. 90% HO maju tusim iba ITckari, my ostatni ofiko 80%, ale zavisi od charakteru prace.
4 hodinove uvazky sa neoplatia, to uz skor studenti na dohodu a firmu to stoji menej.
@autorka, obavam sa, ze s tym nastavenim budes este dlho hladat pracu, ale samozrejme, drzim ti palce.
Pretoze pracu z domu na 4 hodiny by chcel kazdy. A hlavne mamicky, ktore si chcu privyrobit popri materskej. Pripadne aj absolventi, ktori sa este necitia na serioznu pracu ale musia prispievat rodicom na chod domacnosti.
Uprimne si ani neviem predstavit, ze by niekto v nasej firme robil remote na 4 hodiny. To akurat zapnes PC, vybavis 3 maily, meeting, zacnes nieco pripravovat a konci sa ti pracovna doba.
@diewcatqoo lebo mam na to dovody.. Mozem robit iba max 4 hod denne
@deedol nie.. Sjusala som zial
@heleninamama boze.. Pisem v rychlosti na mobile ktmi mrzne... Ja som nikdy nemala zo slovenciny ani len dvojku.. Omg.. Preco mas potrebu do mna rypat? Hadam inak sa pise na nete s mobilom a inak so sefom paneboze
@hankab vsak som absolvent a presne sa necitim este na to, 🙂 hoci so uz skusila toho vela, a tiez chcem robit z domu- kvoli chorobe a inym veciam. co nebudem spomina tu.
pripadne aj nejaka online vypomoc by to mohla byt na neurcity cas, alebo iba neikedy, to je jedno vlastne
Ved mne je to jedno, ci mas na to dovody a ake. Ja sa ta ani nepytam, preco chces robit len 4 hodiny denne. Len ti pisem, ze to, ze pozadujes pracu na max. 4 hodiny denne, moze byt tiez dovodom, preco si tu pracu nevies najst.
Napísať Ti pravdu neznamená rýpať. Pochop, že to, čo chceš, nie je bežná požiadavka a navyše ide od človeka, ktorý má len kadejaké krátkodobé brigádnické skúsenosti a sám seba považuje za absolventa. Mám kontakty na dve vydavateľstvá, sama som pre ne robila počas Covidu, ale oni potrebujú zdravého, zodpovedného človeka, ktorý okrem presne zadefinovaného vzdelania ponúka psychickú odolnosť, schopnosť zvládať termíny, byť flexibilný, samostatný, ale aj komunikatívny a občas aj schopný fyzicky prísť. Najskôr musíš niečo ponúknuť a dokázať, až potom môžeš klásť požiadavky. Konkurencia je všade, je mnoho mladých šikovných ľudí a tí Ťa prevalcujú. Čudáčka bez peňazí, rok zavretá v izbe, ktorej stačí pracovať 2 až 4 hodiny denne naozaj nevzbudzuje dôveru. O tom si sa už presvedčila, tak začni meniť svoj postoj.
Posielaš len životopis alebo vždy pridáš aj motivačný list, alebo aspoň pár riadkov, prečo máš o danú pozíciu záujem? Zamerala by som sa na tie motivačné listy, ale nie také so všeobecným obsahom, ktorý keď si niekto prečíta, tuší, že takto ho posielaš všetkým zamestnavatelom. Ale také, čo sa trošku dotýkajú aj tej pozície, o ktorú sa uchádzať, s vysvetlením, prečo práve ty si vhodný kandidát a ako by si vedela ty konkrétne prispieť k napredovaniu spoločnosti a pod. 🙂
@thirstymonk to je vsetko krasne, sam robim v IT, ale takto robi / moze robit, a za take rates, len mala cast ludi. Zalezi co presne robis, ako si specializovany a dobry. Aktualne je aj utlm, mnohi aj dlhsie hladaju.
Troska si to tak odprezentoval, ze pomaly kazdy kto chce moze povedat nejakemu klientovi poziadavku 80e za hod
@luzzia Presne túto som myslela. Je to stratený prípad, skrachovaná existencia.
Autorka od koho mas info, ze takyto typ prace je v ponuke a dokonca aj pre absolventov? Mozno to ozrejmi trosku. Ja co viem, firmy ponukaju skrateny zvazok aj na pracu doma, ale pre ludi s ekonomickym vzdelanim/IT a praxou a to si vacsinou “rozdelia” zamestnanci firiem, napr matky co mozu dat dieta na polden do skolky a zatial pracuju, ale teda maju skusenosti v odbore. Ako skoncila pandemia firmy upustaju od plneho home office.

100% home office je tazke zohnat, skor nejaku kombinaciu home office a klasicke dochadzanie
A ked uz sa nieco pritrafi, tak to zvykne byt na plny uvazok a nie na par hodin denne.
Ak sa nedari najst home office, neda sa Ti skusit nieco na okoli, ci to musi byt praca z domu a ziadna ina nie?