Koľko si zarobí predavačka v DM drogérii?
Ahojte aký je prosím teraz cca zárobok v DM drogerii?
Papierovo pracujes na polovicny uvazok a realne na plny, velka hanba vzhladom na to kolko je tam prace.
@domkakvet a to ako vyzera, v takej velkej firme, ze papierovo na polovicny?
@martinkatinka je to dost bezna prax, zial. Aj znama pracuje ako predavacka v sieti predajni s oblecenim a ma skusenosti, ze nedavali na papier cely prijem. Bud ti daju polovicna uvazok, alebo na papier minimalku. Zvysok vyplacaju cash. Nie som si ista, ako funguje DM-ka, ale ak niektore predajne funguju formou franchizy, tak to moze byt ine v kazdej predajni, lebo zavisi od daneho majitela, ako si postavi zmluvy so zamestnancami.
@martinkatinka polovicny uvazok a zvysok na ruku.
@martinkatinka inak tiež si to neviem predstaviť, ako to taká veľká sieť predajní robí, ale tiež mám skúsenosť, že papierovo 4-6 hodín a zvyšok keš
@suzitok ja robim v kiku a teda, tam vsetko na papieri. Ak potrebuju viac hodin, zmeni sa pracovna zmluva na vyssi uvazok. Ale vsetko musi ist cez vedenie. Aj plat co je na zmluve, to dostaneme, plus rozne bonusy podla vykonov a podobne.
To si neviem predstavit ako to uctuju. Ved tam maju centralu a ta robi mzdy celoplosne....
@martinkatinka ja som tiež robila v obchode, v sieti a teda tam naozaj všetko dali na papier, nedalo sa že "bokom", to sa mi stalo jedine v malom butiku, kde som chvíľu robila...inak v prípade DM to aj mňa šokovalo
A to si taka firma moze dovolit? Takto robit ze pol na papier pol na ruku?
@suzitok urcite nie, ved tam ide vsetko cez centralu.
Cela vyplata ide na ucet, nikto nic nedava na ruku,, to kde ste taky blud zobrali? Vzdy k 8.dnu v mesiaci..
Mam 30tkovy uväzok a mam slusnu vyplatu.
Su dni ked nevies kde ti hlava stoji, ale najdu sa aj take kedy uz fakt nie je co robit.
@leuska0910 co je to slusna vyplata? Lebo ja som z DM odisla prave kvoli nizkemu platu..pracovala som tam cca pred 4 rokmi, vtedy to bolo na zaplakanie.
Len nikde som sa tu nedozvedela ten zárobok
Ale ved mzdu musia uvadzat v inzerate na volne miesto
Myslim,ze v DM je zarobok slusny-z drogerii je to naslusnejsie platene,vela benefitov v porovnani s Tetou alebo 101 drogeriou.Na Profesii si to mozete srovnat.Su tam rozne uvazky,dalsie je o ludoch a kolektive😀
@leonali ale tak pridajte normalne v cistom zarobok pri napriklad 30h uvazku plus vikendy bez stravneho a dan.bonusu.. Take tajomstvo okolo toho robite😀 Ja som tam robila, viem kolko som zarabala v tej dobe pri rovnakom uvazku, ale je to neaktualne uz, vsak aj minimalna mzda sa odvtedy zvysila. Aj benefity kludne napiste tuto autorke, nech vie, co ocakavat.
Nevidím dôvod aby firmy ako dm dávali plat na ruku na čierno. To dávajú firmy a podnikatelia s čiernymi príjmami. Je nezmysel platiť vysoké dane a pritom zo svojho vrecka vyplácať peniaze zamestnancom. Plus ďalšia taka vec na zváženie je ze sračka nemá peniaze na rozdávanie. Tie desaťtisíce ktoré by dm akože z niekade vyplatilo by z kade vzali ti "veduci"? Skôr poznám v3rzie akonodmeny v kupónoch na nákupy atď.
Pri malých podnikateľoch, malých obchodoch, ale aj iných prevádzkach je to viac pravdepodobne.
Na presnú mzdu a ben3fity, odmeňovanie najlepšie sa pytat priamo tam.. treba rátať s tým ze od januára zase stúpa minimálna mzda, hmotná zodpovednosť =2.stuoen náročnosti práce.
@vikusjk zaujímalo by ma odkiaľ máš túto blbosť, s prepáčením 😂 DM ako firma by si to v živote nedovolila.... Podľa mňa si to trošku poplietla... V DM máš pracovnú zmluvu s istým úväzkom,pod ktorý nespadneš. A podpisujú sa dodatky na štvormesačné obdobie. Čiže ty môžeš mať zmluvu na úväzok 30, no tvoja vedúca,ti môže ponúknuť dodatok na 35 keď bude mať hodiny. A adekvátne k tomu,dostaneš aj plat k 35 hodinovemu úväzku...a všetko na výplatnej páske ☝️😯 V tomto štvormesačnom období máš nerovnomerne rozvrhnuty prác.čas, čo znamená,že ti musí sedieť fond hodín za 4 mesiace.(napr.1.mesiac odrobíš viac, v nasledujúcich troch o to menej...)
@eeffka záleží aj na tom, v akej časti Slovenska....na západe sú platy vyššie...
@leonali súhlasím s tebou, keď pozerám iné obchody, napr.Pepco,KIK a pod. žiadny sa nevyrovná platom s DM.
@domkakvet ty si asi v DM nepracovala, však?
@gabikamacikova za to ty si asi nejaka manazerka DM, ked to tu tak obhajujes, nemusis sa namahat, takmer kazdy uz vie ako to tam funguje, velka nemecka prosperujuca firma, kde za den mas vylozit niekolko paliet, popri tom sprintovat ku kase , ani len v tej si nesadnes a plat na zaplakanie, aj z toho platu zvysok na ruku, tak ze do dochodku odvadzas ako invalid.
@domkakvet 😂😂😂 daj dôkaz o tom plate... neverím...nenamáhala som sa,rado sa stalo a nie som manažérka...
@gabikamacikova no dobre, ved aj tak vyskusat moze kazdy a potom uvidi, ci chce taku pracu robit, alebo nie.
@gabikamacikova no vidis, ja som z DM odisla prave do Pepca, kde som v tom case zarabala podstatne viac✌ pracovala som aj v Takku, aj tam som zarobila viac (to len medzi nami) a nenarobila som sa tam ako mulica s prepacenim. Darmo to tu ospevujes, je vela zien, co pracovalo v dm a az take terno to nie. Natahujes sa s tazkymi paletami, boxami, defekturujes na jednom konci predajne a utekas k pokladni stale, ked je tam zakaznik, ked sa chysta marketing to je ine psycho aby sa stihalo, ja som robila v nakupnom centre, denne naval ludi a ked pipla vyplata, nevedela som, ci sa smiat ci plakat. Jedine co ma tam drzalo, bol kolektiv a super veduca. A benefity? Ano, 13ty, 14 ty plat, multisport karta a 10nasobok bodov za nakup v tom case..nadcasov som mala neuveritelne vela, my vsetky. Urcite isiel plat hore odvtedy, to nepopieram, ale dream job to nie je urcite. Ja uz v obchode nepracujem, to len taky vylev odomna..
@mt1982 jasné, chápem to,nie je to naozaj jednoduchá práca...presne ako píšeš,fyzicky veľmi náročná....no mnoho ľudí si dodnes myslí,že predavačky len blokujú a usmievajú sa na zákazníkov 😂...a áno,platy išli fakt podstatne hore...mňa len iritovalo,ako môže niekto napísať, že ti dajú pol výplaty do pásky a pol na ruku 🤦🏼♀️
@gabikamacikova ja predsa nikde nepisem o DM konkretne. Len viem na trilion percent, lebo som robila mzdy v prevadzkach takychto velkych obchodnych sieti, ze takto funguju. Ale tusim ina kocka tu pisala, ze ma konkretne s DM skusenost taktuto. No nie ja
@vikusjk ja som ti nepísala 😉 odpisovala som domkakvet...

V kazdom inzerate na volnu poziciu to musi byt uvedene.