Príprava na prácu časšníčky
Ahojte. Potrebujem druhu brigádu a idem na pohovor v piatok do jedného celkom na úrovni podniku, na pozíciu čašníčky. V gastre som ešte nerobila, na čo sa pripraviť? Máte nejaké rady a tipy?
Mám 20r
@anonym_autor Hlavne zdravé a silné nohy a pohodlnú zdravotnú obuv. Budeš 10 hodín na nohách - stáť a chodiť.
A posiluj ruku. Odnesieš na jednej ruke 3-4 taniere? Vieš balansovať s táckou v jednej ruke?
@anonym_autor Hlavne zdravé a silné nohy a pohodlnú zdravotnú obuv. Budeš 10 hodín na nohách - stáť a chodiť.
A posiluj ruku. Odnesieš na jednej ruke 3-4 taniere? Vieš balansovať s táckou v jednej ruke?
@chrobak7 píšem že som v gastre ešte nerobila ak si prečítala moju správu... Je to skôr taký "bar" než reštaurácia, ale majú tam aj nejakých pár jedál čiže najmä sa budú nosiť poháre. Ruky aj nohy mám dostatočne silné, veľa cvičím :D
@anonym_autor naozaj dobrú obuv do práce , ja som mala pohybu dosť pred prácou v podniku a keď som začala pracovať tak som sa v noci budila na kŕče v nohách, ale ja som začala robiť v lete čiže tam to nohy horšie znášajú . A pevné nervy 🙂
@chrobak7 nemusi 10 hodin..... Ale s rukou mas pravdu
@anonym_autor Ak ťa zoberú, pozri si na youtube techniku nosenia tanierov, a trochu si to doma nacvič. Aj s tou táckou, aby si nenarobila hneď viac škody, než zarobíš.
@tenerifka Záleží od toho, aké dlhé zmeny bude mať. Ja som robil 18 hodinové zmeny (potom som mal 2 dni voľno) a bolo lepšie si nesadnúť a odpočinúť si, lebo o to ťažšie bolo potom vstať a rozhýbať sa.
@anonym_autor pevné nervy a úsmev za každú cenu 😁👍
Tak na pohovor sa podla mna v tomto zmysle drzanie tanierov stat na nohah sa ucit nemusis… 😅
Skor odpovede na otazky.
Odpovedaj ze sa rychlo ucis, rada komunikujes s ludmi, nemas problem zaskocit ked niekto vypadne, nerobi ti problem ostat dlhsie atd. To sa vsetko tyka gastra a baru.
Ja mam bar a viac prevadzok rozneho druhu, nikoho neskusam na pohovore.. ked pridu prvy den do prace vidim co vedia a ci sa da s tymi ludmi pracovat alebo to je beznadejne 😆to sa ukaze po par dnoch.
Drzim palce
Dohliadni na to aby si všetky dohodnuté pracovné podmienky mala v zmluve.
Priprav sa automaticky na nadcasy teda 12h a to nie jednu ale viacere do jedneho tyzdna, samozrejme praca na dohodu, istu cast mzdy dostanes na ucet, istu na ruku, tringelty sa riesia u kazdej prevadzky individualne, niekde sa delia o spolocny zisk casnici rovnym dielom(ked sa plati cez terminal / POS), inde ich pyta majitel od teba do svojej nenazranej ruky a niekde si ich ponechas, na Slovensku to nie je vôbec zaplatena praca hlavne ked vidis ako si majitel danej prevadzky kupuje kazdy rok nove auto za vyse 110 000€ a tebe na pleci place ako mu to nevychadza, ze bankrotuje a asi to zatvori, 95% ludi co dnes pracuju v gastre nemaju gastro vyucene, vsetko v tomto odbore vzdelane uteka do zahranicia, ved preco, 1000€ cisteho ti majitel gastra neda.
ps-kludne sa moze stat ze budes robit / zaskakovat za ineho pracu pravidelne, samozrejme zaplatene to mat nebudes, ved majitel usetri a ty sa zoderies...
@anonym_autor no hlavne sa nenechaj nahovoriť na to, že budeš brať peniaze na ruku
Priprav sa automaticky na nadcasy teda 12h a to nie jednu ale viacere do jedneho tyzdna, samozrejme praca na dohodu, istu cast mzdy dostanes na ucet, istu na ruku, tringelty sa riesia u kazdej prevadzky individualne, niekde sa delia o spolocny zisk casnici rovnym dielom(ked sa plati cez terminal / POS), inde ich pyta majitel od teba do svojej nenazranej ruky a niekde si ich ponechas, na Slovensku to nie je vôbec zaplatena praca hlavne ked vidis ako si majitel danej prevadzky kupuje kazdy rok nove auto za vyse 110 000€ a tebe na pleci place ako mu to nevychadza, ze bankrotuje a asi to zatvori, 95% ludi co dnes pracuju v gastre nemaju gastro vyucene, vsetko v tomto odbore vzdelane uteka do zahranicia, ved preco, 1000€ cisteho ti majitel gastra neda.
ps-kludne sa moze stat ze budes robit / zaskakovat za ineho pracu pravidelne, samozrejme zaplatene to mat nebudes, ved majitel usetri a ty sa zoderies...
@wiliam3royal má sa pripraviť na to, že časť mzdy dostane na ruku? To naozaj jej toto radíš? To snáď nie.
@wiliam3royal má sa pripraviť na to, že časť mzdy dostane na ruku? To naozaj jej toto radíš? To snáď nie.
@nelca84 ja jej to neradim, ja ju o tom informujem, samozrejme ze je najlepsie dostat riadnu pracovnu zmluvu a cely mzdovy prijem na papieri, pekny den.
@nelca84 ja jej to neradim, ja ju o tom informujem, samozrejme ze je najlepsie dostat riadnu pracovnu zmluvu a cely mzdovy prijem na papieri, pekny den.
@wiliam3royal nie, nie je to najlepsie, je to jedina moznost. A nie, nema sa preco na to pripravit.
@wiliam3royal prepac, ale pises strasne hluposti, ktore mozno boli aktualne pred 20-timi rokmi. Som majitelkou restauracie a viem, co pisem.
@wiliam3royal prepac, ale pises strasne hluposti, ktore mozno boli aktualne pred 20-timi rokmi. Som majitelkou restauracie a viem, co pisem.
@tenerifka bola si aj casnickou vo viacerých prevádzkach?
@tenerifka bola si aj casnickou vo viacerých prevádzkach?
@anonym_ecd256 nie, ale poznam vela ludi, co tak pracovali a pracuju, ale je pravda ze nie na Sk.....kazdopadne vela rozdielov tam nebude, jedna sa v obidvoch pripadoch o EU. Mas zmluvu na urcity pocet odpracovanych hodin, mas dohodnute, ako sa naklada so sprepitnym....toto sa uz dnes da tazko nejako obabrat, a naco? Poctivy podnikatel to nepotrebuje....

@anonym_autor upravene vlasy a nechty, zopnute vlasy, usmev na tvari a kvalitne pohodlne protismykove topanky.....