icon

Prvý rok učiteľka - ako sa naučiť učiť?

6. jan 2020

Dobrý večer, viete mi poradiť tie čo ste učiteľky ,ako sa mám naučiť učiť na hodine ? Proste prednášať učivo a všeobecne ako začať byť učiteľka? Pretože myslim že učiteľky neabsolvujú žiadne zaucanie ako v iných zamestnaniach .tak mám z toho stres že ako mám vedieť presne čo mám robiť. Ďakujem 🙂

ibrunova
Autor odpoveď zmazal
basullinka
6. jan 2020

Tak kazdy ma moznost vyberu skoly. Staci si co to o tych skolach nastudovat, kazda skola ma zverejneny obsah studia, profil absolventa a ked vidim, ze nemam prax tak sa tam asi neprihlasim. Ci to len ja som si pri vybere skoly pozerala podobne veci a na zaklade toho vyberala?

autor
6. jan 2020

@amaro ja pochybujem o tvojej inteligencii keď si nepochopila o tom že já od začiatku chápem ako je to z pohľadu zákona .9 strán svedčí o tom že nikto nevie pochopiť iba jednoduchú vec že poznám ľudí čo učia so školami ako ja ,a ja to len dokola tu vysvetľujem . Takže v rámci svojej inteligencie rozhoduj o škole a výchove .tvoj život.

h_petra
Autor odpoveď zmazal
ibrunova
6. jan 2020

@h_petra omylom som označila teba, sorry

h_petra
6. jan 2020

Dievča, ja budem dúfať, že si sa mi dnes len prisnila. 🙈🙈🙈

autor
6. jan 2020

@basullinka ja som si nevyberala takto .ja som študovala to čo bolo môj vysokou kde som chodila lebo je to praktické

h_petra
6. jan 2020

@ibrunova ja viem 😁 uz je tu chaos.

erikavesela
6. jan 2020

@letfenixa vdaka bohu.. pretoze, to co tu nedokaze pochopit aurorka by uz pochopilo aj 5 rocne dieta...a ona chce ucit?..

h_petra
6. jan 2020

@basullinka ja nechcem podcenovat absolventov soc.prace, ale..... chapes....
Poznam zopar, co so stvorkami ledva preliezli zakladku, ale maju Mgr. zo soc.prace. a debata by s nimi bola dost podobna. 🙎

ibrunova
6. jan 2020

Tak napríklad ja som učila anglinu pradávno ako nekvalifikovaná, ale mala som aspoň z angliny štátnicu, ak si myslela niečo také, a bolo to len dočasné. Ale isto nie telesnú alebo prvý stupeň, veď to sa študuje, vidno, že o učení nemáš ani páru..

izabela333
6. jan 2020

Odpadavam! Aj ja chcem take DPS ako si robis Ty 🙂 Akurat si ho robim na Zilinskej univerzite II. rok - mam pravo skoncene a ucit mozem len pravnu nauku alebo vychovu k obcianstvu. U nas na ZU je DPs prisne, mame zaverecnu pracu+obhajobu+statnice zo vsetkych predmetov v ramci DPS a rovnako si vyucujuci robia prezencne listiny na hodinach. Po precitani tejto diskusie uz chapem, ked niektore skoly si v inzeratoch daju podmienku, ze z akych skol DPS pozaduju a ktore neuznavaju.

amaro
6. jan 2020

Tak nám teda prezraď, s akou školou a čo konkrétne učia tie tvoje príklady z praxe, ktoré vidíš okolo seba.

basullinka
6. jan 2020

@h_petra tak ja zase poznam 2 absolventky socialnej prace (moja mamina, lebo by ju z uradu, kde robila 20 rokov vyhodili a segru), ktore su v pohode a debata s nimi je normalna ale porozpravali mi celkom vtipne historky so spoluziakmi a debatami s nimi :D

sasa2
6. jan 2020

Pane Bože ,/ viem že si neveriaca ,ja nie/ prosím Ťa nech sa táto osoba nikdy nepokusi učiť moje deti .

erikavesela
6. jan 2020

@h_petra presne 😂😂 vyroky typu...povedali mi, ze som ako ucitelka...mam dobre sportove vysledky, zvladla by som ucit vsetko...myslum, ze.prvy stupen cely...😂😂😂

autor
6. jan 2020

@sasa2 ja verím v boha ale nie v cirkev . Ani podobne -pre mňa sekty . Ale ok takato modlitba mi nevadí ,týka sa tvojich detí .

h_petra
6. jan 2020

@basullinka samozrejme, nechcem sa nikoho dotknut, mam viac znamych, aj kamosiek, co socialnu pracu vystudovali a venuju sa jej na velmi profesionalnej a odbornej urovni.
Ale ono nie je soc.praca ako soc.praca.
Kvalita skol, co ponukaju toto studium je velmi roznoroda. Su skoly, na ktorych by stvorkar neobstal, potom su ale aj skoly, kde sa staci prist par krat za semester prist usmiat na vyucujuceho.

basullinka
6. jan 2020

@h_petra a inak, ked som pisala o tej mamine, na statniciach si vybrala akurat temu, ktoru ona robila na urade. Bola cela stastna, ze mala stastie. Ta profka ju presviedcala, ze v praxi sa to robi uplne inak ako mamina hovorila :D ta zena ucila cely zivot na vs, nikdy nebola v praxi a moja mamina s tym robila cely zivot. Tak sa tam moja mamina s nou dohadala, popisala ako sa to robilo kedysi, teraz. Samozrejmu, ze ju ta profka vyhodila :D lebo po 20 rokoch praxe nevedela co robi :D

letfenixa
6. jan 2020

Nechcem sa nikoho dotknúť, ale raz sme mali na pohovore zenu, Ing. z polnohospodarskej uni v Nitre, odbor mala nejaké technológie (to si uz presne nepamätám) a DPS, potrebovali sme matematikarku. Súčasťou pohovoru je otvorená hodina, bola to matematika u siestakov, objem kvadra a kocky a bolo to hrozné, tá pani nevedela správne ani označiť vrcholy telies. Áno, mala štátnice z MAT, mala DPS, podľa zákona bola kvalifikovaná, ona dokonca učila na nejakej dedinskej škole matematiku, celý druhý stupeň! Ale neovládala didaktiku matematiky. Odvtedy sme už nikoho s DPS na pohovor nepozvali.

autor
6. jan 2020

@h_petra jasne aj môj sen najväčší bol ísť ako dobrovoľnícka pomáhať do Afriky alebo podobné .aj teraz by ma to bavilo ale bohužiaľ už mám rodinu takže sa nerozhodujem iba za seba a treba aj zarábať a v sociálnej práci nezarobis ani na bývanie . A určite nemôžem zmeniť školu zrazu pretože mám dieťa keďže by to bola strata casu

hebba25
6. jan 2020

Po prečítaní tvojich príspevkoch som nadobudla pocit, že si prácu v školstve idealizuješ. Vyšší plat, krátka pracovná doba... Neviem, či si už niekedy mala na starosti 20-25 detí, ktoré treba riešiť 5-6 hodín denne. Nejde len o učenie, ale aj výchovné problémy, detské hádky i bitky. Nehovoriac o tom, že dnes má takmer každé 5. dieťa rôzne poruchy učenia alebo správania. Si dostatočne pripravená aj na takéto situácie? Práca s deťmi je náročná a ver, že po 8 hodinách napr. v kancelárii nebudeš taká unavená ako po jednom dni v škole. V škole musíš neustále ovládať svoje emócie a všetko riešiť s pokojom, inak sa môže ľahko stať, že sa to rodičom a deťom nebude páčiť. A ešte na záver : určite si sa aj ty na svojej VŠ musela učiť mnoho predmetov a vynaložila si na štúdium veľa úsilia žiaľ na to, aby si mohla učiť na ZŠ, to stačiť nebude.

h_petra
6. jan 2020

Ani jedna z tých známych a kamošiek nedobrovoľníči v Afrike a čuduj sa svete, všetky zarábajú a žijú a bývajú.
A prezradím ti sladké tajomstvo, chceš?
V sociálnej oblasti som zamestnaná aj ja 😉.
A bývam, žijem, dokonca som si dovolila založiť si rodinu 🙂.

autor
6. jan 2020

@hebba25 máš pravdu a preto sa tu informujem aby som sa vedela správne rozhodnúť či to zvládnem . Ale bez reálnych skúsenosti tu napísaných by som to nezistila . Dokonca si myslím že NATO aby som vedela či to zvládnem to musím skúsiť reálne . Čiže musím skúsiť učiť najskôr lebo teória je pekná ale iba polovica celku

autor
6. jan 2020

@h_petra jasne keď je muž a zarába viac ako 500e a človek sa vie uskromniť . Alebo teda možno je zárobok vyšší po viac rokoch .

basullinka
6. jan 2020

Len vies na to skusanie, ci ucitelstvo je to prave ma sluzit najma prax na dps, nie ked si povolanim ucitel...

autor
6. jan 2020

@basullinka ale ja som ju nemala .to už nezmením

amaro
6. jan 2020

Až na 8 strane si pochopila, že na 1.stupni zo zákona potrebuješ ďalšie štúdium, aby si mohla učiť.

h_petra
6. jan 2020

😁 500€ nezarábam ani ja, nieto ešte manžel

h_petra
6. jan 2020

@amaro pochopila? Kde? Mne naposledy pisala, ze staci, aby si k tomu dostudovala materialy z DPS.