icon

Príplatky za rýchle skenovanie tovaru v Kauflande

4. nov 2025

Ahojte, kto robi v Kauflande - funguje tam niečo takéto?
Mala som skúsenosť pri pokladni s pani predavačkou, ktorá scanovala moj veľký nákup jak bláznivá, hádzala tam s tým, to, že som to nestíhala ani chytať a ukladať ani nehovorim, takže sa to tam kopilo (islo o tyzdnovy nakup), ale zarazilo ma, ze po mojej slušnej otázke, či by to vedela blokovat pomalšie, arogantne odvrkla: no nie nemôžem, lebo sa mi rátajú scany a ďalej v tom pokračovala 😀😀

autor
4. nov 2025
@denithestrange1993

@anonym_autor neviem co je na tom narocne. Vzdy sa na to pripravim,vsetky polozky si co najrychlejsie naukladam do tasiek,kosika,aby som nebrzdila dalsich zakaznikov. Rozumiem ze pre starsich ludi je to narocnejsie.

@denithestrange1993 tak potom si asi nevidela tempo tejto predavacky, lebo sme tam boli dvaja a kopilo sa to tam, ze uz ani nemala kde davat nascenovane veci

blondiee83
4. nov 2025
@anonym_adcf16

@denithestrange1993 ja ukladam normalnou standardnou rychlostou, ani pomaly, ani ako zajac na duracelky. To, ze ona ma nejake normy a nedostane odmeny, lebo nenascanuje cely nakup za 4s mna nezaujima. Odlozim vsetky veci, a nasledne zaplatim. Nic tym nedosiahne.

@anonym_adcf16 oni ale odmeny nedostavaju, to zle predpokladas. Ako vyssie pisali - ak su pomalsie, dostanu poriadneho z.eba a nie odmeny za rychlost...

anonym_3c383d
4. nov 2025
@maranco

@anonym_5f03f6 nakladať treba do vozíka a nie do tašiek, to si potom nabalíš do tašiek mimo pokladňu
mne tak pri hádzaní v Lidli dvakrát prederavili jogurt, tak už si na to dávam pozor a kontrolujem

@maranco odmietam tovR hádzať do spinaveho kosika a potom opäť nakladať do tasiek.

marca12
4. nov 2025

Je to zdieranie pokladniciek. 2 pokladne otvorene a scanuju ako blaznive. Keby radsej viacej pokladni otvorili. My chodime na velky nakup dvaja,neznasam chodit sama. Nie som ani pomala,ani dochodkyna a predsa ledva stiham zbierat tovar.

reanda
4. nov 2025
@marca12

Je to zdieranie pokladniciek. 2 pokladne otvorene a scanuju ako blaznive. Keby radsej viacej pokladni otvorili. My chodime na velky nakup dvaja,neznasam chodit sama. Nie som ani pomala,ani dochodkyna a predsa ledva stiham zbierat tovar.

@marca12 lenze to nie je o tom, ze keby otvorili viac pokladni, tak by mohli robit pomalsie.. tam je praca nastavena na vykon, ktory sa musi podavat permanentne.. neexistuje, aby si pracovala pomalsie.. takze ked je menej prace, trebars menej zakaznikov, tak sa niektore predavacky poslu domov, aby tie zvysne sa zase museli ponahlat, lebo ako, firma nebude nikoho platit za 'flakanie' 😈

anonym_3d45d3
4. nov 2025

@anonym_autor
Ja sa vždy snažím čo najrýchlejšie uložiť veci do košíka, nech nebrzdím ostatných zákazníkov, peňaženku mám vždy pri sebe, aby som mohla čím skôr zaplatiť. Neznášam, keď si predo mnou niekto pomaličky ukladá veci do tašiek a keď konečne skončí,začne sa hrabať v kabelke a hľadá peňaženku. Lebo my všetci ostatní máme chuť tráviť v rade pri pokladni celé popoludnie...

andrea_82
4. nov 2025
@anonym_f2bb98

Ako najlepšie je používať ten prístroj na skenovanie. Pekne si môžeš ukladať do tašky a pomaly scanovat už priamo obchode a pri pokladni len riešiš skener.

@anonym_f2bb98 Presne, skener je super vec a to som sa mu dlho branila. Super je aj to, ze vidis cenu tovaru a vyslednu sumu za nakup este pocas nakupovania.

Inak, ja ked chodim na nakup autom, nosim si pevnu krabicu. Do nej sa mi nakup uklada ovela jednoduchsie ako do tasiek.

sovica
5. nov 2025

Tieto témy o pokladniach a skenovaní tovaru sú tu pravidelné a ešte som do žiadnej neprispela, ale teraz už musím. Kočky, ak si myslíte, že predavačky na Slovensku skenujú tovar extra rýchlo, tak choďte na nákup do akýchkoľvek potravín v Nemecku. Tu idú pokladníčky ako zajačik Duracell. Ak vám vlasy vstávajú dupkom na Slovensku, v Nemecku pri pokladni by vám rovno vypadali🙈 Tu je to úplne normálna vec. Zákazník musí byť obslúžený čo najrýchlejšie a musí to ísť rýchlo, aby sa netvorili dlhé rady. Mne je práveže na SK niekedy smiešne, ako dlho to predavačkám trvá (najpomalšie sú jednoznačne v COOP Jednota).
Tovar si na pás vykladám od najťažších a najväčších vecí po najmenšie, najľahšie alebo také, ktoré by sa váhou mohli poškodiť. Tak si ho potom viem rýchlo odkladať rovno do tašky. Podľa toho, aký je pri pokladni odkladací priestor (niekedy býva malý - len pre 1 zákazníka, niekedy je väčší a dá sa oddeliť prepážkou - pre 2 zákazníkov) a podľa toho, či mám malý alebo veľký nákup, sa pripravím, či budem tovar odkladať naspäť do košíka a potom si ho v kľude mimo pokladne naukladám do tašky (prípadne rovno do auta) alebo či ukladám rovno do tašky (malý nákup). Vždy mám pripravenú peňaženku a kartu. Snažím sa platiť rýchlo, tak isto čo najrýchlejšie nákup naukladať do tašky alebo košíka a odchádzať preč, aby som nezdržovala a neblokovala ďalších zákazníkov. Tí, čo sú za mnou, tiež nechcú čakať dlho v rade a chcú byť obslúžení čo najrýchlejšie. Takže buďme k sebe ohľaduplní. Tie, ktoré tu píšete, že si "demonštratívne" najprv naukladáte všetok tovar do tašky a až potom platíte, to je skôr sebecké a neohľaduplné k ostatným zákazníkom, ktorí čakajú v rade aj k samotnej pokladníčke.
Ak sú voľné samoobslužné pokladne (áno, aj v DE sú už skoro vo všetkých obchodoch), platím radšej tam.

hrasocek12
5. nov 2025
@amdornik

@reanda od ktorého roku?

@amdornik Lidl a Kaufland je jedna firma. Odkedy? Odkedy umrel majiteľ Kauflandu. Oni boli len dvaja bratia. Majiteľ Lidlu zdedil Kaufland. Preto sa Kaufland pomaly mení na Lidl

hrasocek12
5. nov 2025
@anonym_autor

@denithestrange1993 tak potom si asi nevidela tempo tejto predavacky, lebo sme tam boli dvaja a kopilo sa to tam, ze uz ani nemala kde davat nascenovane veci

@anonym_autor je to nariadené od manažmentu. Ak vám vadí,že predavačka rýchlo blokuje ,treba sa sťažovať na infolinku. Prečo im nastavili vysoké výkony,že by ako zákazník nestíhate odkladať tovar. Nie je to chyba predavačky a vyvršovať sa na predavačku je choré. Treba si zavolať na centrálu a tam svoje sťažnosti adresovať. Predavačka sa s vami ,keď kričíte nemusí ani baviť. Normálne môže byť ticho alebo zavrie kasu a odíde. Majú v pravidlách poväčšinou,že keď zákazník kričí,nemajú s ním komunikovať. Zavolajú vám vedenie a odídu. Na tých kričať môžte. Na predavačov nie. A taktiež svoje búrlivé reakcie treba smerovať na majiteľov a manažment vyššie ,ktorým ide len o zisk. Pre nich nie ste zákazníci ale len číslo

anonym_adcf16
5. nov 2025
@blondiee83

@anonym_adcf16 oni ale odmeny nedostavaju, to zle predpokladas. Ako vyssie pisali - ak su pomalsie, dostanu poriadneho z.eba a nie odmeny za rychlost...

@blondiee83 ja som zakaznik, ja platim. Zakaznik urcuje tempo nakupu. Ak by nebolo nas, tak mozu zabriet vsetky predajne. Cize ked budu oni platit za nakup mne, vtedy sa mozeme bavit o tom, ze budu urcovat tempo oni. Btw, ja si nechavam vozit jedlo domov, alebo chodim na samoobsluzne. Ale ked idem na riadnu pokladnu, lebo samoobsluzne su pokazene, tak sa budu ku mne spravat slusne a nebudu mi nakup zneprijemnovat. A ak je s tym problem, vzdy to rada vysvetlim aj manazerovi/veducemu predajne/zmeny.

blondiee83
5. nov 2025
@anonym_adcf16

@blondiee83 ja som zakaznik, ja platim. Zakaznik urcuje tempo nakupu. Ak by nebolo nas, tak mozu zabriet vsetky predajne. Cize ked budu oni platit za nakup mne, vtedy sa mozeme bavit o tom, ze budu urcovat tempo oni. Btw, ja si nechavam vozit jedlo domov, alebo chodim na samoobsluzne. Ale ked idem na riadnu pokladnu, lebo samoobsluzne su pokazene, tak sa budu ku mne spravat slusne a nebudu mi nakup zneprijemnovat. A ak je s tym problem, vzdy to rada vysvetlim aj manazerovi/veducemu predajne/zmeny.

@anonym_adcf16 no, toto je ukazka toho, ako vedia byt zakaznici neprijemni...nie, nie si pupok sveta len preto, ze si zakaznik...Mozno ti to raz aj niekto vysvetli, ale pri takomto sebeckom a povyseneckom sposobe uvazovania som si nie ista, ze to aj pochopis. Opakujem, ten predavac si len robi svoju pracu, on ti to enchce "zneprijemnovat". Och.

mimikarol
5. nov 2025

No toto som vôbec nevedela. U nás v jednote toto nefunguje, pani predavačka má čas, stihne pokecať popri scenovaní, kávičky sa napiť.
Chudery predavačky vo veľkých reťazcoch, keby im za to aspoň príplatky dávali a nie ich zdrbali jedine tak

unicornlady
5. nov 2025

Ja si na ten pás vykladám veci rovno tak, aby som ich mohla dávať do tašky (najprv tie väčšie a ťažšie a napr. pečivo posledné). Väčšinou stihnem dať všetko do tašky, prípadne ak by sa m to začalo kopiť, tak posledné veci položím do košíka. Ale poväčšine stíham ukladať.

amdornik
5. nov 2025
@hrasocek12

@amdornik Lidl a Kaufland je jedna firma. Odkedy? Odkedy umrel majiteľ Kauflandu. Oni boli len dvaja bratia. Majiteľ Lidlu zdedil Kaufland. Preto sa Kaufland pomaly mení na Lidl

@hrasocek12 vedela som, že Kaufland a Lidl majú spoločnú minulosť. Potom sa rozkmotrili. Že umrel a spravuje to ten druhý, to som nevedela. Ďakujem za info.

rebeka25
5. nov 2025
@anonym_f2bb98

Ako najlepšie je používať ten prístroj na skenovanie. Pekne si môžeš ukladať do tašky a pomaly scanovat už priamo obchode a pri pokladni len riešiš skener.

@anonym_f2bb98 súhlasím aj ja najradšej nakupujem takto. Ale u nás je to len v Tescu 😞

zuzana76
5. nov 2025
@blondiee83

@anonym_adcf16 no, toto je ukazka toho, ako vedia byt zakaznici neprijemni...nie, nie si pupok sveta len preto, ze si zakaznik...Mozno ti to raz aj niekto vysvetli, ale pri takomto sebeckom a povyseneckom sposobe uvazovania som si nie ista, ze to aj pochopis. Opakujem, ten predavac si len robi svoju pracu, on ti to enchce "zneprijemnovat". Och.

@blondiee83 ale ona nenarazala na predavacky, ale na vedenie, co urcuje tempo nakupu, ja chapem, ze niektori zakaznici sa ponahlaju, ale zato nemusia hadzat tovarom. Praveze by bolo fajn, dat vediet aj manazerom, ze nie vsetci ludia si vychutnavaju bleskove nakupy, kde ani nevies, ci ti pristane v taskach to co si nakupila ty, alebo uz nakup dalsieho nakupujuceho. Praveze, aj ja by som si dala asi zavolat veduceho, ze co to ma byt, keby ma ustvali pri nakladani. Sorry, ale dostat hubovu polievku, za to, ze skenuje normalnym tempom? Ved nikto nie je ako slimak, ale zase rychlost pretekara formuly 1 to nemusi byt.

zuzana76
5. nov 2025

A aj ten skener sa da pouzit, len ked ma niekto kaufland kartu, ja uz odmietam mat karty od vsetkych moznych obchodov.

lucia147852
5. nov 2025
@anonym_3c383d

@maranco odmietam tovR hádzať do spinaveho kosika a potom opäť nakladať do tasiek.

@anonym_3c383d lebo predtým si ten nákup v tom košíku nemala 🤷🏼‍♀️ to je zas trucpodnik lebo ja chcem a ostatní si stojíte v rade aj hodinu

simca06022011
5. nov 2025

@anonym_autor inak vies co... ja som takto raz si usta otvorila tiez, a som za ot aby to robil kazdy.. mne tak hadzala ten tovar, ze to uz bolo nebezpecne, dobreze to neporozbijala.. a ja nie som stroj aby som to letecky ukladala, velakrat to ani nedavam do tasky = ale len do kosika, nech ich nezdrzujem... TREBA sa ozavt, nech si hadze so svojimi vecami. Potom sa skludnila a spomalila, inak som bola ochotna sa proste zobrat prec, nech si to nechaju. Treba chodit tam kde sa vedia spravat k zakaznikovi... ked chce nech aj manazera posle...
Ak sa chcu ponahlat, nech tam daju dvoch ludia a jeden zakaznikovi pobali tovar... tak sme to robievali uz pred 24rokmi na brigadach, ked bolo vela ludi.. proste brigadnik sa postavil za pokladnika a pakoval tovar

anonym_adcf16
5. nov 2025
@blondiee83

@blondiee83 ja som k predavacke vzdy normalna, ona za to nemoze. Ale ked ide ako besna a ak zakaznici predo mnou nestihaju, ani ja nestiham, rada porozpravam s veducim predajne. Koniec koncov je to moja praca 🙂. BTW, som mystery shopper.

anonym_414709
5. nov 2025
@anonym_adcf16

@denithestrange1993 ja ukladam normalnou standardnou rychlostou, ani pomaly, ani ako zajac na duracelky. To, ze ona ma nejake normy a nedostane odmeny, lebo nenascanuje cely nakup za 4s mna nezaujima. Odlozim vsetky veci, a nasledne zaplatim. Nic tym nedosiahne.

@anonym_adcf16 nie odmeny ona dostane dole plat a vyhazov

hrasocek12
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
5. nov 2025
@lucia147852

@anonym_3c383d lebo predtým si ten nákup v tom košíku nemala 🤷🏼‍♀️ to je zas trucpodnik lebo ja chcem a ostatní si stojíte v rade aj hodinu

@lucia147852 nie, to je nadpraca, das to do kosika, namiesto do tasiek a potom zase do tasiek. To je jej nadpraca kvoli rychlemu skenovaniu. A ked obchod vidi, ze v niektore hodiny je viac zakaznikov, nech daju viac ludi do pokladni. Nie ze z 10 pokladni, idu tri napr. Ved ten retazec nebude stratovy, ak zaplati par ludi navyse.

hrasocek12
5. nov 2025
@amdornik

@hrasocek12 vedela som, že Kaufland a Lidl majú spoločnú minulosť. Potom sa rozkmotrili. Že umrel a spravuje to ten druhý, to som nevedela. Ďakujem za info.

@amdornik áno Kaufland už roky prechádza pod značku Lidl. Už veľa produktov z Lidlu nájdete aj v Kauflande. Napríklad značka Parkside je v Kauflande už pár rokov a je to Lidl tovar. Aj štýl práce -Všetci robia všetko- už je v niektorých Kauflandoch. Preto nevidieť ani zamestnancov.

zuzana76
5. nov 2025
@hrasocek12
Odpoveď bola zmazaná

@hrasocek12 a prave toto je arogancia toho retazca, nic viac, nic menej. Sami si to robime, roboti, nic viac, nic menej. Nahradzame ludskost rychlostou, stresom a chvalime sa tym, ze aki sme pokrokovi.

hrasocek12
5. nov 2025
@zuzana76

@lucia147852 nie, to je nadpraca, das to do kosika, namiesto do tasiek a potom zase do tasiek. To je jej nadpraca kvoli rychlemu skenovaniu. A ked obchod vidi, ze v niektore hodiny je viac zakaznikov, nech daju viac ludi do pokladni. Nie ze z 10 pokladni, idu tri napr. Ved ten retazec nebude stratovy, ak zaplati par ludi navyse.

@zuzana76 reťazcom už dlhodobo ide o zníženie personálu..nie o pridanie. Riadia sa výkonom z minulého roka. Ich nezaujíma,či tento rok bude viac ľudí. A výkon sa ráta z počtu nablokovaných kusov /počet ľudí v ten deň(počet odpracovaných hodín) . Čize ak je ráno len 5 ľudí a poobede len 5. A prídu všetci ľudia,ktorí si chcú pomaly blokovať tovar a ukladať. Výkon sa nenaplní a bude menej ľudí na zmene viac a viac ,aby sa naplnil výkon..to znamená že vyhodia ďalších 5 ľudí a vy prídete na zmenu a bude tam len pekár a jeden na SCO ako sa to deje aj teraz poslednú dobu,keď idete napríklad do Lidlu. Ľudia kričia na predavačku nech otvorí kasu klasickú. Ale ona nemá koho,lebo nebol výkon..tak nemohli prideliť ďalšieho človeka. Takže o tom sú dnešné reťazce. Nie vy ako zákazníci nezaujímate nikoho. Ich zaujíma ako rýchlo predavačka blokuje a koľko ľudí je na zmene. Nie koľko ľudí príde a kupuje.

zuzana76
5. nov 2025
@hrasocek12

@zuzana76 reťazcom už dlhodobo ide o zníženie personálu..nie o pridanie. Riadia sa výkonom z minulého roka. Ich nezaujíma,či tento rok bude viac ľudí. A výkon sa ráta z počtu nablokovaných kusov /počet ľudí v ten deň(počet odpracovaných hodín) . Čize ak je ráno len 5 ľudí a poobede len 5. A prídu všetci ľudia,ktorí si chcú pomaly blokovať tovar a ukladať. Výkon sa nenaplní a bude menej ľudí na zmene viac a viac ,aby sa naplnil výkon..to znamená že vyhodia ďalších 5 ľudí a vy prídete na zmenu a bude tam len pekár a jeden na SCO ako sa to deje aj teraz poslednú dobu,keď idete napríklad do Lidlu. Ľudia kričia na predavačku nech otvorí kasu klasickú. Ale ona nemá koho,lebo nebol výkon..tak nemohli prideliť ďalšieho človeka. Takže o tom sú dnešné reťazce. Nie vy ako zákazníci nezaujímate nikoho. Ich zaujíma ako rýchlo predavačka blokuje a koľko ľudí je na zmene. Nie koľko ľudí príde a kupuje.

@hrasocek12 na hlavu, no asi si budeme casom aj sami pestovat a vyrabat muku a chovat zvierata a vratime sa o 2 storocia dozadu. Ked nebudu dostupne normalne sluzby.

hrasocek12
5. nov 2025
@zuzana76

@hrasocek12 a prave toto je arogancia toho retazca, nic viac, nic menej. Sami si to robime, roboti, nic viac, nic menej. Nahradzame ludskost rychlostou, stresom a chvalime sa tym, ze aki sme pokrokovi.

@zuzana76 je to chyba dnešných ľudí. Každý sa len ponáhľal ,ponáhľa všade. Všetko chcú rýchlo. Chvália samoobslužné kasy. Ale keďže sa napríklad zrušili 3 klasické kasy a nahradilo ich 6 -10 samoobslužných ,tak sa vyhodilo 10 ľudí. Pretože vždy 6 ľudí,ktorí si to nablokujú sami= zamestnanci zdarma . Firma dobre vie že za pokrokovosťou sa schováva ušetrenie peňazí. Takže veselo nech si ľudia chodia na Samooblužné ,reťazce im za ich prácu zdarma ďakujú a schovávajú si to za tzv.pokrokovosť a technológie 😂 prídu časy čoskoro ,keď už na predajni nikto nebude. Budú len samoobslužné pokladne a tovar sa vyloží v noci. Už nenájdu žiadneho predavača. Už teraz čo vnímam u nás v meste sú len traja v práci ráno a traja poobede.

zuzana76
5. nov 2025
@hrasocek12

@hrasocek12 toto je presne priklad, ked sa robi nieco pre tabulky, statistiky. Priklad toho, ked ucitel len oduci ucivo a nezaujima ho, ci ziaci pochopili, ked lekar lieci len to svoje a nezaujima ho, ci sa pacientovi polepsilo a ci lieky, co mu nasadil nemaju vplyv aj na inu oblast jeho tela a nepristupoje k nemu celistvo. Tak nam treba, zasluzime si to, lebo zijeme zo stresu.