Prvá brigáda pre študenta
Ahojte, kde ste mali svoju prvú brigádu a v koľkých rokoch? Mám monentálne 17 rokov (2.ročník strednej) a už dlho premyslam nad brigádou. Nie len kvôli peniazom ale aj kvôli veľmi voľného casu plus nechcem byt živená stále rodičmi. Viem ze by som sa aj s brigádou citila viac “samostatne”. Vzdy som sa tesila na 17. Narodeniny ze ma konecne niekam zoberú, ale reality check bol taky ze si pockam až do 18tky kvôli praci s pokladňou, no mladšie známe už brigádujú za 350€ mesačne. Nechcem ist do mcdonaldu kde budem pracovať raz do týždňa a robit im otroka. Nemate nejaké tipy? Pravidelne pozerám stranky s brigádami no nič. Budem vám vďačná .
Vsak sa tych mladšich opytaj ako na to...
@janinah akonahle som sa pytala dostala som odpoved ze cez známych🙂 ja takýchto známych nemam,preto sa pytam tu na nejaké typy😊
V 16 v zmrzlinárni (vtedy nebol problém s prácou na pokladni) a chodila som ako výpomoc na letné tábory, ale tak to je sezónne 😀 17-18 ročná som chodila pomáhať do salónu so šatami a karnevalovými maskami, ale to už sú roky... záleží odkiaľ si, podľa toho sa možnosti asi dosť líšia... ten McDonald by som ale tak nezatracovala, čo poznám ľudí, všetci tam boli spokojní... jasné, makačka, ale aj o tom brigáda je... dnes už som skôr na strane, že známi hľadajú brigádnikov a väčšinou majú problém nájsť niekoho kto by fakt vedel robiť alebo aspoň bol ochotný sa učiť
@janinah akonahle som sa pytala dostala som odpoved ze cez známych🙂 ja takýchto známych nemam,preto sa pytam tu na nejaké typy😊
@minaminaminamina Dcéra mala 17,5 r. . Brigádu našla na FB v miestnej skupine, pracuje v kaviarni už 2r. a je spokojná
Skús aj Tesco a Kaufland, pizzérie a pod. tam tiež brigáduje veľa mladých
ja mám skúsenosť, že berú hlavne ukrajinských študentov, lebo tým stačí menší plat a našich slovenských odmietajú
@minaminaminamina Dcéra mala 17,5 r. . Brigádu našla na FB v miestnej skupine, pracuje v kaviarni už 2r. a je spokojná
Skús aj Tesco a Kaufland, pizzérie a pod. tam tiež brigáduje veľa mladých
@patka06 ďakujem vám🙂
ja mám skúsenosť, že berú hlavne ukrajinských študentov, lebo tým stačí menší plat a našich slovenských odmietajú
@anonym_8066b2 tak ja som už poslala toľkým zivotopis ze začnem verit tomu co pisete, toto nieje normálne.
@patka06 ďakujem vám🙂
@minaminaminamina ešte mi napadli fitká, tam sú tiež na recepcii väčšinou študenti
@anonym_8066b2 tak ja som už poslala toľkým zivotopis ze začnem verit tomu co pisete, toto nieje normálne.
@minaminaminamina chod osobne a pytaj sa, musis byt asertivna
@minaminaminamina mojho syna odmietali a potom som oslovila známeho čo má kaviareň či by nemohol robiť uňho a ten mi na rovinu povedala toto, že Ukrajinci robia za nižšie mzdy bez odvrávania, lebo pre nich sú to aj tak dosť vysoké sumy vzhľadom na to čo zarábajú u nich doma a robia aj hodiny nadčasov bez reptania, osobne si myslím, že často aj na čierno ale to je už len moja domnienka
@minaminaminamina ja mam 17 a pracujem v kaviarni uz cca rok od 16tych vacsinou poobedia ked treba plus vikendy a nasla som si brigadu sama cez ig ked hladali som im napisala a som spokojna vela som sa tam naucila aj robit kavy atd zarobim tak cca 400e mesacne cez leto aj viac ked spm chodila castejsie

Vsak sa tych mladšich opytaj ako na to...