icon

Photoshop. Prosím, pomôžte!

lenka3007
12. feb 2010

AHOJTE babenky, mám taky menší (alebo abnormálne veľký pre mňa) problém. Stiahla som si z internetu ramiky do adobe photoshopu ale ani za svet neviem ako sa s tym robí... oložila som to do photoshop actions aj som ich nahrala medzi akcie ale nejde mi do nich vložiť fotka... prosím pomôžte mi s tým ak viete.... dáááááákujem

avion
•
12. feb 2010

musis mat vo photoshope (ps) otvorene obe fotky (aj fotku aj ramik) a teraz si kliknes na ramik a vystrihnes stred, vnutro.... a potom ten ramik prenesies na fotku a je to. da sa aj inak ale toto je jednoduchsie. a ked budes ukladat fotku, zvol si jpg alebo jpeg subor, inak ti to ulozi len ako rozrobenu pracu vo PS

lenka3007
autor
•
12. feb 2010

dakujem moja, ale ako otvorim aby som mala obe fotky na ploche, mne sa vzdy otvori v novom okne nová fotka, neviem ich dať na hromadu na jenu plochu...

lenadka
•
12. feb 2010

kde sa ten program da stiahnut? mozete pridat link prosim? 😉

lenka3007
autor
•
12. feb 2010

Pravidla stranky, bod 58.3

avion
•
12. feb 2010

ked mas otvoreny PS klikni v hornom lavom rohu na FILE a tam si vyber OPEN, vyhladaj si fotku ktoru chces a otvor ju. a to presne zopakuj aj s druhou fotkou. budes ich mat obe na ploche

lenka3007
autor
•
12. feb 2010

idem skúsiť....

lenka3007
autor
•
12. feb 2010

no ale oni sa otvorili každá v inom okne a nedajú sa pprekryt, myslim fotka pod rámček... ☹

monca301
•
12. feb 2010

ja to robim tak,ze si otvorim obe fotky,potom si si fotku pretiahnem do fotky s ramcekom a vpravo dole su vrstvy,kde si dam fotku dam pod ramcek. Len ju posunies pod nu. Duafam,ze som to zrozumitelne napisala.

janka_fr
•
Autor odpoveď zmazal
•
lenka3007
autor
•
13. feb 2010

DAKUJEM BABENKY, VELMI STE MI POMOHLI, IDEM TO SKUSAT... PEKNY DEN 🙂

fiallinka
•
13. feb 2010

lenka - nevím, v jaké jsi teď fázi, kdyžtak napiš IP - vím, o co ti jde, ale nebudu to tu zbytečně vysvětlovat, pokud to už umíš...

zuzuxx
•
16. feb 2010

ahojte, rada by som sa priucila photoshopu 🙂
Momentalne sa trapims orezanim nejakeho predmetu / osoby. Co mi nejde je, ze osoba zostane taka hranata a potrebujem vyhladit okraje. skusam to cez Redifine Edge, ale akosi mi to nejde. Robi sa to cez toto? ake cisla treba dat, aby bolo vidiet jemne orezanie?

mmart
•
16. feb 2010

zavisi od toho, ake rozlisenie ma obrazok. Niekedy staci dat 2 px a inokedy 10 px. Vyskusaj, krok spat sa da dat vzdy 😀

ked stacis skratku ctrl+alt+d, dostanes sa hned do ponuky "rozmazania okrajov"

zuzuxx
•
16. feb 2010

ta skratka mi nic neotvori. mam cs 4 anglicky, a pri refine edge, co by malo byt to rozmazanie okrajov mam skratku ctrl+alt+R. klikam na zlu funkciu?

lenka3007
autor
•
16. feb 2010

ajojte, baby aká skratka je na krok späť, ja dávam ctrl+Z ale nefunguje mi to...

zuzuxx
•
17. feb 2010

lenka, skus alt+ctrl+z... skratka by tam mala byt aj napisana ked das edit alebo upravy -> krok spat

mmart
•
17. feb 2010

nooo, ctrl+alt+d je po cesky "prolnout okraje vyberu" a fungovalo mi to aj v anglickej verzii... Mozno mas ine nastavenie skratiek 😝

lenka3007 - nemas nahodou nastavenu anglicku klavesnicu??? tym padom by si stlacala ctrl+y a to je uz nieco ine... Pripadne poradim toto - supni na plochu okno s historiou (okno -> historia) a vies sa dostat do akehokolvek stadia krokov spat, staci kliknut na nazov operacie. Historia zavisi od nastavenia, kolko krokov spat si pamata 😉

viva13
•
27. okt 2013

ahoj, prosím poradí mi niekto photoshop v slovenskom prípadne českom jazyku? moc dakujem 🙂 🙂 🙂

ultra
•
27. okt 2013

@viva13 ako co ti mame poradit -???? V predaji je aj lokalizovana verzia photoshop v slovencine alebo aj cestine. Ine . nelegalne aktivity sa tu zverejnovat nemozu.