icon

Problémy s kolegami v práci

30. nov 2025

Baby moje, takto neskoro v nedeľu len ležím v posteli a nemôžem zaspať. Stále myslím na to, že zajtra musím do práce. Ona tá práca je relatívne v pohode, aj keď ma nebaví. Problém je v kolektíve. Mám jednu kolegyňu, ktorá je lenivá a zákerná, nerobí si ani svoju prácu poriadne a je dosť toxická. Najhoršie je, že má ten dar vzbudiť dojem že je strašne šikovná a priateľská. V kancelárii mám aj šéfa, ktorému je to tak trochu úplne jedno. Aj keď sa snažím robiť si svoju prácu poriadne, nikoho to nezaujíma a mňa to neskutočne frustruje.
Študujem bc a tento rok mám posledný,neviem či ešte ostať, alebo ísť niekam kde ten kolektív bude snáď lepší.

anonym_543a6c
30. nov 2025

Chodí ti výplata? chodí
Tak kašli na to
Nieje život o kolegyni co sa tvári len za šikovnu

brrunetkaa
1. dec 2025

Takáto kolegyňa sa nájde asi v každej práci…kašli na ňu. Rob si svoje a ak sa objaví lepšia priležitosť, tak vyskúšaj inde

anonym_6caeac
1. dec 2025

Ja som mala jednu lenivu zákernú čo len stále klamala a každého ohovárala, ale neskôr jej už nikto nič neveril.. vydržala som to s ňou 2 roky, potom našťastie odišla.. ale stále je tam druhá, veľký miláčik manažéra, pritom nevidí že je nešikovna, bez pomoci nič dôležitejšie neurobí, robí samé chyby, ale čo je najhoršie, je strašne zákerná, falošná a dosť ma neznasa a myslí si že neviem ako má ohovára. A som tu už dva roky, hladam si síce niečo iné aj hlavne kvôli nej, ale zas nedostanem bez výplaty len kvôli dakej frustrovanej ženskej.

lasona
1. dec 2025

Obávam sa ze takmer v každom kolektíve nájdeš takúto osobu.

zuzubb007
1. dec 2025

Všade v každej robote nájdeš tu jednu čo ti nesadne, nevšímaj si a rob svoje

sisamisaaa
1. dec 2025

Všade je taká kolegyňa. Rieš seba, ak teba práca nebaví, hľadaj čo by ťa bavilo. Len pozor na to čo znamená nebaví - stereotyp príde všade. Že či len cítiš stereotyp, alebo je tam vyslovene odpor - fakt ma toto nebaví, necítim sa naplnená. Z toho čo píšeš mi príde že je to skôr stereotyp a ten by si mala vedieť vyriešiť aj vrámci aktuálnej práce.

a0
1. dec 2025

@anonym_autor tiež som mala jednu kolegyňu, ktorá bola extrémne šikovná ale nonstop nadávala na niekoho/niečo 🤣 sa s ňou nedalo ani rozprávať. Takže určite všade nájdeš človeka, ktorý ti nebude sedieť

trisha_r
2. dec 2025
@a0

@anonym_autor tiež som mala jednu kolegyňu, ktorá bola extrémne šikovná ale nonstop nadávala na niekoho/niečo 🤣 sa s ňou nedalo ani rozprávať. Takže určite všade nájdeš človeka, ktorý ti nebude sedieť

@a0 a pritom jej zrejme stačilo dať za pravdu, trošku ponadávať a už by bola kľudná .

evansova
2. dec 2025
@lasona

Obávam sa ze takmer v každom kolektíve nájdeš takúto osobu.

@lasona Presne tak. Snaž sa nevšímať si ju.

vladovvv
3. dec 2025

Robím programátora už viac ako 20 rokov a s takými problémami som sa stretol iba raz a aj to nestálo za reč. Mám pocit, že v technickom svete je ohovárania menej. A aj moja žena má radšej v práci mužský kolektív.

hana_clarity
12. dec 2025

@anonym_autor ❤️ Úplne ťa cítim. Ten nedeľný večer, keď človek leží v posteli a žalúdok sa stiahne pri myšlienke na pondelok… to nie je o práci, ale o prostredí, v ktorom sa cítiš bezmocná a nevidená.

To, čo popisuješ, je extrémne vyčerpávajúce – nie preto, že by si bola slabá, ale preto, že toxické prostredie vysáva energiu aj tým najsvedomitejším ľuďom. Keď niekto neťahá, manipuluje dojmom a vedenie to nerieši, frustrácia je úplne pochopiteľná. A fakt, že si robíš svoju prácu dobre, ale nikto to nevidí, bolí viac než otvorená kritika.

Chcem ti povedať jednu dôležitú vec: tvoj pocit je validný. Nezveličuješ. Nehľadáš problém tam, kde nie je. Len si v prostredí, ktoré nie je v súlade s tvojimi hodnotami.

Zároveň si v silnej pozícii – doštudovávaš posledný rok. To nie je maličkosť. Nemusíš sa dnes rozhodnúť, či ostať alebo odísť. Možno teraz stačí prežiť toto obdobie s vedomím, že toto nie je tvoj konečný bod, len prechodná stanica.

Ak by som ti mala dať jednu jemnú otázku na zamyslenie (nie ako tlak, len ako kompas):
👉 Čo by som potrebovala, aby som sa v práci cítila aspoň o kúsok viac v bezpečí a pokoji – kým sa môžem rozhodnúť, kam ďalej?

Držím ti palce. A ak sa dnes nedá zaspať, dýchaj s vedomím, že tento pocit netrvá navždy. 💛

bomba36
12. dec 2025
@hana_clarity

@anonym_autor ❤️ Úplne ťa cítim. Ten nedeľný večer, keď človek leží v posteli a žalúdok sa stiahne pri myšlienke na pondelok… to nie je o práci, ale o prostredí, v ktorom sa cítiš bezmocná a nevidená.

To, čo popisuješ, je extrémne vyčerpávajúce – nie preto, že by si bola slabá, ale preto, že toxické prostredie vysáva energiu aj tým najsvedomitejším ľuďom. Keď niekto neťahá, manipuluje dojmom a vedenie to nerieši, frustrácia je úplne pochopiteľná. A fakt, že si robíš svoju prácu dobre, ale nikto to nevidí, bolí viac než otvorená kritika.

Chcem ti povedať jednu dôležitú vec: tvoj pocit je validný. Nezveličuješ. Nehľadáš problém tam, kde nie je. Len si v prostredí, ktoré nie je v súlade s tvojimi hodnotami.

Zároveň si v silnej pozícii – doštudovávaš posledný rok. To nie je maličkosť. Nemusíš sa dnes rozhodnúť, či ostať alebo odísť. Možno teraz stačí prežiť toto obdobie s vedomím, že toto nie je tvoj konečný bod, len prechodná stanica.

Ak by som ti mala dať jednu jemnú otázku na zamyslenie (nie ako tlak, len ako kompas):
👉 Čo by som potrebovala, aby som sa v práci cítila aspoň o kúsok viac v bezpečí a pokoji – kým sa môžem rozhodnúť, kam ďalej?

Držím ti palce. A ak sa dnes nedá zaspať, dýchaj s vedomím, že tento pocit netrvá navždy. 💛

@hana_clarity zase ďalšia čo píše odpovede cez AI
Čo z toho máte?

anonym_fab64f
12. dec 2025
@bomba36

Čo z toho máte?

@bomba36 ze to pisat nemusi,len to skopiruje.

bomba36
12. dec 2025
@anonym_fab64f

@bomba36 ze to pisat nemusi,len to skopiruje.

@anonym_fab64f ked nevie použiť vlastnú hlavu, tak nech nepíše nič. Keby som chcela názor AI tak sa ho spýtam sama.

anonym_fab64f
12. dec 2025
@bomba36

@anonym_fab64f ked nevie použiť vlastnú hlavu, tak nech nepíše nič. Keby som chcela názor AI tak sa ho spýtam sama.

@bomba36 veru toto nas caka,ludia prestanu premyslat,ved toto je zamer tejto doby.

bomba36
12. dec 2025
@anonym_fab64f

@bomba36 veru toto nas caka,ludia prestanu premyslat,ved toto je zamer tejto doby.

@anonym_fab64f prosím ťa, tiež zapoj hlavu kým začnem konšpirovať. Je to len lenivosť jednej osoby rozmýšľať. Žiadna doba s tým nesúvisí.

hana_clarity
13. dec 2025
@bomba36

Čo z toho máte?

@bomba36 a na to ste ako prišli? 🙂

hana_clarity
13. dec 2025
@anonym_fab64f

@anonym_fab64f Chcem sa krátko vyjadriť k tomu, že som pri niektorých odpovediach použila umelú inteligenciu.

Používanie AI neznamená lenivosť, nedostatok vlastného názoru ani menšie úsilie. Znamená to používanie nástroja, rovnako ako používame automatickú opravu textu, diktafón, kalkulačku, navigáciu či počítač namiesto písacieho stroja.

Som koučka a mentorka. Moja práca je pomáhať ženám orientovať sa v práci, v toxickom prostredí a v životnom smerovaní tak, aby nežili život podľa očakávaní iných, ale ten, ktorý je v súlade s nimi samými.
Veľa vstupov dávam zadarmo, často ženám, ktoré ani netušia, že profesionálna pomoc existuje alebo že si ju môžu dovoliť.

Aby som to dokázala popri dvoch deťoch, práci a klientoch, používam nástroje, ktoré mi pomáhajú byť efektívnejšia. Niekedy svoje myšlienky nadiktujem, nechám ich spracovať a následne ich zdieľam. Myšlienky sú moje. Skúsenosti sú moje. Zodpovednosť za obsah je moja.

Osobne na tom nevidím nič zlé.
Naopak – považujem za zdravé využívať nástroje, ktoré nám doba prináša, rovnako ako to robili generácie pred nami s nástrojmi, ktoré mali k dispozícii ony.

Prajem nám všetkým viac otvorenosti, menej súdenia a viac sústredenia sa na hodnotu obsahu, nie na to, akým spôsobom vznikol.