Príprava na pohovor radcu - asistenta na súde
Ahojte prosím vás viete mi niekto povedať odporučiť co si pozrieť aké zákony na pohovor?
Dakujem🙂
Zákon k súdoch, Spravovaci a kancelársky poriadokpre sudy, test z gramatiky a rýchlosť písania
Držím palce!
Prosím vás to už sa píšu aj nejaké testy na tých pohovoroch?
@evka239 ahoj ano bola som na tom pohovore konkrétne na správnom súde.. pohovor prebiehal tak ze sme si seci sadli za svoj počítač v jednej miestnosti s komisiou a dali nám pred seba text a mali sme ho 10 min prepisovať.. potom nás poslali preč z miestnosti a zatiaľ vyhodnocovali..potom nás zavolali na písanie listu žiadosť o súčinnosť bolo to rozhádzané a ty si mala spraviť list všetko hlavička Pata vec číslo spisu a text naformulovat..zase nás poslali preč a zavolali a už sa vyradovalo..potom nasledoval diktát.. a po diktáte vyraďovanie.. a kto ostal tak už ústna skúška a tam sa ma pýtali čomu sa venuje spravny sud prečo práve ja chcem pracovať na správnom súde opísať svoje zle vlastnosti a o sebe a ešte otázka ze z čoho sa skladá súdne oddelenie🙂
@evka239 never tomu ze tam majú aj ja to stále počúvam bola tam jedna baba ktorú vzali ale ta robila predtým v orange a sme sa zblížili a vraví ze neverí ze ju vzalo a naozaj tam nikoho nemá..ja som skoncila druha...a predtým som išla na okresný a tam vybrali mňa ale to bol zástup tak to bolo na kratší čas takže určite do toho chod 🙂aj ja sa zas chystám nič za to nedam🙂zákon ti stačí tém co je uvedený na pozvánke 🙂
@evka239 never tomu ze tam majú aj ja to stále počúvam bola tam jedna baba ktorú vzali ale ta robila predtým v orange a sme sa zblížili a vraví ze neverí ze ju vzalo a naozaj tam nikoho nemá..ja som skoncila druha...a predtým som išla na okresný a tam vybrali mňa ale to bol zástup tak to bolo na kratší čas takže určite do toho chod 🙂aj ja sa zas chystám nič za to nedam🙂zákon ti stačí tém co je uvedený na pozvánke 🙂
@xtina1711 mozem sa opytat ked na pozvanke mam napisane len pisomna cast (overenie administrativno-technickych schopnosti a overenie ovladania statneho jazyka a ustna cast (prezentacia uchadzaca o svojej osobe, odbornej praxi, ako aj motivacie na vykon cinnosti obsadzovania statnozamestnaneckeho miesta, a odpoved na otazky clenov komisie), ze co mam od toho ocakavat.
Dakujem vam za odpoved 🙏
@xtina1711 mozem sa opytat ked na pozvanke mam napisane len pisomna cast (overenie administrativno-technickych schopnosti a overenie ovladania statneho jazyka a ustna cast (prezentacia uchadzaca o svojej osobe, odbornej praxi, ako aj motivacie na vykon cinnosti obsadzovania statnozamestnaneckeho miesta, a odpoved na otazky clenov komisie), ze co mam od toho ocakavat.
Dakujem vam za odpoved 🙏
@tatiana1510 ahoj🙂 overenie štátneho jazyka a technických schopnosti znamená v skratke ze budes pisat desaťminútovke odpis, diktát co budu diktovať pripadne list ti dajú napísať ktorý bude v kadejaké forme..a prezentácia o tebe budú sa ta pýtať na teba veci o tebe prečo by mali vybrať teba a možno dbe otázky zo zákona myslím ze tiež tu platí zákon 543 kancelársky a spravovaci poriadok🙂

Žiadne, tam ide o rýchlosť písania.