icon

Problémy s hľadaním zamestnania

8. jún 2025

Pekný večer prajem.
Prišla som sa kusok postazovat ...viete jedna vec ma trápi – už niekoľko mesiacov si neviem nájsť prácu. Nečakám najlepší plat ani najlepší kolektív, len prácu, ktorá by ma aspoň trochu bavila a bola rozumne zaplatená.
Posielam životopisy, volám, snažím sa, no stále sa akosi nedarí. Vždy príde odpoveď typu: „Vybrali sme si niekoho iného.“
Je mi 28 rokov, som mladá, a nechápem, ako je možné, že sa mi nedarí. Kedysi som nemala problém nájsť si brigádu alebo nejakú prácu.
Teraz je to, akoby som stále klopala na nesprávne dvere...
Zažili ste to? čo ste robili ? Viem ze musím čakať, trpezlivá byť..vzdelávať sa, ale ako keď je toľko záujemcov.

balerina2025
8. jún 2025

mas daku prax?
mas dobre napisany CV?
nerobis chyby pri pohovore?
si vhodne oblecena?
atd atd

colsami
8. jún 2025

Hladas vo velkych krajskych mestach? Ako dlho?
Co mas vystudovane?
Ake mas kurzy ci doplnkove vzdelania v Tvojom odbore?
Aku pracu si mala doteraz?

domkakvet
8. jún 2025

Nepises co mas vystudovane a ani aku pracu hladas, tak tazko poradit.

autor
8. jún 2025
@balerina2025

mas daku prax?
mas dobre napisany CV?
nerobis chyby pri pohovore?
si vhodne oblecena?
atd atd

@balerina2025 uchádzam sa iba o práce, kde mám tu prax...práveže neboli ani pohovory.. poslať zivotopisy sme mali, a ze oni si vyberú

autor
8. jún 2025
@domkakvet

Nepises co mas vystudovane a ani aku pracu hladas, tak tazko poradit.

@domkakvet mam vysokú školu..ale nehľadám si v tom odbore prácu. Chcela som robiť obyčajnú chyznu..keďže mam prax na hoteloch

balerina2025
8. jún 2025

VS skola a chyzna? tak asi mozno aj tam je problem

dasenka26
8. jún 2025

Skúsim poradiť: neuvadzajte v CV VŠ ak si hľadáte prácu chyznej kde VS nie je potrebná. Ani to nespominajte na pohovore. Mne sa to párkrát osvedčilo.

balerina2025
8. jún 2025
@dasenka26

Skúsim poradiť: neuvadzajte v CV VŠ ak si hľadáte prácu chyznej kde VS nie je potrebná. Ani to nespominajte na pohovore. Mne sa to párkrát osvedčilo.

@dasenka26 no aj ja som mala poodbny problem, asi naozaj prestanem Vs uvadzat

tiezjedna
8. jún 2025

ak sa ako VŠ uchádzaš o prácu chyžnej, tak sa nečuduj, že ti chodia negatívne odpovede. Predpokladajú, že očakávaš nereálny plat. Môžem sa spýtať, čo máš za VŠ, keď sa uchádzaš o prácu chyžnej?

tiezjedna
8. jún 2025

...resp. upresni aký VŠ titul máš. Pretože ak si Bc., tak je to celé trochu mimo.

balerina2025
8. jún 2025
@tiezjedna

ak sa ako VŠ uchádzaš o prácu chyžnej, tak sa nečuduj, že ti chodia negatívne odpovede. Predpokladajú, že očakávaš nereálny plat. Môžem sa spýtať, čo máš za VŠ, keď sa uchádzaš o prácu chyžnej?

@tiezjedna mozno len nechce pokracovat v tom co studovala...

tiezjedna
8. jún 2025
@balerina2025

@tiezjedna mozno len nechce pokracovat v tom co studovala...

@balerina2025 možno... v tom prípade ale naozaj nie je dôvod uvádzať VŠ vzdelanie, pretože je to skôr kontraproduktívne.

balerina2025
8. jún 2025
@tiezjedna

@balerina2025 možno... v tom prípade ale naozaj nie je dôvod uvádzať VŠ vzdelanie, pretože je to skôr kontraproduktívne.

@tiezjedna uplne suhlasim. aj ja som robila tu istu chybu. a inac, je to potom velke zatajenie? neriesia to potom ak nahodne na to pridu? mozno na stranke SP je napisany titul ,

ci ten sa uradne nepridava?

tiezjedna
8. jún 2025
@balerina2025

@tiezjedna uplne suhlasim. aj ja som robila tu istu chybu. a inac, je to potom velke zatajenie? neriesia to potom ak nahodne na to pridu? mozno na stranke SP je napisany titul ,

@balerina2025 nemyslím si, že by to na týchto pozíciách niekto preveroval. Pokiaľ sa obe strany dohodnú na pracovných/platových podmienkach, tak nie je čo riešiť. Ak to neskôr vypláva na povrch - good news. Ale to je tak všetko. Žiaden prúser to nie je.

tiezjedna
8. jún 2025
@balerina2025

@balerina2025 ešte takto, prúser je, keď do CV uchádzač napíše, že má VP, a v skutočnosti ho ešte len robí a neurobí. Aj také sa mi stalo vo firme😉 Alebo že ovláda ang na úrovni native speaker (v odbore marketing/events) a na pohovore nepochopí ani frázu "story telling picture". Tituly a schopnosti je treba vedieť servírovať vhodne s ohľadom na príležitosť a cieľ. Nie ich bezhlavo hádzať pretože "titul". Niekde (a niektorý) je proste viac na škodu než na úžitok.

balerina2025
8. jún 2025
@tiezjedna

@balerina2025 ešte takto, prúser je, keď do CV uchádzač napíše, že má VP, a v skutočnosti ho ešte len robí a neurobí. Aj také sa mi stalo vo firme😉 Alebo že ovláda ang na úrovni native speaker (v odbore marketing/events) a na pohovore nepochopí ani frázu "story telling picture". Tituly a schopnosti je treba vedieť servírovať vhodne s ohľadom na príležitosť a cieľ. Nie ich bezhlavo hádzať pretože "titul". Niekde (a niektorý) je proste viac na škodu než na úžitok.

@tiezjedna ok chapem

domkakvet
8. jún 2025

Za chyznu ta s VS nezoberu, tak ju v zivotopise neuvadzaj, alebo sa zacni uchadzat o ine zamestnanie.

autor
8. jún 2025
@tiezjedna

@tiezjedna práveže nepýtam si nereálny plat..tam je plat stanovený...vš zmazať ma nenapadlo

balerina2025
8. jún 2025

zmaz a uvidis.
niekde VS nemaju radi. vela ludi co VS ani nema, si mysli ze VSkolaci su

'' len premudrele hlavy co hovno vedia.''

liz_lemon
8. jún 2025

je mi 28 rokov? ak si Slovenka, tak pouzivaj slovencinu, mam 28 rokov...

autor
8. jún 2025
@balerina2025

zmaz a uvidis.
niekde VS nemaju radi. vela ludi co VS ani nema, si mysli ze VSkolaci su

'' len premudrele hlavy co hovno vedia.''

@balerina2025 ďakujem za radu

den666
9. jún 2025

Tiež sa mi nedari, prišla som na SK po niekoľkých rokoch a som viac než zhrozená.. buď len dohoda, alebo keď už pracovná zmluva tak minimalka. Manžel ma ten istý problem, nebývame v nejakom obrovskom meste no niesme ani na úplnom kraji sveta. 3. Mesiac sa snažím, mám zatiaľ aspoň brigádu aby som sa nezbláznila.. je to riadne demotivujúce 🙂

tiika
9. jún 2025

Pokial v CV nemáš par rokov praxe ako chyžná, tiez by som ta z uchádzačov kvôli VS vyradila. Nejakym spôsobom je potrebné ich vyselektovať a ty by si bola prekvalifikovaná. Takze si to vymaž, máš to skôr na škodu.

yoginka231
10. jún 2025

Pozri sa, ak máš vysokú školu to je pekné ale nevidno to ani na tom ako si sem napísala otázku. Nikto ti nevie pomôcť bez kontextu. Akú školu si vyštudovala? Z akého si mesta? Ovládaš jazyk? Si ochotná mať nižší plat napr. rok kým sa naučíš niečo a potom ísť na vyšší? Atď.