Príspevok za stravu pri ukončení pracovného pomeru
Potrebujem poradiť. Pracovala som na polovičný úväzok, ktorý sa ukončil tesne pred skúšobnou dobou. Za stravu som dostala peňažný príspevok vopred 140 eur. Pi ukončený prác. pomeru mi mali stiahnuť celú sumu naspäť? Ako to je?
Ako ti vysiel prispevok 140e pri praci na polovicny uvazok? Ak pracujes 4 hodiny denne, nemas narok na stravovanie.
Ako ti vysiel prispevok 140e pri praci na polovicny uvazok? Ak pracujes 4 hodiny denne, nemas narok na stravovanie.
@nelca84 nie nepracovala som 4 hod. Ale tri dni v týždni. Tak to bolo rozdelené.
Toto je naozaj zvláštne. Ak si pracovala každý deň len 4 hodiny tak žiaden príspevok na stravu si nemala dostať. Ak si pracovala viac ako 4 hodiny denne ale nie všetky dni v týždni tak vrátiš len toľko, koľko bolo navyše poskytnuté. Niektorý zamestnávateľ dáva 2 mesiace dopredu stravné, takže tam vrátiť prosto musíš
Prečo celú sumu? Na tie dni, čo si odpracovala, máš nárok na stravné
@anos18 no a mne odpočítali celú sumu. Ze podla zákona, lebo už tam nepracujem.
Toto je naozaj zvláštne. Ak si pracovala každý deň len 4 hodiny tak žiaden príspevok na stravu si nemala dostať. Ak si pracovala viac ako 4 hodiny denne ale nie všetky dni v týždni tak vrátiš len toľko, koľko bolo navyše poskytnuté. Niektorý zamestnávateľ dáva 2 mesiace dopredu stravné, takže tam vrátiť prosto musíš
@terry658 pracovala som 3 dní v týždni.
@terry658 on mi tiez dal stravné dopredu, ale to co mi dal, si aj celé vzal.
Na tie dni, čo si pracovala, máš určite nárok na stravné bez ohľadu na to, že končíš v skúšobnej dobe
Na tie dni, čo si pracovala, máš určite nárok na stravné bez ohľadu na to, že končíš v skúšobnej dobe
@anos18 ich účtovníčka mi povedala, že tým ze už tam nepracujem, tak si celý príspevok stiahli naspäť.
Ak Ti dal stravné vopred za mesiac ktorý tam už nebudeš pracovať, tak si ho aj vzal späť
Ak Ti dal stravné vopred za mesiac ktorý tam už nebudeš pracovať, tak si ho aj vzal späť
@1andrea111 ale keď si nastúpila do PP, nedali ti vopred príspevok?
@1andrea111 mne prišiel príspevok iba raz na začiatku, ja som tam robila skoro 3 mesiace. 140 eur mi prišlo na začiatku a teraz si tých 140 eur vzal.
Musíš si zobrať počet dní, keď si mala nárok na stravné a koľko si dostala stravné.
@1andrea111 ale keď si nastúpila do PP, nedali ti vopred príspevok?
@anos18 dali mi 140 eur na začiatku a po 3 mesiacoch si celý príspevok 140 eur vzal.
Skus to upresnit, lebo z tychto informacii je tazke sa vysomarit. 140e si dostala pri nastupe na 3 mesiace vopred? Lebo ak si pracovala len 3 dni v tyzdni, tak mesacne si mala narok na cca 55e prispevok na stravu. Cize napis kedy a kolko si presne dostala prispevky na stravu.
Keď ti dal pri nástupe 140, medzitým nič a teraz ti vzal 140, tak to nemôže
Proste chápete? Príspevok na začiatku 140 eur robila som tam 3 mesiace na polovičný úväzok a stiahol mi na konci 140 eur.
Keď ti dal pri nástupe 140, medzitým nič a teraz ti vzal 140, tak to nemôže
@anos18 nemôže ? Ze vraj môže
Skus to upresnit, lebo z tychto informacii je tazke sa vysomarit. 140e si dostala pri nastupe na 3 mesiace vopred? Lebo ak si pracovala len 3 dni v tyzdni, tak mesacne si mala narok na cca 55e prispevok na stravu. Cize napis kedy a kolko si presne dostala prispevky na stravu.
@nelca84 ved píšem príspevok jednorazový 140 eur na stravu.
Ok, pisali sme zaroven, tak potom to nesedi. Za dni, ked si pracovala, mas narok na stravne aj ked si PP ukoncila. Odporucam poziadat inspektorat prace o pisomne poradenstvo a potom s tym konfrontovat mzdovu uctovnicku.
Bože ženy!!! Dostala som iba RAZ 140 eur. A tie mi po 3 mesiacoch stiahol. Ze už tam ďalej nepracujem, tak im ide spať tých 140 eur.
Toto je blbosť. Nárok na stravné máš. Zavolala by som ekonómke a povedala jej, že to dáš na prešetrenie na inšpekciu práce.
Závisí, čo máš v zmluve. Ak máš uvedený napr. rovnomerne rozvrhnutý pracovný čas, zamestnávateľ sa asi ide tváriť, že si tam pracovala max 4h denne. Dochádzku vedie podľa zákona tiež zamestnávateľ, čiže nie je pre neho problém si to upraviť ako on potrebuje. Každopádne, napísala by som mail, kde by som uviedla, že podľa zákonníka práce som tieto a tieto dni odpracovala viac ako 4h a za tie dni mi prináleží nárok na stravné a žiadam ho vyplatiť, v opačnom prípade sa obrátim na inšpektorát práce. Sú to proste zmrdi a chcú s tebou vybabrať 🤷. Ale aspoň by som skúsila ten mail...
Véd tomu nechápem ani ja, prečo stiahol celú sumu. Keby polovicu tak dobre, ale celú sumu.
Závisí, čo máš v zmluve. Ak máš uvedený napr. rovnomerne rozvrhnutý pracovný čas, zamestnávateľ sa asi ide tváriť, že si tam pracovala max 4h denne. Dochádzku vedie podľa zákona tiež zamestnávateľ, čiže nie je pre neho problém si to upraviť ako on potrebuje. Každopádne, napísala by som mail, kde by som uviedla, že podľa zákonníka práce som tieto a tieto dni odpracovala viac ako 4h a za tie dni mi prináleží nárok na stravné a žiadam ho vyplatiť, v opačnom prípade sa obrátim na inšpektorát práce. Sú to proste zmrdi a chcú s tebou vybabrať 🤷. Ale aspoň by som skúsila ten mail...
@mikadooo áno, inak na to som myslela, že ktovie ako oni vykazujú dochádzku
@mikadooo aj to je mozne, v takom pride sa to da riesit uz len sudom.
@autorka skus ich postrasit tym inspektoratom. Ak maju rozum, nebudu stat o kontrolu. Vyhladaj si stranku inspektoratu prace podla kraja kde pracujes a je tam taky idklik, ze "chcem sa poradit", opis situaciu, ako si pracovala, napis kedy a kolko si dostala prispevok na stravovanie a opytaj sa, ci zamestnavatel postupuje v zmysle zakona. Pride ti pisomna odpoved na mail a s tym sa obrat na uctovnicku.
áno to sa vracia celých 140 eur. Nás delimitovali a tiež nám z poslednej výplaty zobrali všetkým ten prvý preddavok na stravu. Je to úplne normálne. My sme si to pekne všetci pozreli vo výplatných páskach. V prvej a v poslednej
Vypocitaj si presne na aku sumu presne mas narok a aku vysku stravneho poskytuju. Narok mas po odpracovani viac ako 4 hod. Min.vyska atravneho je 3.63e od aprila ak sa nemylim. Pred aprilom bolo menej. Napr ak si odpracovala 20 dni x 3.63e je 72,60e. Toto ti patri a nic sa nevracia !!!
Normalne si to vypocitaj a narokuj si na to. A postupuj ako pisala nelca.
áno to sa vracia celých 140 eur. Nás delimitovali a tiež nám z poslednej výplaty zobrali všetkým ten prvý preddavok na stravu. Je to úplne normálne. My sme si to pekne všetci pozreli vo výplatných páskach. V prvej a v poslednej
@sasa1310 a to prečo?

Prečo celú sumu? Na tie dni, čo si odpracovala, máš nárok na stravné