Príplatky za rýchle skenovanie tovaru v Kauflande
Ahojte, kto robi v Kauflande - funguje tam niečo takéto?
Mala som skúsenosť pri pokladni s pani predavačkou, ktorá scanovala moj veľký nákup jak bláznivá, hádzala tam s tým, to, že som to nestíhala ani chytať a ukladať ani nehovorim, takže sa to tam kopilo (islo o tyzdnovy nakup), ale zarazilo ma, ze po mojej slušnej otázke, či by to vedela blokovat pomalšie, arogantne odvrkla: no nie nemôžem, lebo sa mi rátajú scany a ďalej v tom pokračovala 😀😀
@hrasocek12 toto je presne priklad, ked sa robi nieco pre tabulky, statistiky. Priklad toho, ked ucitel len oduci ucivo a nezaujima ho, ci ziaci pochopili, ked lekar lieci len to svoje a nezaujima ho, ci sa pacientovi polepsilo a ci lieky, co mu nasadil nemaju vplyv aj na inu oblast jeho tela a nepristupoje k nemu celistvo. Tak nam treba, zasluzime si to, lebo zijeme zo stresu.
@zuzana76 najhorsie ze zijeme zo stresu ALE nikto proti tomu nic nepovie, lebo sa to povazuje za "spravne" a v poriadku. TEn co sa ozve je casto "divny". Sami si robime dennodenne nervy. RObim teraz casto s ludmi na predajji a ja sa divim, kam sme sa dostali.. co nie je okamzite hned, tak ani nech nie je, a vsetko rychlo rychlo, lebo neviem co, asi budem o 10minut menej skrolovat doma na gauci. Nakoniec ked teda sa diskutuje, naozaj prideme na to, ze vobec to nie je nutne HNED HNED... :D
Ja nechápem.....aký máte problém aj s veľkými nákupmi,veď snáď si dávate veci do vizitka,pekne v kľude,ako to skenuje,snáď tam nejstojite a nevyrovná ste tašky a nerozmyslate,čo na spodok a tak. . .toto akože nechápem,že aký problém a potom si môžete aj hodinu triediť aj podľa farby na boku. Veď za vami sú ľudia. Nikdy som nemala problém s prestávkami naopak obdivujem že vedia rýchlo,šup hneď do vozíka a hotovo. Treba občas aj rozum používať a nerobiť neschváli. Či predávackam,či zákazníkom.
Ja som si to minule všimla v Kauflande, ako som stála na mäso a šunku, že mali vyložený oznam, že síce sa povenuju a profesionálne poradia každému, ale ak budeš čakať v rade viac ako 5 minút, dostaneš poukážku v hodnote tuším 2 eura na ďalši nákup. Lenže, pointa je, že bol víkend, plno ľudí a malo predavačov pri pulte. Konkrétne pri šunke bol jeden brigádnik a pri mäse jeden predavač, a finito, za to milión ľudí. To aj keby sa rozkrajali by to nevedeli poriadne stihnúť. No a mňa napadlo, kto asi tak dostane pičubg, či nebodaj aj zaplatí ten dvojeurovy darček, ak nie práve ten chudák, ktorý stojí za pultom, a nevie, kde mu hlava stojí?
@blondiee83 ja som k predavacke vzdy normalna, ona za to nemoze. Ale ked ide ako besna a ak zakaznici predo mnou nestihaju, ani ja nestiham, rada porozpravam s veducim predajne. Koniec koncov je to moja praca 🙂. BTW, som mystery shopper.
@anonym_adcf16 a čo má byť že ste mystery shopper? Predavačov to nezaujíma . Jediné čo za to majú je nejaký ovocný kôš a pár eur,keď majú 1ve miesto. Aj to po zdanení ,nie je nič moc. Je to almužna. Za ten výkon ktorý musia každý deň podávať. A za to s akými indivíduami prichádzajú do kontaktu v rámci práce. Ten častokrát agresívny a arogantný národ,čo si chodí nakupovať. Lebo si myslí že ešte platí pravidlo Náš zákazník=náš Pán. To už neplatí dávno. Teraz platí,čo chce zamestnávateľ ,to musia zamestnanci robiť. Pravidlá ako napríklad v reťazcoch,koľko musia nablokovať a podobne vymýšľajú len Slovenskí nenažranci z vedenia firmy,nie na predajni. Teraz čo mám známu v jednom reťazci sa hovorí o tom,že prepustiť musia ešte skoro ďalších 10 zamestnancov ,lebo už od leta sa nepodarilo naplniť výkon. Vy ako zákazníci firmu nezaujímate. Firma vie,že človek príde do obchodu ,lebo jesť musí. A z toho budú ťažiť dlho. Aj keď zrušia viacerých zamestnancov,dobre vedia,že zákazníci prídu si nakúpiť,aj si sami nablokujú aj vyložia ak to bude treba..lebo jesť musia. Takže netvárte sa že keď ste mystery shopper ,tak ste niečo viac ako obyčajný človek.
@zuzana76 reťazcom už dlhodobo ide o zníženie personálu..nie o pridanie. Riadia sa výkonom z minulého roka. Ich nezaujíma,či tento rok bude viac ľudí. A výkon sa ráta z počtu nablokovaných kusov /počet ľudí v ten deň(počet odpracovaných hodín) . Čize ak je ráno len 5 ľudí a poobede len 5. A prídu všetci ľudia,ktorí si chcú pomaly blokovať tovar a ukladať. Výkon sa nenaplní a bude menej ľudí na zmene viac a viac ,aby sa naplnil výkon..to znamená že vyhodia ďalších 5 ľudí a vy prídete na zmenu a bude tam len pekár a jeden na SCO ako sa to deje aj teraz poslednú dobu,keď idete napríklad do Lidlu. Ľudia kričia na predavačku nech otvorí kasu klasickú. Ale ona nemá koho,lebo nebol výkon..tak nemohli prideliť ďalšieho človeka. Takže o tom sú dnešné reťazce. Nie vy ako zákazníci nezaujímate nikoho. Ich zaujíma ako rýchlo predavačka blokuje a koľko ľudí je na zmene. Nie koľko ľudí príde a kupuje.
@hrasocek12 no tu musim trosku oponovat, lebo ak budu ludia trvat na otm, ze blokuje sa normlane, nebudu sa pchat do samoobsluznych pokladni, a budu nespokojni, pocitia to TRZBY toho obchodou a to ich uz bude zaujimat. Ak pokladne nedaju, nebudu tam pokladnicky = ludia tam nemusia chodit, stale mame tu moc v rukach my, aby sme proste s niecim nesuhlasili. A to si vyprosim, aby mi vecami, ktore si nesim domov a platim niekto hadzal a ja tiez nie so nejaky hadzanar, co to tam bude chytat a este napr v kauflande a lidly maju tie priestory za skenerom malicke, cize ked to skenuje ako z rychlika, musela som to rovno zhrnat doslova do kosika :D
Ja napr nemam problem ist s malym nakupom do samoobsluznej, ale s velkym sa tam trepat nebudem. A uz nebudem ani skenovat, preotze mna VZDY kontroluju, a totalne mi vsetko rozoberu na preskenovanie :D Stravim tam este duplom viac casu a este aj cely nakup sa zabavam so skenerom...:D To uz u mna vyhra skor donaska potravin domov.
@anonym_autor je to nariadené od manažmentu. Ak vám vadí,že predavačka rýchlo blokuje ,treba sa sťažovať na infolinku. Prečo im nastavili vysoké výkony,že by ako zákazník nestíhate odkladať tovar. Nie je to chyba predavačky a vyvršovať sa na predavačku je choré. Treba si zavolať na centrálu a tam svoje sťažnosti adresovať. Predavačka sa s vami ,keď kričíte nemusí ani baviť. Normálne môže byť ticho alebo zavrie kasu a odíde. Majú v pravidlách poväčšinou,že keď zákazník kričí,nemajú s ním komunikovať. Zavolajú vám vedenie a odídu. Na tých kričať môžte. Na predavačov nie. A taktiež svoje búrlivé reakcie treba smerovať na majiteľov a manažment vyššie ,ktorým ide len o zisk. Pre nich nie ste zákazníci ale len číslo
@hrasocek12 kto sa vyvršuje na predavačke? Jej som milo adresovala poziadavku na trošku pomalšie tempo. A ja som to riešila aj s kauflandom, nemusíte mi dávať rady 😁
@zuzana76 je to chyba dnešných ľudí. Každý sa len ponáhľal ,ponáhľa všade. Všetko chcú rýchlo. Chvália samoobslužné kasy. Ale keďže sa napríklad zrušili 3 klasické kasy a nahradilo ich 6 -10 samoobslužných ,tak sa vyhodilo 10 ľudí. Pretože vždy 6 ľudí,ktorí si to nablokujú sami= zamestnanci zdarma . Firma dobre vie že za pokrokovosťou sa schováva ušetrenie peňazí. Takže veselo nech si ľudia chodia na Samooblužné ,reťazce im za ich prácu zdarma ďakujú a schovávajú si to za tzv.pokrokovosť a technológie 😂 prídu časy čoskoro ,keď už na predajni nikto nebude. Budú len samoobslužné pokladne a tovar sa vyloží v noci. Už nenájdu žiadneho predavača. Už teraz čo vnímam u nás v meste sú len traja v práci ráno a traja poobede.
@hrasocek12 zákazník z obchodom veľmi nevykýve
môžeš ísť do malej predajne kde ťa obslúži predavačka, ale si priplatíš za tovar alebo pôjdeš do reťazca kde sa sama komplet obslúžiš bez predavačky a nakúpiš trochu lacnejšie
v Číne je to už bežnejšie mať predajne 24/7 bez obsluhy, že ťa sledujú kamery čo nakladáš do tašky a pri odchode z predajne ti strhnú platbu z účtu v mobilnej aplikácii
Ja som si to minule všimla v Kauflande, ako som stála na mäso a šunku, že mali vyložený oznam, že síce sa povenuju a profesionálne poradia každému, ale ak budeš čakať v rade viac ako 5 minút, dostaneš poukážku v hodnote tuším 2 eura na ďalši nákup. Lenže, pointa je, že bol víkend, plno ľudí a malo predavačov pri pulte. Konkrétne pri šunke bol jeden brigádnik a pri mäse jeden predavač, a finito, za to milión ľudí. To aj keby sa rozkrajali by to nevedeli poriadne stihnúť. No a mňa napadlo, kto asi tak dostane pičubg, či nebodaj aj zaplatí ten dvojeurovy darček, ak nie práve ten chudák, ktorý stojí za pultom, a nevie, kde mu hlava stojí?
@oblecenie99 zamestnanci samozrejme dostanú pi*ung. Ale ono to ide zhora. Ak dáte sťažnosť napríklad na infolinku,tak oni skontaktujú manažéra predajne na ktorú ste sa sťažovali. Navrieskajú naňho. On navrieska na tých zástupcov pod sebou,oni si frustráciu vybijú na tých pod nimi. Až nakoniec dostane predavač za to,že firma ubrala zamestnancov,lebo chcú viac a viac peňazí. Už viacero obchodov nájdete aj na Slovensku bez obsluhy..nie je tam absolútne nikto. Len tovar a vy. To plánujú aj v týchto veľkých reťazcoch ,je to otázka času.
@hrasocek12 zákazník z obchodom veľmi nevykýve
môžeš ísť do malej predajne kde ťa obslúži predavačka, ale si priplatíš za tovar alebo pôjdeš do reťazca kde sa sama komplet obslúžiš bez predavačky a nakúpiš trochu lacnejšie
v Číne je to už bežnejšie mať predajne 24/7 bez obsluhy, že ťa sledujú kamery čo nakladáš do tašky a pri odchode z predajne ti strhnú platbu z účtu v mobilnej aplikácii
@maranco áno to viem. Preto je otázka času,kedy to príde aj k nám. Už nebude v predajni nikto. Len ľudia a tovar. Raz mi kamoška povedala,že to Lidl napríklad chcel do roku 2030 ,ale nedarí sa im to. Nevedia ubrať počet ľudí na zmene. Lebo nie je urobené všetko. Nedarí sa im to urobiť. Tak to vraj presunuli do roku 2040. Podstata je v tom,že je to už realita čoskoro. A konečne ľudia nebudú mať na koho nadávať
A budú spokojní tak,ako to chceli mať..bez predavačov.
@hrasocek12 kto sa vyvršuje na predavačke? Jej som milo adresovala poziadavku na trošku pomalšie tempo. A ja som to riešila aj s kauflandom, nemusíte mi dávať rady 😁
@anonym_autor to vaše trošku pomalšie tempo ,ktoré si vyžaduje napríklad Kaufland a má na to tabuľky,môže stáť predavačku miesto. Takto je to nastavené. Takto to chcú majitelia. Ona dobre vie,že pomaly blokovať nemôže,inak ju vyhodia.
Ako funguje to počítanie výkonu, napríklad rýchlo nablokuje má vysoký výkon, ale bude dlhšia pauza medzi zákazníkmi, lebo hoci zaplatím, ale kým z tej kopy preložím do vozíka potrvá to nejaký čas zníži to výkon predavačke alebo to sa už nepočíta?
@hrasocek12 no tu musim trosku oponovat, lebo ak budu ludia trvat na otm, ze blokuje sa normlane, nebudu sa pchat do samoobsluznych pokladni, a budu nespokojni, pocitia to TRZBY toho obchodou a to ich uz bude zaujimat. Ak pokladne nedaju, nebudu tam pokladnicky = ludia tam nemusia chodit, stale mame tu moc v rukach my, aby sme proste s niecim nesuhlasili. A to si vyprosim, aby mi vecami, ktore si nesim domov a platim niekto hadzal a ja tiez nie so nejaky hadzanar, co to tam bude chytat a este napr v kauflande a lidly maju tie priestory za skenerom malicke, cize ked to skenuje ako z rychlika, musela som to rovno zhrnat doslova do kosika :D
Ja napr nemam problem ist s malym nakupom do samoobsluznej, ale s velkym sa tam trepat nebudem. A uz nebudem ani skenovat, preotze mna VZDY kontroluju, a totalne mi vsetko rozoberu na preskenovanie :D Stravim tam este duplom viac casu a este aj cely nakup sa zabavam so skenerom...:D To uz u mna vyhra skor donaska potravin domov.
@simca06022011 Ja väčšinou všetko vraciam do vozíka, to už musím mať malý nákup, byť mega sústredená a nemať pri sebe decká, aby som dokázala priamo po skenovani dávať nakup do tašiek tak, aby sa jogurt na spodku nerozpucil od tekvice nad ním 😅 a áno, už sa mi stalo, že som doslova len rukami zametala tovar priamo do vozíka a i tak som ltt stíhala 😃
Samoobslužné sú ináč fajn, aj keď s nimi bojujem, najmä s tymi vo Freshi, keď mi štvorročný syn povedal "mamka, tam radšej nechoďme, zase budeš škaredo rozprávať" 🫣😃
Tak ale ponáhľame sa, obchody chcú tržby a malo za to platiť zamestnancom, a zákazníci všetko a hneď, lebo čo do polnoci objednas, ráno v Alza boxe máš že ano.
Ja som si ináč celkom obľúbila malé potraviny vedľa nášho domu, je tam majiteľ či jeho dcéra, sú milí, a ceny majú kupodivu veľmi korektne. Keďže sa všade presúvam MHD či bez auta, a nemáme žiadne extra skladové možnosti, tak si robím nákupy častejšie, a menšie, u nich. Síce menší výber, ale prakticky majú "všetko". A zistila som, že mi to stačí . Páči sa mi, že je to ešte také komorné, a má obslúžia keď niečo neviem nájsť, aj si pokecáme.. chýba mi to v športových obchodoch, v obuve (teda možno také lepšie značky majú kus iný štýl predaja, ale ako súčasť plebsu ja som odkázaná na Deichmann, Decathlon, CCC a podobné miesta 🙈), a vidím iba, ako tam ti predavači pobehujú, snahu poradiť majú ale je ich málo, a ja sama vyťahujem krabicu s vhodnou veľkosťou so spodku dvojmetrovej veže, alebo ešte lepšie, naháňam chýbajú polpár, ktorý pred nami iný zákazník strčil na random miesto.. predavači už prakticky nie sú, a ako asistent predaja sa cítim skôr ja.
@simca06022011 ja nehovorím že je to normálne. Len vysvetľujem ako to funguje a o čom im ide. Práve preto napríklad taký zamestnávateľ ako Lidl ,nevie donútiť ľudí stále chodiť na samoobslužné pokladne. On potrebuje úplne vypnúť klasické pokladne. Ale nedarí sa im to,lebo ľudia si stále dožadujú aj klasickú pokladňu. Čo si myslím že je v poriadku. Lenže tie pravidlá na klasickej pokladni sú dosť na hlavu. Chcú aby predavačka blokovala bez chýb a aby blokovala nadzvukovou rýchlosťou. A stále sa pri tom tvária,že im ide o zákazníka. Je to choré. Ja chodím na klasickú pokladňu. Samoobslužnú využívam len v prípade ,keď mám 1nu vec. Inak nie. Sama nemám rada povýšeneckých ľudí,čo si myslia že sú viac ako predavač.
Mne je ich ľúto. Že takto sme sa ako Slovensko dopracovali k takému zdieračstvu.
Ja si napríklad vždy po vyložení tovaru,podľa toho ako si ho chcem dať do tašiek ,uložím aj tašky v košíku otvorené. Čize ja si to rovno ukladám dnu. Ešte sa mi nestalo aby ma predavačka naháňala nech si vezmem tovar ,lebo musí pokračovať. Tak isto predavačka nesmie blokovať tovar ,kým zákazník ,ktorého blokovala neodíde. Tak to viem od kamarátky. Vždy musí počkať a dodržať nejaké ich pravidlá na začiatku a konci nákupu. Takže nechápem,oni majú nejako ten výkon rátaný a ruší sa počítanie,keď stlačí niečo na kase. A to je ten čas ,kedy si môže tovar zákazník zbaliť bez problému. Takže neviem. Áno sme zákazníci,ale nezabudnime byť ľudskí. Iná vec je ,keď je podľa mňa pokladníčka nepríjemná. Aj to sa stáva 😓
@simca06022011 Ja väčšinou všetko vraciam do vozíka, to už musím mať malý nákup, byť mega sústredená a nemať pri sebe decká, aby som dokázala priamo po skenovani dávať nakup do tašiek tak, aby sa jogurt na spodku nerozpucil od tekvice nad ním 😅 a áno, už sa mi stalo, že som doslova len rukami zametala tovar priamo do vozíka a i tak som ltt stíhala 😃
Samoobslužné sú ináč fajn, aj keď s nimi bojujem, najmä s tymi vo Freshi, keď mi štvorročný syn povedal "mamka, tam radšej nechoďme, zase budeš škaredo rozprávať" 🫣😃
Tak ale ponáhľame sa, obchody chcú tržby a malo za to platiť zamestnancom, a zákazníci všetko a hneď, lebo čo do polnoci objednas, ráno v Alza boxe máš že ano.
Ja som si ináč celkom obľúbila malé potraviny vedľa nášho domu, je tam majiteľ či jeho dcéra, sú milí, a ceny majú kupodivu veľmi korektne. Keďže sa všade presúvam MHD či bez auta, a nemáme žiadne extra skladové možnosti, tak si robím nákupy častejšie, a menšie, u nich. Síce menší výber, ale prakticky majú "všetko". A zistila som, že mi to stačí . Páči sa mi, že je to ešte také komorné, a má obslúžia keď niečo neviem nájsť, aj si pokecáme.. chýba mi to v športových obchodoch, v obuve (teda možno také lepšie značky majú kus iný štýl predaja, ale ako súčasť plebsu ja som odkázaná na Deichmann, Decathlon, CCC a podobné miesta 🙈), a vidím iba, ako tam ti predavači pobehujú, snahu poradiť majú ale je ich málo, a ja sama vyťahujem krabicu s vhodnou veľkosťou so spodku dvojmetrovej veže, alebo ešte lepšie, naháňam chýbajú polpár, ktorý pred nami iný zákazník strčil na random miesto.. predavači už prakticky nie sú, a ako asistent predaja sa cítim skôr ja.
@oblecenie99 ja nerada chodím na samoobslužné v Lidli 😂 tam to furt vypadáva 😂 najneschopnejšie pokladne 😂
@oblecenie99 ja nerada chodím na samoobslužné v Lidli 😂 tam to furt vypadáva 😂 najneschopnejšie pokladne 😂
@hrasocek12 Fuuu, presne a potom ešte tie ich ohradky, aby si sa dostal von.. a keď ti dieta vymyslí ako poslednú položku pár gramove lízatko, ktoré je tam vyložené a ty si povieš, že dobre, a presne tu pár gramovu vec nevníma stroj a kvôli nej ti stojí celý veľký nákup 🙈
A Američania si z nás robia za toto prdel. Samé vtipné videá a porovnávačky na Instagrame o tomto. Oni zas naopak, predavači pohoda klidek tabaček, úsmev a small talk, ako sa máte, darí sa vám, majú viesť milý rozhovor so zakaznikom. Naproti tomu európske predavačky ani bu ani mu, ani sa nepozdravia, skenuju ako roboty, ešte sa naserú keď rýchlo nedávate do tašiek a nemajú kde hádzať tovar 🙂 ako číslo, ako robot. Ja tiež nemusím tie small talk, som introvert, ale asi lepšie ako toto čo tu máme v Európe ten tlak na výkon.
A Američania si z nás robia za toto prdel. Samé vtipné videá a porovnávačky na Instagrame o tomto. Oni zas naopak, predavači pohoda klidek tabaček, úsmev a small talk, ako sa máte, darí sa vám, majú viesť milý rozhovor so zakaznikom. Naproti tomu európske predavačky ani bu ani mu, ani sa nepozdravia, skenuju ako roboty, ešte sa naserú keď rýchlo nedávate do tašiek a nemajú kde hádzať tovar 🙂 ako číslo, ako robot. Ja tiež nemusím tie small talk, som introvert, ale asi lepšie ako toto čo tu máme v Európe ten tlak na výkon.
@anonym_fb8da8 Ale v takej DM mi aj zabalia, ak si kupujem aj tašku 😁
Videla som v starších amerických filmoch, že tam dokonca za pokladňou stal človek, ktorý ten nákup balil. Neviem, či toto tam ešte nejak funguje.
Ja som ešte ako vysokoškoláčka chcela v lete brigádovať v Tescu (malé mesto), a bola som zhrozená. Prvé dni som tam bola len bez zmluvy, nič som nemala robiť, len pozorovať prácu, pýtať sa a učiť sa pečivo, zeleninu a ovocie a kódy. Zakázali im stoličky pri pokladni, museli stáť. Ja som tam ani nepracovala, i tak ma vedúca zdžubala ako prašivého psa, ako som sa opovazila ísť na toaletu mimo na to určeneho času a bez toho, aby som sa vypýtala - opakujem, nič som tam nerobila, len tam bola a sledovala. Ti ľudia tam lietali ako handry, zo skladu kde vykladala mrazené veci za pochodu hádzala zo seba hrubú vetrovku a utekala k pokladni. Hneď ako sa uvoľnila pokladňa, utekala späť do skladu či vykladať tovar. Mali podelené uličky a police a museli sledovať, či náhodou niečo nebude po spotrebe. Ak náhodou bolo, tak to museli odkúpiť a celá rodina jedla mesiac nanuk s tesnym koncom po spotrebe . Je to už viac ako desať rokov, ešte neboli ani samoobslužné, tak si neviem predstaviť teraz ten tlak na výkon .. ja som odtiaľ zutekala po troch dňoch.
@blondiee83 ja som k predavacke vzdy normalna, ona za to nemoze. Ale ked ide ako besna a ak zakaznici predo mnou nestihaju, ani ja nestiham, rada porozpravam s veducim predajne. Koniec koncov je to moja praca 🙂. BTW, som mystery shopper.
@anonym_adcf16 veru mystery naš najväčší strašiak čo sa týka predavačiek
@anonym_fb8da8 v Amerike su aj ľudia na to, aby Vam nakup davali do tasky 😁
Videla som v starších amerických filmoch, že tam dokonca za pokladňou stal človek, ktorý ten nákup balil. Neviem, či toto tam ešte nejak funguje.
Ja som ešte ako vysokoškoláčka chcela v lete brigádovať v Tescu (malé mesto), a bola som zhrozená. Prvé dni som tam bola len bez zmluvy, nič som nemala robiť, len pozorovať prácu, pýtať sa a učiť sa pečivo, zeleninu a ovocie a kódy. Zakázali im stoličky pri pokladni, museli stáť. Ja som tam ani nepracovala, i tak ma vedúca zdžubala ako prašivého psa, ako som sa opovazila ísť na toaletu mimo na to určeneho času a bez toho, aby som sa vypýtala - opakujem, nič som tam nerobila, len tam bola a sledovala. Ti ľudia tam lietali ako handry, zo skladu kde vykladala mrazené veci za pochodu hádzala zo seba hrubú vetrovku a utekala k pokladni. Hneď ako sa uvoľnila pokladňa, utekala späť do skladu či vykladať tovar. Mali podelené uličky a police a museli sledovať, či náhodou niečo nebude po spotrebe. Ak náhodou bolo, tak to museli odkúpiť a celá rodina jedla mesiac nanuk s tesnym koncom po spotrebe . Je to už viac ako desať rokov, ešte neboli ani samoobslužné, tak si neviem predstaviť teraz ten tlak na výkon .. ja som odtiaľ zutekala po troch dňoch.
@oblecenie99 tie dátumy spotreby plánujú vyriešiť QR kódmi na tovare, okrem EAN kódu v ňom bude aj dátum spotreby, prípadne aj sarža, takže pokladňa bude presne evidovať ktorý tovar sa predal a čo ostáva na policiach
Ja chodím do Kauflandu stále a blokuju rýchlejšie to ano, ja to chápem, ale vravím, ze teraz to bol extrém, ze som sa az musela ozvat 😁
@anonym_autor zbytocne si si otavrala pusu na predavacku. Ona zato nemoze. Zial robi len to co od nej vyzaduje jej nadriadeny. A to je rychlo, rychlo, rychlo.
Nie, nemaju zato ziadne priplatky. Ak dosiahnu pozadovany pocet skenov, dostanu motivacny vyplach, ze treba este rychlejsie. Ak nedosiahnu pozadovany pocet skenov, tak dosatanu zrdbung pod ciernu zem.
Ak mas potrebu sa stazovat, tak sa pytaj k riaditelovi danej pobocky. A tomu naloz kolko sa do neho zmesti. Ale nie, ze predavacka blebleble, ale na ich system.
@anonym_autor sranda, že keď som žila v Tirolsku, tak mi to pokladník nablokoval a aj pekne poukladal sám do tašky. V supermarkete. 😃 Ako v starom filme. Ale je pravda, že to bola dedina.
@oblecenie99 tie dátumy spotreby plánujú vyriešiť QR kódmi na tovare, okrem EAN kódu v ňom bude aj dátum spotreby, prípadne aj sarža, takže pokladňa bude presne evidovať ktorý tovar sa predal a čo ostáva na policiach
@maranco Takže sa to deje, že musia tovar odkúpiť? Či sa dialo? Toto mi tvrdili vtedy prevacky tam, keď ma akože zaučali, ale opakujem, už je to ozaj viac ako desať rokov, ak nie 15..
Ako funguje to počítanie výkonu, napríklad rýchlo nablokuje má vysoký výkon, ale bude dlhšia pauza medzi zákazníkmi, lebo hoci zaplatím, ale kým z tej kopy preložím do vozíka potrvá to nejaký čas zníži to výkon predavačke alebo to sa už nepočíta?
@maranco ano, znizi jej to vykon, lebo cas jej bezi, co natom, ze ona za to nemoze, ze si zakaznik bali veci, vytahuje pol hodinu penazenku a pod. Jej sa rata cely cas, kedy ma otvorenu pokladu.
Takze aj preto tak suria, aby zakaznici cim skor "vypadli" a nezavadzali. A aj preto zecinaju skenovat co najskor dalsieho zakaznika.
@oblecenie99 myslim, ze vo vela obchdooch v usa to aj funguje stale, myslim ze minuly tyzden som to videla niekde vo videu. A porovnavali to s nejakou europskou krajinou. Ale napr. pred par rokmi aj v auchane v budapesti nam takto balili tovar :D
@anonym_fb8da8 presne :DDD ale zase my si zase robime "srandu" z ich tringeltoveho zivota...
@oblecenie99 ja mam na alzu alergiu, cize tam neobjednavam nic, nikdy. Uz davno som sa s osobnych dovodom rozhodla ze taketo obchody podporovat nebudem ale teda su aj ine, kotre dorucia raz dva :D
ale teda... ked pises o tom rozpucenom jogurte.. ja si to uz na pas vykladam strategicky :DDD dopredu tazke, velke, potom nakopu ovocie zelenina a nakoniec citlivky :D v ksoiku rozcapene tasky... co nestiham hodim vedla :D ulozim mimo... Pre toto napr naschval nechodim do prazdnej pokladne, aj pustim niekoho pred seba aby som si to vedela v klude vylozit.. lebo to sa tu asi nespomina, to je este horsie ked ja este len vykladam, plny kosik... a tam mi to uz posuva pomaly dole pultom na dlazku... :DD
@maranco toto napr uz funguje aj vo vela sklaovych systemov,,, sice nie priamo qr kodom, ale ked sa naskladnuje, nahrava sa aj datum spotreby alebo vyroby
Robila som v Tescu cca 10 rokov dozadu a aj tam sa tiež riešila rýchlosť blokovania. Teda pokiaľ si nemal určitu rychlosť tak ti hrozil vyhadzov. A to je 10 rokov dozadu.
@anonym_eac236 a ako stihaš scanovat aj vidieť, kde je kod?

Áno, aj v tescu, lidli, všade v pokladni. Neberú ohľad na zákazníka, ale na manažéra. V lidli keď som zaplatila skôr, ako naložila do tašiek, tak pokladník scanoval ďalšieho zákazníka a miešali sa nám potraviny. Teraz robím tak, že on nahádže cez scan a potom polhodinu čaká kým zaplatím, lebo si to do tašiek aj musím naskladať, aby som to domov odniesla v celku, nie pomliaždené.
@anonym_5f03f6 pobavila má formulácia, že berú ohľad na manažéra.... To asi ťažko..
Len su chudáci pod tlakom a tak radšej robia, čo im je nakázané.. toto je veľmi nevďačná robota - zákazníci nespokojní, management nespokojny a tí ľudia medzi nimi.