Prosím pomôžte mi s rigor=oznou prácou
@ivaana789 Cely cas ti tu radim len a ken v dobrom ale akoby si nechcela chapat s vidim ze uz na moje prispevky ani nereagujes.
Pisem to preto, aby som ti pomohla s naviedla ta spravne a ty si stale ides svoje.
To ake si mala detstvo a vsetko to co si opisovala neviem aky ma vplyv na to, co sa ti snazim vysvetlit:
- potrebujes mat nastudovani TEORIU - nie odbornu co sa tyka tvojej temy, ale co sa tyka - ako sa robi vyskum, ako sa stanovuju hypotezy, akymi sposobmi sa overuju, ako sa robi statistika, ako sa vytvori dotaznil, ako sa zbieraju data, ako sa vyberie relevantna vzorka, ako sa vyhodnotia data a pod.
Mozes chciet pracu prerobit podla toho ako ta smeruje skolitelka, ale pochop ze tie hypotezy co ti dala nemaju zmysel - preto im aj nemozes rozumiet a preto nie je sanca ze vymyslis dotaznik, ktory tieto hypotezy overi a ze ta praca splni ocakavania skolitelky :(
Keď chceš vyhodnotiť výskum na tuto tému tak by si mala osloviť priamo tých nezamestnaných. Lebo cez psychológa to by už bolo sprostredkovane. Môžeš im položiť otázku ktorú im psycholog povedzme nedal, na ktorú ti vedia odpovedať iba oni. Odkiaľ chceš ale vzobrat databázu nezamestnaných? V rámci ochrany osobných údajov ti ju nemôžu poskytnúť. Či už máš vzorku ľudí ktorých poznáš čo ti o sebe porozprávali?

@ivaana789 pri diplomke mi skokitelka vely cas tocila o senioroch, davala mi ich do nazvu kapitol a ked sa mi konecne podarilo jej na neviem kolky raz vysvetlit, ze seniorov tam nemam, lebo pisem o 50+, tak zacala, ze tym sa ale meni vyznam celej kapitoly, tak som si pomyslela ze nie, lebo o nich tam nemam ani ciarku. Skolitelka uz bola seniorka, vybrala som si ju preto, lebo som vedela, ze ma nauci pisat, ze jej nikto nebude oponovat, ze mi da A a ako vedlajsi dovod bol ten, ze temu, ktoru som si vymyslela mi nikto z katedry nechcel zobrat, teda 1 by aj zobrala, ale ju som nechcela - robila si prezencku na konzultaciach a ak bol clivek konzultovat malo, tak mu to zratala v znamke a posudku.
Tento tvoj problem poznam. U mna to bolo to, ze som koncila mgr na pribuznej katedre (problemy s akreditaciou), ale diplomku som pisala na svojej starej katedre. Zimny semester som bola na erazme, na konciacej katedre mi temu ani v januari!!! nechceli schvalit, pricom obsahovo je to vraj dobre a moze byt, ale nemam presny nazov... skolitelka uz bola z toho hotova, chodila som na konciacu katedru ako na klavir a uz som bola zufala, lebo koniec januara a ja stale nemam schvaleny nazov a v polke aprila sme mali odovzdavat. Mala som plan ako pracu zalozim na vyskume, mala som pekne myslienky, strukturu, literaturu a vsetko. Nakoniec som skoro vypenila pri veducej katedry a ta mi s usmevom povedala, ze ak tam dame toto slovo, tak mi to schvali... som myslela, ze ma vystrie... z casovych dovodov som musela nakoniec pracu postavit na teorii a uplne inak napisat. Vsetko nakoniec dobre dopadlo, pracu som napisala, odovzdala, obhajila. Aj veduca katedry nakoniec uznala, ze praca bola super.
Segra teraz robila bakalarku, chodila konzultovat prvidelne, skoro kazdy tyzden, pracu som jej kontrolovala aj ja, napisala ju skvelo a nakoniec ju skolitelka uplne potopila, ze to takto vobec nemalo byt... celw konzultacie prebiehali na chodbe za pochodu, lebo nikdy nemala cas, finalna vezia.bola dobra a posudok otras... takze je dost velka pravdepodobnost je ta, ze skolitelka si dokazuje, ze je majsterka sveta a na nu nikto nema... ak uz mas pracu napisanu, tak max len pridaj k nej trochu z toho, co ti oovedala, ale hlavne si stoj za svojim. Budes mat 2 posudky... z vyskumu vela nespravis, nebudes mat velku navratnost dotaznikov, ludia vacsinou dlabu na to... jedine ze pojdes na UP a osobne budes rozdavat, resp. niekomu to das za ulohu, aby ti to zozbierali...
Drzim palce, verim, ze to das a obhajis