Priateľova ponúka práce v zahraničí
Ahojte mamičky, mam priateľa, mame spolu 2 deti (2,6r), dostal ponuku práce v nemecku. Ako to zvládate, tie, ktoré máte takúto situáciu? Dá sa to zvládnuť? 3tyzdne by bol tam a 2 týždne doma. Najviac sa bojím teraz týchto opatrení, čo ak nebude môcť prísť domov, ako to budem zvládať s detmi sama a tak. Napíšte skúsenosti, ďakujem
Ahoj, aj môj manžel chodí do Nemecka, 3 týždne tam - týždeň doma. Máme polročné bábo. Ja to napríklad znášam ťažšie, síce sa všetko dá zvládnuť a skrátka niekedy sa nedá inak a treba chvíľu vydržať, ale podľa mňa (podľa nás oboch) rodina má byť spolu. Muž ale plánuje chodiť najneskôr do doby, kedy bude mať bábo cca rok, nech je ako otec prítomný v jeho živote každý deň.
Zvládneš , len si jednoducho nato musíš zvyknúť.
@silvia1996 toto je jediná nevýhoda, že muž prišiel o všetky dôležité kroky v živote deti...ma aj syna z predošlého vzťahu. Nebol prvý deň v škôlke, škole, neučil ho bicyklovať, nebol na krste, ani 1.sv.prijimani...teraz chcel byť doma, ale po polroku co bol doma, si nevedel nájsť prácu aby zarobil aspoň 1000e v čistom. Tak išiel naspäť
Ahoj môj chlap tak dlho robil on bol až pri Švajčiarskych hraniciach. Mal byť 3-4 týždne tam a 10 dní doma na SVK ale kvôli korone , opatreniam , nedostatok ľudí v robote sa stalo x krát že musel ťahať aj 2-3 mesiace vkuse , dokonca aj 5 mesiacov raz musel ťahať a 10dní Max 15 doma. Keď tam začal robiť mali sme len staršiu dcéru , mala okolo roka a pol vtedy , medzitým som otehotnela s druhou. Tiež sme stráženie ani výpomoc nemali a zvládala som všetko hravo aj cez ranné nevoľnosti , bolesti atď. Robil tak až do septembra minulého roka t.j. deti mali 3,5roka a 1,9roka. Ono keď musíš zvládneš , ale dlhodobo si to ťažko predstaviť. Teraz robí v Rakúsku a každý víkend je doma. má to lepšie aj platovo to má veľmi porovnateľné , dokonca keď sme to počítali nám viac ostáva z jeho výplaty keďže stravu si nesie z domu , to mu väčšinou do piatku vydrží , Max si niečo na raňajky a na chuť kúpi, ubytovanie mu platí firma , nestŕhajú mu to z platu a v Rakúsku je na TPP tak máme aj podanú žiadosť o rakúske prídavky na deti to už bude úplne super. v Nemecku si musel jedlo platiť , 800€ ubytovanie a bol tam na živnosť, takže aj odvody musel platiť a keď sa nerobilo nevidel ani cent za tie dni. v konečnom dôsledku mu vtedy ostalo menej peňazí ako teraz , má tpp takže sa o nič nestará , či keď potrebuje ísť na PN alebo je firma zatvorená a na víkendy je doma, dokonca majú hrozne veľa benefitov 13./14.plat , 1000€ ročne na zuby benefit atď. Nech skúsi chlap tiež po Rakúsku popozerať, neviem v akej sfére tvoj muž hľadá ale robotníkov atď tam chcú stále.

Môj chodí vonku na 8tyzfnov a 10 dní doma a od narodenia deti. Mam 20m a 8m . Nemám tu nikoho na pomoc, ale ani nepotrebujem. Nemám ani auto a nesťažujem sa. Úplne v pohode to zvládam, ny som povedala, že ešte lepšie ako keď je on doma 😆