icon

Prijmete lepšiu, no stresujúcu prácu?

22. apr 2024

Ahojte, kamarátka dáva výpoveď v práci a hľadajú za ňu náhradu. Hneď som jej napadla ja, keďže v aktuálnej práci nemám žiadne možnosti a nie je to to, čo chcem robiť.
Ide o to, že momentálne pracujem na 'nižšej' pozícii a do budúcna to nemá žiadny výhľad. To čo robila je lepšie platená práca, ktorá vyzerá lepšie aj v CV ale samozrejme obnáša aj viac práce ako som mala doteraz. Problém je, že sama povedala ako je to tam odršku, práve preto odchádza. Vraj neskutočne veľa úloh, nevieš kde ti hlava stojí, neustále ťa otravujú, či je večer či je sobota, nedeľa, sviatok, šéf ti vždy vypisuje a volá. Jednoducho nemáš tam chvíľku pokoja. Kvôli tomu dáva výpoveď a už si našla niečo iné.
Ja mám síce aktuálne kľudnú až - až nudnú robotu, za menej peňazí a bez šance posunúť sa vyššie, ale odrobím si a padla, nikto ma neotravuje.
Som na vážkach, či meniť. Je mi jasné, že nechcem navždy ostať tu ale rovnako je mi jasné, že ani tam nevydržím do dôchodku. Rozmýšľam, či sa vystaviť tomu stresu na rok (napríklad), aby som mala čo ponúknuť v CV a zvýšiť šancu na lepšie miesto alebo ostať tu a skúšať šťastie pri pokojnej práci.
Čo si myslíte?

Strana
z2
sissy27
24. apr 2024

@derdia jaj takže sedieť na vrátnici 50 rokov za minimálku ju má napĺňať, hej? a vieš o tom, že čím dlhšie bude na tej vrátnici sedieť, tým ťažšie sa jej bude hľadať nejaká normálna práca, pretože každý zamestnávateľ, ktorého osloví, sa pozrie na jej životopis a povie si - no a čo asi vie dievčinka po xy presedených na vrátnici?
Toto nie je o predaji svojho životného pokoja, toto je o tom, že jej táto skúsenosť pomôže otvoriť ďalšie dvere. Nikto nehovorí, že má obetovať svoj život realitke a náročnému šéfovi, veď odísť bude môcť kedykoľvek, ale odíde bohatšia o nové skúsenosti. A ktovie, možno ona si so šéfom vybuduje iný pracovný vzťah ako mala jej predchodkyňa a nebude ju nikto buzerovať cez víkendy.

hefo
24. apr 2024

Vyskúšať to určite treba. Aj keby si tam nevydržala dlho, tak to môže byť stupienok na ceste k inej zaujímavej práci.

Prinajhoršom by si sa k tej vrátnici vrátila (aká slovná hračka 😉 ), ale to snáď nebude nutné.

ibatanecnica
24. apr 2024

@jazula suhlasim . Kedy sa ma vzdelavat a pracovat na svojej budicnosti ked nie teraz? Bude stretavat vela ludi. Mozno jej niekto ponukne casom nieco ine. Mna by teda praca na vratnici v 24r.veru.nenaplnala. z coho chce zit, mozno mat deti, rodinu. Kde si chce najst nieco lepsie s praxou na vratnici?

luccija
24. apr 2024

Nie, nezobrala by som to.Ked chces zmeniť prácu tak hľadaj sama niečo iné.

Strana
z2