Prečo staršie ženy študujú zdravotníctvo?
Ahojte. Prednedávnom som čítala pár príspevkov na fóre ohľadom práce, resp. štúdium sestry. Neviem ako ostatné baby, isto ma za to aj odsúdia, ale zarazilo ma, prečo toľko žien po 30-40-50tke, ide študovať do zdravotníctva odbor praktická sestra/asistent….pracujem v nemocnici na lôžkovom oddelení a mám veľa kolegýň, ktoré cely život robili niečo iné a zrazu si urobia 2-ročné externé štúdium na zdravotke a prídu robiť na lôžko. Len mi to príde nevhodné, nakoľko ja som toho názoru, že ak má niekto robiť v zdravotníctve, čo je teda extrémne zodpovedná robota, mali by sa tomu venovať hneď od mlada. Potom prídu staršie ženy na ODD a tvária sa, ako by pojedli všetku múdrosť sveta, nepočúvajú sestry, dokonca keď je sestra mladšia, to už vôbec nie. Pritom nejaká hierarchia na ODD musí fungovať. Tak, ako mne je nariadená manažérka dennej zmeny (staničná) a vedúca sestra, tak sú sestry nadriadené PS/asistentom. Len ma trošku vytáča to, že tak neskoro idú študovať do zdravotníctva, pretože to, že tam idu takto neskoro, u mňa značí to, že to nie vždy chceli robiť a možno pre peniaze, aby zarobili na zmenách, možno ich omrzela ich práca inde….proste nie je to robota pre každého, ale v dnešnej dobe to už môže robiť každý. Nedehonestujem žiadne povolanie, ale kolegyne, čo cely život robili za pásom alebo upratovačky, sú teraz zdravotníci. Tu sa treba vzdelávať od mlada, ako to človek vyštuduje a mať stále nové vedomosti, pretože medicína napreduje. Preto chcem vedieť hlavne názor Vás, ktoré pracujete ako sestry, praktické sestry/asistenti.
@anika Ahoj. Odkiaľ si? Zaujíma ma, prečo si robíš DPŠ. Ďakujem.
@z_schmidt77 uz ho mam , tak, zo zaujmu o to
@deti95060810 Nesúhlasím. 3-4 kár prijímačky nespraví.
@z_schmidt77 ale spraví.
nedávno tu písala maminka ako jej dcéra mala na zš 4 z mat a ma zdr. sa dostala v pohode. aj ju skončila.
sú na zdr. aj odbory na ktoré sa je ozaj ťažké dostať - laboranti, maséri ... tam ozaj chodia deti so známkami 1-2
@z_schmidt77 uz ho mam , tak, zo zaujmu o to
@anika A chcela by si učiť?
@anika A chcela by si učiť?
@z_schmidt77, mam dpš na asistenta konkretne, momentalne nie, cas ukaze

@lalinka328 mam taketo kolegyne, su to sikovne baby po pracovnej stranke, kazdu ma.e rozne motivacoe na zmenu, mozno to pochopis az casom;), ja mam prax, skolu, specku, mam 2 prace v zdravotnictve a predsa si aktualne dorabam doplnujuce pedag.vzdelanie, ved kto vie....
@anika Ahoj. Odkiaľ si? Zaujíma ma, prečo si robíš DPŠ. Ďakujem.