icon

Prvý rok učiteľka - ako sa naučiť učiť?

6. jan 2020

Dobrý večer, viete mi poradiť tie čo ste učiteľky ,ako sa mám naučiť učiť na hodine ? Proste prednášať učivo a všeobecne ako začať byť učiteľka? Pretože myslim že učiteľky neabsolvujú žiadne zaucanie ako v iných zamestnaniach .tak mám z toho stres že ako mám vedieť presne čo mám robiť. Ďakujem 🙂

h_petra
6. jan 2020

A kde si to naštuduješ?

autor
6. jan 2020

@baumka no telesnú by som chcela učiť preto že mám športové výsledky z rôznych oblastí a vždy ma to bavilo .v tom by som si najviac verila preto som napísala telesnú . Prvú pomoc absolvoval každý kto má vodičák a ostatné veci sa tiež dajú dojucit.ale teda keď pôjde riaditeľ podľa zákona jasne že to učiť nebudem

lenocka12345
6. jan 2020

bolí ma z teba srdce !
Učiť prvý stupeň nie je hranie sa s fazuľkami :(

autor
6. jan 2020

@h_petra no z materiálov z DPS

sisa_s
6. jan 2020

ach prebohaaaaaa, to coooo citam :/ po tejto debate sa zaprisahavam, ze ked budem mat deti, tak si osobne pojdem overit vzdelanie ucitelky triednej, lebo ked uz kazda truba si mysli, ze moze ucit, tak dakujem pekne... obdivujem vas zeny, ze jej toto vysvetlujete uz na 8.stranke koňa, lebo slecna/pani je zjavne dost nechapava...

autor
6. jan 2020

@deedol už ma aj prešla chuť :D uvidím čo ešte urobím za pol roka . Ďakujem za radu

h_petra
6. jan 2020

Na DPŠ ste preberali komplet metodiku výučby predmetov prvého stupňa?

baumka
6. jan 2020

Píšeš,že rozumný človek - rodič ovláda základy ZŠ... No ak pozrieš bližšie aj tu na MK,koľko je tu žien,že si myslí,že sú rozumné a veru tie základy neovládajú. Ani také písanie i/Y v pluráli. Denne je to tu a to je ešte maličkosť. A keby sa tieto všetky "rozumné matky" rozhodli,že idú učiť na zš,tak "Poteš Pán Boh."

autor
6. jan 2020

@h_petra nie konkrétne prvého stupňa .vseobecne metodiky vyucby keďže je to doplnkové pedagogické vzdelávanie

ibrunova
6. jan 2020

A so sociálnou prácou chceš učiť telesnú? Prvý stupeň? To snáď nie..

autor
6. jan 2020

@baumka preto som napísala že keď je človek sprostý nepomôže ani vlastnému dieťaťu s učením .

h_petra
6. jan 2020

Čomu konkrétne nerozumieš na tom, že na to, aby si mohla učiť na prvom stupni potrebuješ iné, konkrétnejšie a špecifickejšie vzdelanie ako len DPŠ?

ibrunova
6. jan 2020

Možno sa mýlim, ale mám pocit, že môžeš učiť len tie predmety, z ktorých máš štátnice.

autor
6. jan 2020

@h_petra ja tomu rozumiem všetkému a už som to sto x napísala :D zákon a prax sú dva rozdielne svety . Podľa doterajších info by som mohla . Ale podľa nových info že by som si musela počas štyroch rokov urobiť školu by som nemohla . Alebo ešte niečo mi uniklo?

autor
6. jan 2020

@ibrunova podľa zákona je to presne tak

h_petra
6. jan 2020

@ibrunova ano, veď je rozumná, každý inteligentný človek vie predsa učiť na prvom stupni a zároveň učiť telesnú, keď má dobré športové výsledky ☝☝☝ 😁

lenocka12345
6. jan 2020

na učenie prvého stupňa nemôžeš mať všeobecnú metodiku , kriste pane !!!!

nikaeli
6. jan 2020

obdivujem tvoje ego.. tvoju vieru v seba samu.. ze "mam sportove vysledky z roznych oblastiach" a vdaka tomu si trufas na telesnu? - vedela by si dietatu vysvetlit spravne metodicky urobit kotul vpred? taka prkotina.. ale aj tam si moze lahko ublizit.. prosim ta, ja viem tancovat, viem skvele tancovat, ale netrufla by som si niekoho profesionalne ucit tanec..

h_petra
6. jan 2020

Nemohla! Hotovo!
Ziadny riaditel este nikdy neprijal "socku" s DPŠ na miesto ucitela 1.stupna. Zmier sa s tym.

h_petra
6. jan 2020

@nikaeli nevedela, ale doštuduje z materiálov čo im dali vrámci DPŠ 😁😁😁

nikaeli
6. jan 2020

@h_petra 🙈😝

ludmilaka
6. jan 2020

Juuuj, pracovná doba... Niekedy sme aj 9 hodín v práci, hlavne keď reba zastupovať v klube a naháňať dní na dovolenku. Pred Vianocami napr. od 6.00-8.00 zastupovať klub (vždy niekto chýbal). 8.00-14.00 odučiť, potom znova ub do 17.00. Nehovorím, že aj dozor sa vykonáva, takže aj bez prestávok. A potom domov, opravovať písomky, chystať prezentácie...

autor
6. jan 2020

@lenocka12345 ja viem čítať už veľa x to tu bolo napísané .len či ostatní čítali moje argumenty čo som ja doteraz počula .ja sa nehadam o tom ako to je ale vysvetľujem že sú aj riaditelia čo to robia inak .

basullinka
6. jan 2020

Ja neviem, ci ja som studovala na inej intergalaktickej skole, ale my sme "len na doplnujucom pedagogickom studiu" preberali konkretnu didaktiku a metodologiu pre potravinarske predmety. Normal bol zapocet, ze sme mali vytvorit hodinu, profka mi zadala, ze Mikrobiologia muky a privrav hodinu s pouzitim xyz metody. A my sme pripravili, odprezentovali. Ona obodovala. Tak ake "vseobecne" dps?

amaro
6. jan 2020

Autorka, ak ťa niekde vezmú učiť, tak nám daj vedieť na ktorú školu. Svoje dieťa prehlásim radšej inam. Aj keby si si to štúdium doplnila. Na 1 st. podľa teba môže učiť hocijaký inteligentný človek s dobrým prístupom k deťom. Ja o tvojej inteligencii pozitívnu mienku nemám. 9 strán diskusie o jednej jasne pochopiteľnej veci a ty stále nechápeš. Máš len sen o práci, ktorá v realite vyzerá inak.

baumka
6. jan 2020

Preto sa pýtam na tú telesnú,lebo mám známeho chlapa,mladý chalan robí si TSV,normálne štúdium a majú riadny zaberák, aj opakujú skúšky, musia mať nejaké limity. A ty ak si mala nejaké diplomy,tak to ozaj nenahradí prípravu na vš. A ďalšia vec,to myslíšvážne,že ti stačií na záchranu topiaceho sa žiaka na plaveckom kurz,ktorý si absolvovala na vodičáku?? Toto sa bude mamičkám malých detí -tvojich budúcich žiakov určite páčiť. :/

sticker
ludmilaka
6. jan 2020

Písmenká sa mi postrácali😂

autor
6. jan 2020

@nikaeli ja neviem kde vlastne žijem . Ako to že rodičia môžu deti učiť robiť kotule,bicyklovať ...keď to nemajú vystudované(ten rodič co nevíe lyžovat ho to asi tiez sám nenaučí) . To su není odborné veci. Na odborné veci ktoré sú není len základy potrebuješ štúdium . Na prvom stupni sa učia základy ,METODIKA (ako som už bola poučena) sa musí studovat ale já som odzaciatku pisala o obsahu

autor
6. jan 2020

@basullinka a ja môžem zato že na mojej škole to bolo inak ?

amaro
6. jan 2020

A keď teda vieš od kamarátov a známych, kam ťa vezmú aj s tvojím vzdelaním, tak napíš riaditeľovi a pýtaj sa, čo ti dá učiť.