icon

Preplatenie dovolenky po materskej dovolenke a výpovedi

kikush68
17. apr 2025

Chcela by som sa opytat, po MD sa nechystam k zamestnavatelovi vratit, momentalne som na MD kde sa mi stale navysuje dovolenka, ako je to v pripade ked hned ako mi skonci RD dam vypoved? Musi mi ju zamestnavatel preplatit?

lilianka28
17. apr 2025

@kikush68 Áno, pri skončení PP ti musí zamestnávateľ zostatok nevyčerpanej dovolenky preplatiť. Je úplne jedno, či sa PP skončí po RD.

tiika
19. apr 2025

@kikush68 pokial dáš výpoveď, tak ti bude plynúť nejaká výpovedná doba a zamestnávateľ ti počas nej môže nariadiť čerpanie dovolenky. Takze pokial by si celú vyčerpala, môže sa stat, že ti nebude mat akú dovolenku preplatit.

kikush68
autor
19. apr 2025

@tiika ked si najdem pracu do ktorej nastupim den po skonceni RD a v ten den nemozem dat aj vypoved u stareho zamestnavatela? Uz sa tam nechcem vracat, neprofesionalny zamestnavatel to je

tiika
20. apr 2025

@kikush68 môžeš, avšak v deň podania výpovede ti pracovný pomer predsa nekončí. Ak sa do starej prace už nechceš vracať, je potrebné to ukončiť bud dohodou k určitému dátumu (napr.deň po skončení RD), s tým musí súhlasiť i druha strana teda zamestnávateľ, alebo výpoveďou tak, aby ti výpovedná doba skončila pred uplynutím RD prip. po jej skončení s možnosťou čerpať dovolenku.

Kedy ti konci RD? Odkedy tam pracuješ? Môžem ti napísať konkrétne ako postupovat.

kikush68
autor
23. apr 2025
@tiika

@kikush68 môžeš, avšak v deň podania výpovede ti pracovný pomer predsa nekončí. Ak sa do starej prace už nechceš vracať, je potrebné to ukončiť bud dohodou k určitému dátumu (napr.deň po skončení RD), s tým musí súhlasiť i druha strana teda zamestnávateľ, alebo výpoveďou tak, aby ti výpovedná doba skončila pred uplynutím RD prip. po jej skončení s možnosťou čerpať dovolenku.

Kedy ti konci RD? Odkedy tam pracuješ? Môžem ti napísať konkrétne ako postupovat.

@tiika napisem spravu 🙂