Problém s hľadaním novej práce

13. jan 2023

Prosim Vas, kde inde si mozem hladat pracu, uz som zufala, vsetci ma odpisu len preto ze mam 32 a nemam dieta. V aktualnej praci som uz psychicky na dne.
Profesia nic.
Neviem co robit, kde hladat v Ke :(
Dokonca mam uz aj sebavrazedne sklony kvoli tomu, resp z toho zufalstva.

stastnamamulka
13. jan 2023

Prepáč,ale ako vedia,že nemáš deti?V akom odbore si hľadáš prácu?Vek je výhovorka,si v najlepších rokoch.

pribinak
13. jan 2023

Si si istá že tá odpisujú preto že máš 32 rokov a nemáš deti?

Aké máš vzdelanie? Doterajšiu prax?

autor
13. jan 2023

Vš ekonomicke zamerania, plus 8 rokov praxe.
Asi 100x mi bolo povedane, ze ma nevezmu lebo co ak otehotniem a zas budu hladat nahradu.
skusila by som aj zivnost, ale kde si najst aspon 2 firmy aby som si aspon hypoteku splatila. Na všetko som sama

gemerka17
13. jan 2023

Jazyky vies aké a na akej úrovni? Tam by si mohla ísť do korporatu na monkey job
Čo sa týka praxe, máš aj zamestnávateľovi čo ponúknuť?

autor
13. jan 2023

@gemerka17 Anglictina B1.

beata_k
13. jan 2023

Mas zivotopis na Linkedin?

rutyruth
13. jan 2023

Známa si našla dobrú prácu keď si dala životopis do sprostredkovateľskej agentúry

gemerka17
13. jan 2023

No to na korporat a aktívnu angličtinu nie je. Čiže v podstate ako keby si jazyk ani nevedela pre zamestnávateľa. Ale to neznamená, že by si si ho nemohla zlepšiť a ísť na B2, základ nejaký máš.
A čo si teda robila doposiaľ? Máš niečo iné ponúknuť zamestnávateľovi ?
Skúsila si ak vyhodiť na profesiu životopis, možno by ti nejaká agentúra zavolala a ponúkla dačo?

barborachors
13. jan 2023

hladaj aj na inych portaloch, alebo aj na facebooku sa da najst, pripadne pohladaj na fcb skupiny s robotou, alebo chod do pracovnej agentury nech aj tam maju tvoj zivotopis

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marca12
15. jan 2023

Bola som na tom podobne,na kazdom jednom pohovore som si musela vypocut drze otazky o tom,ze mam vyssi vek,nemam deti a urcite kazdu chvilu pojdem na matersku. Toto je najhorsi vek na hladanie prace,totalna diskriminacia zien. Ale podarilo sa mi najst pracu. Nezufaj,ver si a hladaj dalej. Povedz znamym,ze hladas pracu,rozhod siete. A prosim ta,nepomyslaj na smrt len kvoli zlemu obdobiu. Vzdy je to len zle obdobie,ktore pominie a bude zase dobre

jana_eyre_2
15. jan 2023

To je aké frustrujuce, nerozumiem čo vlastne očakávajú niektorí zamestnávatelia.. zena skončí školu má problém nájsť si prácu lebo nema prax.. keď ju aj má, je problém že nemá deti lebo čo keď ich bude mať.. keď ich má je zase problém ze sa im bude musieť aj venovať.. a keď už má veľké deti? To je zase uz stará.. 🤦‍♀️ príde mi to úplne na hlavu..

autorka držím palce, niečo sa nakoniec nájde, kvôli práci určite nemysli na smrť.. práca je len práca.. viem že to dokáže veľmi frustrovat, ale vždy sa nejaká nájde.. zatiaľ sa možno zameraj aj na nižšie pozície, kde získaš aspoň vyplnenie času a nejaké peniaze a hľadaj popri Tom niečo vhodnejšie k tvojmu vzdelaniu..

iwesska
15. jan 2023

A to naco vesias zamestnavatelovi na nos,ci mas deti a kolko mas rokov? Vsak sa ta to na pohovore nesmu pytat,tak ako sa to dozvedia? Moj terajsi zamestnavatel vobec nevedel,ked ma prijimal, ci nejake mam,ani to,ze som najstarsia vo firme😆,dokoca starsia ako ty. Vsak nevyzeram ako babka,co to ma koho zaujimat. Zaujimali ich moje skusenosti,ani nie vzdelanie. Myslim,ze problem bude inde,nie v tom,ze mas 32 a si bezdetna. A prosim ta,tie samovrazedne sklony,to ozaj? Kvoli praci??Neblazni! Vsak tomu daj cas, dobra praca si ta sama najde! Ja som vyse 2r.sledovala Profesiu pocas toho,ako som bola zamestnana a nic. Ale kedze som to uz psychicky nedavala v praci,dala som vypoved,chvilu bola na UP a zrazu tolko ponuk,ze som si nevedela vybrat. Pamataj,ze aj to,co sa ti javi,ako nevyriesitelna situacia,ma riesenie☝️

missviolet
16. jan 2023

@iwesska pytaju sa na pohovoroch. Mne na jednom oznamili, ze ked ma vezmu, nech 5r nemam deti, inak sa im to neoplati. :D ja som si povedala, ze to uz v akom absurdistane sme a ich ponuku neprijala uz z principu, hoci deti neplanujem. Aj si vravím, ze som mala nahlasit podnet, kedze pytat sa to nemaju. ale realita je ina

lenuska1907
16. jan 2023

@iwesska pytaju, za posledne 2 mesiace som bola na 8 pohovoroch- 8/8 mate deti ? kolko ? ake su stare ? ma ich kto prizriet, ked budu chore? dokonca na jednom sa ma opytali ci chcem dalsie.

iwesska
16. jan 2023

@lenuska1907 Ale je to protizakonne. Oni skusaju,co z teba vytiahnu. Netreba sa nechat a na taketo otazky otazky odpovedat stylom,ze je to sukromna zalezitost,ktoru si chces nechat pre seba,lebo nijako nesuvisi s vykonom prac.cinnosti. A dalsia vec je vek. Na to sa hadam nikde nepytaju,naco si to ludia uvadzaju v zivotopisoch?