icon

Problém pri hľadaní práce po skončení vysokej školy

24. okt 2025

Ahojte ste tu nejaké absolventky vš? Ja si už 7 mesiacov neviem nájsť prácu som zúfalá nikde ma nechcú :( tento rok som končila

Strana
z2
zmrzlinka2021
24. okt 2025

@anonym_autor akú školu a odbor máš?

autor
24. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor akú školu a odbor máš?

@zmrzlinka2021 stu chemicko technologickú

mimirka32
24. okt 2025

@anonym_autor a pocas studia si niekde brigadovala?

zmrzlinka2021
24. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor skús Slovnaft. Alebo rôzne farma firmy

anonym_8ce56f
24. okt 2025

V ktorom okrese hladas?

kalifka
24. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor môj síce len maturuje, ako chemik a už teraz dostal ponuky v závode, kde majú prax.
Napíš odkiaľ si

autor
24. okt 2025

BA, všade ma odmietli 😔

pribinak
24. okt 2025

Tvoje spolužiačky a spoluziaci ti nevedia pomôcť s miestom? Kde oni pracujú?

biba_18
24. okt 2025

cipana, chemik a nemá robotu? 😲 moj muž prehováral syna aby išiel na chemiu že bude mať robotu hneď…

anonym_8ce56f
24. okt 2025

A aky odbor na fchpt?

kalifka
24. okt 2025
@anonym_autor

BA, všade ma odmietli 😔

@anonym_autor zvláštne, lebo tu sa bijú, aby k nim nastúpili. Chemikov je veľmi málo, dokonca u syna na škole prehovárajú nech nejdú na vysokú a rovno nastúpia.

biba_18
24. okt 2025

@kalifka ono možno preto že chalan. moj muž tiež potrebuje chemika, ale muža 🤷‍♀️

anonym_e9fe7d
25. okt 2025
@biba_18

@kalifka ono možno preto že chalan. moj muž tiež potrebuje chemika, ale muža 🤷‍♀️

@biba_18 prečo iba muža?

anonym_0ebf55
25. okt 2025

@anonym_autor ja mám tuto istú školu a bohužiaľ som sa nezamestnala v odbore vôbec. Ak som aj niečo našla tak za take peniaze že aj predavačka v lidl má viac. Takze som zmenila úplne zameranie.

anonym_0ebf55
25. okt 2025
@biba_18

cipana, chemik a nemá robotu? 😲 moj muž prehováral syna aby išiel na chemiu že bude mať robotu hneď…

@biba_18 už dávno toto neplatí. Väčšina pozícii je platovo 900€ v hrubom čo je až smiešne keď sa niekto natrapi 5 rokov na škole ktorá je extrémne náročná. Veľa krát sa nedá ani brigádovať popri takej škole.
A ak aj bola nejaká lepšia pozícia tak bohužiaľ keď nemáš známosti tak sa tam aj tak nedostaneš.. ja veľmi ľutujem že som nestudovala radšej ekonómiu.

anonym_3034f3
25. okt 2025

@anonym_autor mladi ludia. pytam sa preco? ja mam VS ale som 40tnicka a ani o mna sa nebiju, ale to ze mladi mate problem si najst pracu je mi ozaj divne, vela firiem radsej zaplati juniora nez nejaku seniorsku poziciu. ozaj divne. nemas prehnane platove ocakavania ci mas dobre napisany cv? robila si niekedy niekde? lebo mam za to, ze ludia co praxovali pocas VS ci mali brigady, to ozaj zas nemali problem si najst robotu. ale ano taki co v zivote nerobili to mozno problem je.
co mas studovane?

balerina2025
25. okt 2025
@biba_18

@biba_18 tiez sa cudujem !

anonym_3034f3
25. okt 2025
@anonym_0ebf55

@biba_18 už dávno toto neplatí. Väčšina pozícii je platovo 900€ v hrubom čo je až smiešne keď sa niekto natrapi 5 rokov na škole ktorá je extrémne náročná. Veľa krát sa nedá ani brigádovať popri takej škole.
A ak aj bola nejaká lepšia pozícia tak bohužiaľ keď nemáš známosti tak sa tam aj tak nedostaneš.. ja veľmi ľutujem že som nestudovala radšej ekonómiu.

@anonym_0ebf55 ale da sa vsetko ako je mozne ze som poprosi VS a v praci v labaku mala dalsie tri brigady 🙂 zase nevyhovarajme sa. dobre?

anonym_3034f3
25. okt 2025
@anonym_0ebf55

@anonym_autor ja mám tuto istú školu a bohužiaľ som sa nezamestnala v odbore vôbec. Ak som aj niečo našla tak za take peniaze že aj predavačka v lidl má viac. Takze som zmenila úplne zameranie.

@anonym_0ebf55 to je zial holy fakt. ze VS ti uz vobec nezarucuje ze budes platovo lepsie ohodnotena ako niekto kto ma napr ucnovku.

mirage
25. okt 2025
@anonym_3034f3

@anonym_0ebf55 ale da sa vsetko ako je mozne ze som poprosi VS a v praci v labaku mala dalsie tri brigady 🙂 zase nevyhovarajme sa. dobre?

@anonym_3034f3 IBA 3??

anonym_0ebf55
25. okt 2025
@anonym_3034f3

@anonym_3034f3 tak neviem akú si mala školu. Ale ja keď som robila na bakalarke a diplomovke tak som bola v labaku zavretá do 19:00 pravidelnej do toho som po večeroch písala ešte diplomovku a učila sa na zápočty a skúšky.
Prosím ta aký odbor si teda študovala? Pretože nikto z nášho ročníka počas školy nebrigadoval. Škola bola od pondelka do piatku asi najskôr sme vždy skončili okolo 5 a najneskôr do 19:00. Žiadna chemická firma nerobí v takýchto časoch a cez víkend už vobec nie.

anonym_0ebf55
25. okt 2025
@anonym_3034f3

@anonym_0ebf55 to je zial holy fakt. ze VS ti uz vobec nezarucuje ze budes platovo lepsie ohodnotena ako niekto kto ma napr ucnovku.

@anonym_3034f3 áno je mi to jasne. Ja som uprednostnila to že chcem si aj dobre zarobiť a nie živoriť a pomaly nemať na nájom. Takze som zmenila odbor a plat mám 2x toľko.

anonym_3034f3
25. okt 2025
@anonym_0ebf55

@anonym_3034f3 tak neviem akú si mala školu. Ale ja keď som robila na bakalarke a diplomovke tak som bola v labaku zavretá do 19:00 pravidelnej do toho som po večeroch písala ešte diplomovku a učila sa na zápočty a skúšky.
Prosím ta aký odbor si teda študovala? Pretože nikto z nášho ročníka počas školy nebrigadoval. Škola bola od pondelka do piatku asi najskôr sme vždy skončili okolo 5 a najneskôr do 19:00. Žiadna chemická firma nerobí v takýchto časoch a cez víkend už vobec nie.

@anonym_0ebf55 molekularna biologia, doobeda od rana do 13.30 labak a sup na brigadu. vsetko sa da.

anonym_3034f3
25. okt 2025
@anonym_0ebf55

@anonym_3034f3 áno je mi to jasne. Ja som uprednostnila to že chcem si aj dobre zarobiť a nie živoriť a pomaly nemať na nájom. Takze som zmenila odbor a plat mám 2x toľko.

@anonym_0ebf55 mudro

anonym_3034f3
25. okt 2025
@anonym_0ebf55

@anonym_0ebf55 samozrejme pri BC a diploma som nebrigadovala ale studium trva 5 rokov ze? hmmm prepocty nepustia

anonym_3034f3
25. okt 2025
@mirage

@anonym_3034f3 IBA 3??

@mirage niekedy 4 🙂 ale to uz samozrejme sa bavime aj o vikendoch a prazdninach , to je logicke.

autor
25. okt 2025

Ja mám medicínsku chémiu

autor
25. okt 2025

Nie je súťaž kto ma viac brigád 😉niekomu stačí jedna poriadna, niekto musí mať 3 a ma hodín ako na jednej, wau - toto neni súťaž

Strana
z2