icon

Príplatky za rýchle skenovanie tovaru v Kauflande

4. nov 2025

Ahojte, kto robi v Kauflande - funguje tam niečo takéto?
Mala som skúsenosť pri pokladni s pani predavačkou, ktorá scanovala moj veľký nákup jak bláznivá, hádzala tam s tým, to, že som to nestíhala ani chytať a ukladať ani nehovorim, takže sa to tam kopilo (islo o tyzdnovy nakup), ale zarazilo ma, ze po mojej slušnej otázke, či by to vedela blokovat pomalšie, arogantne odvrkla: no nie nemôžem, lebo sa mi rátajú scany a ďalej v tom pokračovala 😀😀

Strana
z4
maranco
5. nov 2025
@simca06022011

@maranco toto napr uz funguje aj vo vela sklaovych systemov,,, sice nie priamo qr kodom, ale ked sa naskladnuje, nahrava sa aj datum spotreby alebo vyroby

@simca06022011 dobre máš v skladovom systéme že máš na predajni 50 masiel s dátumom spotreby 20.11.2025 a 100 masiel s dátumom spotreby 20.12.2025
pokladňa skenuje EAN kód takže zaeviduje -1 predané maslo
a z toho nevieš či zákazník dal do košíka decembrové alebo novembrové maslo, tak musí ísť pracovník prezrieť maslá

ak to bude cez QR kód pokladňa zaeviduje presne ktoré maslo sa predalo a v programe môže potom upozorniť, že ostávajú 4 maslá do novembra treba ich preložiť do regála na predaj so zľavou

simca06022011
5. nov 2025
@maranco

@simca06022011 dobre máš v skladovom systéme že máš na predajni 50 masiel s dátumom spotreby 20.11.2025 a 100 masiel s dátumom spotreby 20.12.2025
pokladňa skenuje EAN kód takže zaeviduje -1 predané maslo
a z toho nevieš či zákazník dal do košíka decembrové alebo novembrové maslo, tak musí ísť pracovník prezrieť maslá

ak to bude cez QR kód pokladňa zaeviduje presne ktoré maslo sa predalo a v programe môže potom upozorniť, že ostávajú 4 maslá do novembra treba ich preložiť do regála na predaj so zľavou

@maranco ale ved ja to chapem :D len ti pisem, ze toto uz funguje a ano odlisuje sa to aj datumom, presne vieme co sa skenuje a kde to je. napr myslim, ze aj lieky v lekarnach uz toto maju davno.
Zase ono nebude to lahke v skladovych systemoch ani s tymi qr kodmi, lebo to ich tam bude potom viac vzdy a budu sa musiet pridavat, potom vymazavat atd, cize kym si na to zvyknu systemy bude to zaujimave.

maranco
5. nov 2025
@simca06022011

@maranco ale ved ja to chapem :D len ti pisem, ze toto uz funguje a ano odlisuje sa to aj datumom, presne vieme co sa skenuje a kde to je. napr myslim, ze aj lieky v lekarnach uz toto maju davno.
Zase ono nebude to lahke v skladovych systemoch ani s tymi qr kodmi, lebo to ich tam bude potom viac vzdy a budu sa musiet pridavat, potom vymazavat atd, cize kym si na to zvyknu systemy bude to zaujimave.

@simca06022011 QR kódy budú vytlačené výrobcom tovaru na obale
niečo potom ručne pridávať a vymazávať to je už potom hlúpo urobený program
Teraz dátum spotreby nemáš automatizovane, musíš ho zadávať ručne, ak bude v QR kóde odpadne ručná evidencia dátumov.

Tu je o tom podrobnejšie https://www.aktuality.sk/clanok/sE3fAHX/revoluc...

simca06022011
5. nov 2025
@maranco

@simca06022011 QR kódy budú vytlačené výrobcom tovaru na obale
niečo potom ručne pridávať a vymazávať to je už potom hlúpo urobený program
Teraz dátum spotreby nemáš automatizovane, musíš ho zadávať ručne, ak bude v QR kóde odpadne ručná evidencia dátumov.

Tu je o tom podrobnejšie https://www.aktuality.sk/clanok/sE3fAHX/revoluc...

@maranco prosim ta, ako si myslis, ze do systemov uctovnych, skladovych pridu qr kody? sa tam zjavia z cista jasna? kazdy jeden qr je iny uz tym ze je tam iny datum = tym padom sa kazdy musi k danemu produktu nahrat. Bud pri naskladneni alebo budu databazy alebo nieco podobne. Ak sa nebudu mazat, za rok ich tam mozu byt aj stovky pri rychloobratkovych tovaroch
To ze qr kody budu na obaloch je mi uplne jasne.

maranco
5. nov 2025
@simca06022011

@maranco prosim ta, ako si myslis, ze do systemov uctovnych, skladovych pridu qr kody? sa tam zjavia z cista jasna? kazdy jeden qr je iny uz tym ze je tam iny datum = tym padom sa kazdy musi k danemu produktu nahrat. Bud pri naskladneni alebo budu databazy alebo nieco podobne. Ak sa nebudu mazat, za rok ich tam mozu byt aj stovky pri rychloobratkovych tovaroch
To ze qr kody budu na obaloch je mi uplne jasne.

@simca06022011 neviem presne ako teraz funguje sklad, ale predpokladám nasnímam EAN čiarový kód na palete a pridá mi že do skladu pribudlo maslo 500 kusov
Potom keď tovar presunú na regál v predajni tiež snímajú čiarový kód takže viem koľko kusov masla mám na predajnej ploche.

Po novom nasnímem QR kód, je v ňom uložený EAN, dátum spotreby aj výrobná šarža
tak do skladového programu pridá že pribudlo maslo 500 kusov s dátumom spotreby 20.1.2026 a výrobná šarža xyz

Jednoducho QR kód okrem EAN kódu rozšíri informácie o ďalšie položky
a posledné snímanie QR kódu na pokladnici mi do programu neuloží len že som predal 1 maslo ale aj ktoré konkrétne s akým dátumom mi ubudlo z predajne.

Takže budem mať stály prehlad ako som na tom s tovarom v sklade a na regáloch a kedy mu končí spotreba bez toho aby som vyhnal pracovníkov skontrolovať dátumy v sklade aj na regáloch.

Strana
z4