Príspevok za stravu pri ukončení pracovného pomeru
Potrebujem poradiť. Pracovala som na polovičný úväzok, ktorý sa ukončil tesne pred skúšobnou dobou. Za stravu som dostala peňažný príspevok vopred 140 eur. Pi ukončený prác. pomeru mi mali stiahnuť celú sumu naspäť? Ako to je?
áno to sa vracia celých 140 eur. Nás delimitovali a tiež nám z poslednej výplaty zobrali všetkým ten prvý preddavok na stravu. Je to úplne normálne. My sme si to pekne všetci pozreli vo výplatných páskach. V prvej a v poslednej
@sasa1310 prečo je to tak?
pretože to bol preddavok a k tomu si určite dostala ešte aj stravné. Naozaj ti odporúčam si pozrieť tú výplatnú pásku za ten prvý mesiac
@sasa1310 nie je to normalne. Vracia sa len preddavok, ktory ti poskytnu na mesiac ktory uz neodpracujes. Napr ti daju stravne na jun, ale v juni uz nepracujes tak to vratis. Za maj nevracias
@miroslava21 ja píšem o preddavku nie o samotnom stravnom.
pretože to bol preddavok a k tomu si určite dostala ešte aj stravné. Naozaj ti odporúčam si pozrieť tú výplatnú pásku za ten prvý mesiac
@sasa1310 aké stavne? Nie iba tých 140 eur. Stravné som nedostala.
Prilož sem výplatné pásky za 3 mesiace a zakry si meno
my sme dostali 130 eur pred rokom preddavok na stravné, ktoré vieme, že pri skončení pracovného pomeru budeme vracať. Rovnako ako keď nás delimitovali tak tiež 150 eur nám potom brali. Však si zavolaj na mzdové. My sme volali a pekne nám to vysvetlili a preto viem, že niektorí zamestnávatelia to tak robia.
Skontroluj si vyplatne pasky, ci a ako si tam mala ratane stravne. Zamestnavatel je povinny poskytnut prispevok na stravne vopred. Preto daju zalohu, zaroven mesacne riesia vo vyplate. Ked konci pracovny pomer, tak si zalohu odrataju spat.
Na stopro je to len preddavok ktorý si teraz zobrali späť tak ako píšu baby. Keby si autorka pozrela výplatnú pásku tak tam bude určite ak stravné za odpracované dni
my sme dostali 130 eur pred rokom preddavok na stravné, ktoré vieme, že pri skončení pracovného pomeru budeme vracať. Rovnako ako keď nás delimitovali tak tiež 150 eur nám potom brali. Však si zavolaj na mzdové. My sme volali a pekne nám to vysvetlili a preto viem, že niektorí zamestnávatelia to tak robia.
@sasa1310 ano, ak ste mali vo vyplatnej paske mesacne stravne riesene tak mas pravdu.
a hlavne si skontroluj aj svoj účet, lebo nám to došlo mimo výplaty na začiatku prac. pomeru
Dievčatá stravné vo výplatnej páske nemám.
a hlavne si skontroluj aj svoj účet, lebo nám to došlo mimo výplaty na začiatku prac. pomeru
@sasa1310 aj mne tie peniaze prišli mimo výplaty, ale stravné naozaj nemám.
Ak nemas ziadne stravne vo vuplatnej paske a mas len ten preddavok 140e poslane raz, tak to nie je spravne.
Kolko dni si odrobila?
Ženy poslala som vyp. Pásku.
Ak nemas ziadne stravne vo vuplatnej paske a mas len ten preddavok 140e poslane raz, tak to nie je spravne.
Kolko dni si odrobila?
@miroslava21 v mesiaci 12 dní. Ta páska je za 6 dní to som len začínala.
Co mas tych 30,42 medzi inymi prijmami?
A čo znamená iný príjem, tých 30 eur?
@sasa1310 pozri výplatnú pásku za 6 dní zo začiatku. Kde je stravné?
koľko si dostala na účet zvlášť mimo výplaty? akú sumu? Je to tá suma, ktorú ti teraz strhni, no nie? Lebo to bol preddavok. Preto ho tam nemáš
koľko si dostala na účet zvlášť mimo výplaty? akú sumu? Je to tá suma, ktorú ti teraz strhni, no nie? Lebo to bol preddavok. Preto ho tam nemáš
@sasa1310 nie výplatu som mala inú sumu.
@sasa1310 hej počkaj mala som mať takú sumu. Ale tých 140 mi stiahli. Lenže na výplatnej páske nikde stravné nemám.
@sasa1310 čiže stiahli mi preddavok, ale stravné mi neplatil.
a ten preddavok ti teraz strhli
a ten preddavok ti teraz strhli
@sasa1310 no dobre, ale kde vidíš na páske stravné?
no nemáš stravné, asi kvôli tomu, že pracuješ na skrátený úväzok, tak asi nemáš nárok
Takto, ak je tých 30 nadčas, potom je čudné, že ho nezranili. Lebo nadčas sa normálne zdaňuje. A máš tam nejakú odmenu 28 eur. Takže najskôr sa opýtaj vašej mzdarky, čo to vlastne všetko je. A niektoré organizácie nevyplácajú stravné vo výplate, ale mimo nej. Nikdy ti nič neprišlo mimo výplatu?

áno to sa vracia celých 140 eur. Nás delimitovali a tiež nám z poslednej výplaty zobrali všetkým ten prvý preddavok na stravu. Je to úplne normálne. My sme si to pekne všetci pozreli vo výplatných páskach. V prvej a v poslednej
@sasa1310 nie je to normalne. Vracia sa len preddavok, ktory ti poskytnu na mesiac ktory uz neodpracujes. Napr ti daju stravne na jun, ale v juni uz nepracujes tak to vratis. Za maj nevracias