Prijmete lepšiu, no stresujúcu prácu?
Ahojte, kamarátka dáva výpoveď v práci a hľadajú za ňu náhradu. Hneď som jej napadla ja, keďže v aktuálnej práci nemám žiadne možnosti a nie je to to, čo chcem robiť.
Ide o to, že momentálne pracujem na 'nižšej' pozícii a do budúcna to nemá žiadny výhľad. To čo robila je lepšie platená práca, ktorá vyzerá lepšie aj v CV ale samozrejme obnáša aj viac práce ako som mala doteraz. Problém je, že sama povedala ako je to tam odršku, práve preto odchádza. Vraj neskutočne veľa úloh, nevieš kde ti hlava stojí, neustále ťa otravujú, či je večer či je sobota, nedeľa, sviatok, šéf ti vždy vypisuje a volá. Jednoducho nemáš tam chvíľku pokoja. Kvôli tomu dáva výpoveď a už si našla niečo iné.
Ja mám síce aktuálne kľudnú až - až nudnú robotu, za menej peňazí a bez šance posunúť sa vyššie, ale odrobím si a padla, nikto ma neotravuje.
Som na vážkach, či meniť. Je mi jasné, že nechcem navždy ostať tu ale rovnako je mi jasné, že ani tam nevydržím do dôchodku. Rozmýšľam, či sa vystaviť tomu stresu na rok (napríklad), aby som mala čo ponúknuť v CV a zvýšiť šancu na lepšie miesto alebo ostať tu a skúšať šťastie pri pokojnej práci.
Čo si myslíte?
Od roku 2021
@gabriellka
nechcela by som robiť nudnú robotu bez možnosti rastu.. Na druhú stranu, keď odídem z práce, nechcem na ňu myslieť, pokiaľ nejde o naozaj výnimočnú situáciu. Skrátka work life balance musí byť, život nie je len o práci..
Veď normálne napíš o akú prácu sa jedná. Takto ti trt vieme poradiť.
Možno si v tej druhej práci bude stačiť vedieť nastaviť hranice... skúsila by som aspoň pohovor, ako sa ti to bude tam bude pozdávať na vlastné oči a nie len z rozprávania 🙂
Zober to. Na nejaký čas a odraz sa od toho ďalej. Najmä ak to dobre vyzerá v CV a posunie tá to ďalej.
Nastav si pravidla, napr cez víkend jednoducho telefón nedvihas, nevybavujes mail. Toto si nastva hneď od začiatku a drž sa toho
Píšeš, že aktuálna práca “nie je to, čo chceš robiť”. Náplň potenciáknej práce je pre teba zaujímavá? Bavilo by ťa to? Ak si single/bezdetná, šla by som do toho. Budeš mať dobrú položku do CV a keď už budeš menej flexibilná, budeš mať lepšie východisko pri hľadaní dobrého jobu.
každému vyhovuje niečo iné...ja by som to isto skúsila.
Aké je tvoje rodinné rozpoloženie? Ak nemáš deti alebo sú už samostatné, tak určite áno, aspoň na rok - dva. Ak máš malé deti, zvážila by som to podľa toho ako vie byť manžel oporou, ako to ovplyvní čas trávený s deťmi, atď.
Tá nová práca je personálka ? Podľa opisu takto súdim
Teraz pracujem na vrátnici a jedná sa o prácu asistentky riaditeľa jednej realitnej kancelárie. Príjem bude istý, nie podľa predajov ako majú makléri.
To kamarátka ide odtiaľto k personálne
@lenuska9999
Mám 24, nemám deti len partnera.
*k personálke
Nesla by som do toho. Kedze pises, ze sa jedna o asistentku riaditela a pan riaditel vyvolava po veceroch a o vikendoch, tak nie. Neznasam takyto dolezitych sefov, ktori nedokazu akceptovat, ze ich podriadeny ma aj volny cas a nemoze mu stale skakat okolo rite. Tiez mam pod sebou ludi, ale kym nieco nehori (rozumej pruser jak svet, ktory treba okamzite hasit - stalo sa to za 5 rokov asi len raz), tak ich vo volnom case neotravujem.
Ale ak mas terajsiu pracu nudnu, za malo penazi a bez moznosti rastu, urcite skus hladat nieco ine. Takato praca by ma tiez ubijala.
Zobrala by som to, minimalne sa nieco nove naucis, ziskas skusenosti, nove kontakty… sedenie na vratnici prenechaj dochodcom, ztp alebo niekomu, kto bude za tu pracu z nejakeho dovodu rad.
No ak máš na ten rok dostatok energie, tak choď, jasné. Ja mám napríklad doma 3 decká, tak ja by som to už nedávala 🤣. Ale 7 rokov som takto krútila nadčasy pred prvým tehotenstvom a pekne som si zarobila, takže jasné, ak máš na to podmienky, choď do toho.
Buď vezmeš ale nastavíš si hranice že čo si šéf môže dovoliť a budeš riskovať že ťa o mesiac vyhodí ako si zmyslí a ty budeš z toho sklamaná. Ale ja by som na tvojom mieste ostala na tej nudnej pozícii, ale ja som si zasa v živote už vyskúšala dosť aby som sa do takýchto pozícii už nehrnula.
Máš referencie od kamarátky a ona to kôli stresu a otravovaniu ešte aj doma, opúšťa. Neideš do neznámych vôd. A teraz po 1. Zaučia ťa. Budeš zapraxovana. Využiješ to a po čase si nájdeš. Lepšiu podobnú prácu. prakticky využiješ to že ťa naučia čo obnáša táto práca. Po 2. Ak to už vieš a nejde ti o prax tak to nemeň. Dôležitý je v práci kľud.. žiaden stres..
No aby mlada baba sedela na vratnici ? 😱 isteze ber inu pracu, zaucis sa, naucis nove veci a mas sa kam posunut.
Si mladá a bezdetná, jasné, že to vezmi. Ale možno to beriem len z môjho uhla pohľadu. Ja som v Tvojom veku mala klasickú prácu + som chodila 3x do týždňa robiť trénerku do fitka. Cez víkendy som sa niekedy tak nudila, že som išla s radosťou do práce, keď bolo treba niečo nutné spraviť. Faktom však je, že šéf mi po večeroch a cez víkend nevyvolával. To, že som išla do práce, bola len moja dobrá vôľa (samozrejme, vždy po dohode so šéfom).
Práca asistentky riaditeľa Ťa iste posunie vyššie, naučíš sa nové veci. Na vrátnici by som v Tvojom veku určite nesedela. Nevyskúšaš - nevieš. Držím palce👍
Ja by som do toho sla... to, ze to nezvládala ona nie je zárukou, že to nedáš ani ty.
Od začiatku si treba nastaviť pravidlá. Ak šéf požaduje nonstop "byt k dispozicii", nie je problém, ale nie za 1.000€ brutto. Treba si to všetko povedať už na zaciatku
S tou novou prácou pôjdeš ale profesne a aj osobnostne vyššie, keďže sú tam vyššie nároky. Čo ťa nezabije, to ťa posilní. Skús namiesto "čo keď nie" premýšľať "čo keď áno". Môžeš byť sklamaná ale aj môžeš zistiť ze je to tvoja práca snov. Ak to neskúsiš, neprídeš nato a ani sa nikam neposunieš🙂
mám úctu voči každej práci, ale v tvojom veku by som z vrátnice rozhodne išla za zaujímavejšou prácou, stres-nestres. Si mladá, nejakú hektiku v práci snáď zvládneš a keď aj dlhodobo nie, s touto referenciou budeš hľadať prácu na inom leveli
isla by som do toho... skusenost na nezaplatenie. V 24 robit vratnicku je skoda a ked to na teba bude moc najdes si inu pracu
Po info o oboch pozíciách a že ešte nemáš deti - neváhaj ani minútu. Aj keby len na rok, veľa sa v novej práci naučíš, vrátnicu si nechaj na dôchodok. Tam si nejaký kariérny postup neviem predstaviť a ty si len na začiatku. A možno ťa reality oslovia, uvidíš 🙂.
Určite by som išla do toho. To že pre tvoju známu bola práca stresujúca a nevedela kde jej hlava stojí neznamená, že taká bude aj pre teba. Som na pozícii kde kolegyňa predo mnou nestíhala termíny a tiež nevedela čo skôr. Ja sa tam teraz s druhou kolegyňou nudime…Vydrž rok-dva a potom keď budeš mať čo viac ponúknuť, môžeš meniť.
Chceš robiť otroka a popri tom sa rozísť s priatelom ? Tak v takom prípade to zober. Si si istá, že ťa čo ti to ponukla, je dobrá kamaratka?? Pretoze toto by som pinukla tak svojmu nepriatelovi/niekomu koho neznasam!
Asistentka riaditeľa realitky - ehmm... A pan kkt dokezity ta bude mat na spagatiku. Jedna znama si na takej pozicii chodila domov len prať veci, vedla kancelárie mala spálňu. Samozrejme ze vztah sa jej rozpadol. S kufrom čistých handier prisla do kancľu, normalne upratala do skryne.
Tiež to vydržala 2 roky a bola psychicky vies kde. A nie, so šéfom nespravila.
Nebrala by som to, ty sa zapredas. Kasli na takú koninu v životopise. Nestoji to za takú vysokú daň. Ten sef chce presne niekoho, kto nemá na to vzdelanie aby ho mohol manipulovat a využívať.
Ja by som svoj zivotny pokoj nepredala za nic na svete. Predaj svoj zivot za peniaze, vyzera sice momentalne ako super trend ale v mojom pripade nikdy. Zivot by nemal byt predajny.
No ja neviem, ale túto autorkinu dilemu nevnímam vôbec cez výšku výplaty (žiadne “zapredanie” a “predať svoj život za peniaze”), ale autorka sama hovorí, že ju práca na vrátnici nenapĺňa. Čo teda úplne chápem…
Na začiatku pracovného života je človek najaktívnejší a kým nie je rodina, má tú slobodu skúšať svoje možnosti…preto by som určite hľadala niečo iné. Aj ak nie tú asistentku v realitke, určite pozíciu, kde je možnosť získavať nové zručnosti a posúvať sa.
Skús to. Ak neskusis, bude Tá to stále kvarit...

Ona tam robila ako dlho?