icon

Prečo sa zamestnanci cítia neocenení?

21. jún 2024

Ahojte. Minule som došla z prace unavená veľmi unavená. Ľahla som si pospala. Došla zimnica a teplota 39, zrazu. Vracala som. Atď. Tak som napísala večer sms šéfovi ze co mi je a že radšej ďalší deň ostanem doma. Bolo asi 21h..na druhý deň v práci si ma zavolal ze co to malo znamenať. Ze ho nerešpektujem ze som mu nezavolala a neoznámila ze neprídem. V práci sme 4 ženy takže ma mal kto zastúpiť. Ked mi to hovoril vôbec sa mi nepozeral do očí. Potom mi vytkol ze som nechala v práci jeden deň bicykel a nepovedala mu o tom. No pršalo. A k tomu nato ze stále marodujem s dieťaťom. Co vôbec. Nie je pravda. Lebo mam na dieťa zatiaľ od začiatku roka len 2 paragrafy. Ked ja som chorá chodím do práce aj s kašľom. Nemarodim. Ked mam teplotu už tak ostanem doma a riešim len paragraf víkend na liečenie. Som svedomia. Ked treba ostanem aj dlhšie v práci. Nikdy som nezaspala do prace. A on nato ze keď ho nerešpektujem budeme sa musieť rozlúčiť. Mam 23 dní dovolenky ešte a to je už jún. Naznačil mi ze stále chybám. Mam rada svoju prácu. A on povedal ze on je šéf a ja len zamestnanec. Prečo sa také veci dejú? Poplakala som si.

Strana
z2
mimi3008
21. jún 2024

My sme mali istu dobu takeho primara, co vsetkych buzeroval. Ja som chcela dat vypoved, ale zistila som, ze som tehotna, polovica kolegov odisla do inej nemocnice kvoli nemu. A vies, co sa stalo potom? Vyrazili ho z nemocnice. Neboj, na kazdu svinu sa voda vari, ci ako sa to hovori..

jaass
21. jún 2024

Oh, radšej odist z prace ako keď ťa ma deptat taký človek. Sám so sebou ma problémy a zrejme si našiel teba aby ťa mohol deptat a prenášať na teba tu zlu energiu.

luccija
21. jún 2024

Lebo ta čaká niečo lepšie, keď si ťa nevážia.A čo ti povedal na všetky argumenty?či ty si mu neoponovala?

deti95060810
21. jún 2024

mala si mu oponovať... presvedčiť ho že nemá pravdu...
asi ako šéf za veľa nestojí ...😉

kiki68
21. jún 2024

Tam najskor vypoved. Lebo je to cisty magor.

mamamasama
21. jún 2024

Také veci sa dejú, aby mohli prísť lepšie.

tanyan
21. jún 2024

Si sa ho mohla radšej rovno opýtať či si ťa s niekým nepomýlil a požiadať ho, aby nezavádzal a svoje tvrdenia radšej opieral o fakty. Aj v styku s nadriadeným je dobré zastať sa sám seba. A pokiaľ situácia vyeskaluje, tak to budeš riešiť a
život ti otvorí dvere k lepšej budúcnosti. Ale nie je zdravé nechať sa dlhodobo takto trápiť.

autor
21. jún 2024

@luccija povedal mi chladné ze ho to nezaujima

autor
21. jún 2024

@deti95060810 je ťažké sa rozprávať s človekom ktorý sa nepozerá do oci

autor
21. jún 2024

@tanyan ja len nerozumiem ze prečo chyba ľuďom ľudskosť. Neporušila som nič. Žiadnu pracovnú disciplinu

luccija
21. jún 2024

Lebo zlosť a intrigy vládnu svetom.Najdes si druhú prácu a za touto ti určite nebude luto

mojemenonikto
21. jún 2024

No, mne to pripadá tak, že dostal niekde zvrchu pokyn, že musí niekoho prepustiť a u teba našiel zámienku. Zároveň chcel vyzerať ako tvrdý manažér. Mne teda z tohto tvojho popisu príde skôr ako úplný bulo. Ak dostaneš výpoveď, nepodpisuj dohodu. Vyhodiť ťa môžu len z organizačných dôvodov (ale potom nesmú minimálne pol roka za teba hľadať náhradu). Môžu ťa tiež vyhodiť len za hrubé porušenie pracovnej disciplíny, napríklad keby si prišla do práce pod vplyvom alkoholu, alebo návykových látok. Ak máš takéto pomery na pracovisku a chceš zostať doma (čo je po teplote 39 celkom prirodzené), tak odporúčam ísť k lekárovi po papier. Neviem ako dlho tam pracuješ, ale samozrejme pri výpovedi máš výpovednú lehotu, ale nárok aj na odstupné (podľa dĺžky trvania zamestnania). Ak by ťa vyhodili a obratom by za teba hľadali náhradu, tak ich môžeš zažalovať a s veľkou pravdepodobnosťou súd vyhráš.

vanilkovazmrzka
21. jún 2024

Je to debil.

autor
22. jún 2024

@mojemenonikto ďakujem za radu. Toto som nevedela. Ale je to smutné celkovo

veltraud
22. jún 2024

Vydokladovala si svoju nepritomnost lekarskym potvrdenim? Alebo mate sick days? Myslim to v dobrom, aby si im nadala dobre karty v tejto situacii...prepustit cloveka len tak nie je jednoduche...

fido69
22. jún 2024

Tvoj šéf pravdepodobne klame a vymýšľa si zámienky ako ťa vyhodiť. Zaobstaraj si lekárske potvrdenie o tom, že si bola chorá.
Na súde bude musieť svoje obvinenia voči tebe dokázať. Ale takýchto arogantných hlupákov tam nemajú radi. 😉

autor
22. jún 2024

@fido69 lekárke som len volala co mi je ten deň som potrebovala byt v dosahu WC..

monikkatt
22. jún 2024

Akoze je tazke sa bavit s niekym kto ti nepozera do oci?? To si tam len stala a mlcala? Sak si sa mala branit, na vsetko co povedal si mala oponovat
Ved sa za seba postav ked vies ze mas pravdu, je jedno kam kukal ked ti to vycital
Su ludia ktori sa musia na inych vyburit. Nabuduce otvor usta a nedovol mu to.

autor
22. jún 2024

@monikkatt ja som oponoval. On nato vkuse opakoval nezaujíma ma to. A išiel k dverám aby mi ukázal ze skončil debatu, povedal. Choďte pracovať.

autor
22. jún 2024

@monikkatt v živote je to tak postavíš sa za seba povieš pravdu a ešte si na teba viac sadne. Potom v kancelárii keď som išla rozplakala som sa.

luccija
22. jún 2024

Pozri ...predtým bol normálny voči tebe?Možno mal zlý deň aj, keď toto by sa nemalo stávať.Len tak ťa nemôže vyhodiť za čo vlastne?Chcel byť dôležitý.A ty nechod do práce s chorobou atď...vidíš, že si to nikto neváži.Ten bicykel niekomu zavadzal?zoberieš si dovolenku oddýchneš a uvidíš.Ak to myslel všetko vážne mal ti poslať písomné upozornenie, že čo nedodržiavas , ale nemá na teba nič tak robí prieky.Ved ty len slušne povieš, že si mu oznámila, že neprídeš mala si zdr.problemy môže byť rád, že sa nezosral z brušnej chrípky😛ak to bolo jednorazové zavri oči, ak má voči tebe stále niečo išla by som preč.

bosorkabb
22. jún 2024

Vieš čo ja som teraz po 12 rokoch odišla z firmy pretože vedúcim sa stal človek ktorý si myslí že on je Boh a ostatný sú podradne bytosti. Jeho pracovná komunikácia je samí výkričník.
Má presne 4 obľúbené osoby ktoré môžu všetko. Čokoľvek zle urobia dostanú za to iný.
Škoda slov. Za mesiac dali výpoveď už 6 ľudia. A taký super kolektív to bol. Nemá kto pracovať, rušia sa dovolenky.
A jeho nadriadený? On to riešiť nebude, načo, prečo.
Tak nech idú do prdele 😉

autor
22. jún 2024

@luccija ten bicykel nezavadzal len sa mu nepáčilo ze som sa nepýtala ci môže ostať v práci keď prsi

autor
22. jún 2024

@luccija kedysi bolo tak ze človek dostal 2x písomne upozornenie a tak dostal výpoveď. Ale to fakt by muselo byt niečo záväzné keď človek neoznámi a nepríde do prace alebo za neskoré príchody ci za načas neodovzdanu štatistiku pre šéfa. Ako nesplnenie úlohy.. Neze zato co som písala v úvode.

mojemenonikto
22. jún 2024

To platí stále. Len preto, že je niekto nespokojný s tvojím výkonom, nemôže ťa vyhodiť bez toho aby ti dal priestor na nápravu. Preto hovorím, že ak ťa náhodou zavolá podpísať papier o výpovedi, daj si veľký pozor aby si nepodpísala dohodu. Musí to mať formuláciu jednostrannej výpovede zo strany zamestnávateľa. A daj si pozor na dokladovanie dochádzky do práce. Aj taká nevykázaná PN, alebo OČR môže v takýchto situáciách znamenať zámienku na výpoveď. Mrzí ma to, že si sa ocitla v takej situácii, možno by si sa sama mala pozerať proaktívne po niečom inom, lebo existencia v takom prostredí ťa postupne môže zničiť.

autor
22. jún 2024

@mojemenonikto existuje zákon nato ako oznámiť zamestnávateľovi ze sa človek cíti zle a chce ostať deň doma? Emailom, sms.. Ak to napíše v sms vraj to je neslušné lebo mu bolo treba zavolať a poprosiť..

mojemenonikto
22. jún 2024

Samozrejme, zo zdravotných dôvodov môžeš zostať doma a nemusíš o to prosiť a žiadať o povolenie. Dokonca to ani nemusíš oznamovať vopred, stačí dodatočne. Len je potrebné k tomu doložiť papier od lekára. V niektorých spoločnostiach uznávajú aj tzv. sick day, kedy len oznámiš, že ti je blbo a zostaneš doma. Ale mal som na mysli to, že keď máš aktuálne takéto napäté vzťahy so šéfom na pracovisku, tak by som si dal pozor na to aby si to všetko mala papierovo v poriadku. Roky robím manažéra a nikdy som nerobil cirkus ak mi niekto oznámil, že mu prišlo zle a musel zostať doma. To musí každý normálny človek predsa rešpektovať.

autor
22. jún 2024

@mojemenonikto akože ma naozaj prekvapilo všetko čo povedal.. Zrazu zabudol ze som vzorná pracovníčka co firmu neopustí na 5 min bez toho aby to zapísala v knihe dochádzky.. Nikdy nemarodujem keď som chorá a nemám teplotu chodím.do prace

mojemenonikto
22. jún 2024

Preto si myslím, že je za tým ešte niečo iné. Buď to ide zvrchu, alebo to môžu byť aj intrigy na pracovisku. Ak predtým nemal problém pozerať ti do očí aj keď ti hovoril niečo nepríjemné a teraz zrazu áno, tak je to jednoznačný signál, že ti niečo tají. Niečo čo je pre neho dôležité. Možno niekto na neho tlačí aby sa ťa zbavil...

autor
22. jún 2024

@mojemenonikto osobne si myslím ze ľudia ktorí sa nepozerajú do oci sú buď malo sebavedomí alebo tak ich puci vnútri od zlosti ze nevedia kam pozerať. Ci taja dačo?

Strana
z2