icon

Pýtajú sa zamestnávatelia na výsledky zo skúšok z vysokej školy?

5. jún 2025

Na SŠ som mala samé jednotky, ale momentálne študujem na VŠ a mávam väčšinou ohodnotenia typu C a nižšie. V tomto semestri mám 2x E. Sú tieto výsledky zo skúšok dôležité? Pýtajú sa zamestnávatelia na nich? Mám celkom obavy, že kvôli tomu uprednostnia niekoho iného..

Strana
z2
ana_s
5. jún 2025

S tým som sa jakživ nestretla, že by sa pýtali. Maximálne sa ťa v rámci konverzácie spýtajú, ako sa ti darilo, ale určite nie nijako podrobne.

laurinka27
5. jún 2025

A ako by si im to dokazala? Budes im ukazovat ais? :D

autor
5. jún 2025
@laurinka27

A ako by si im to dokazala? Budes im ukazovat ais? :D

@laurinka27 neviem ako to chodí na vysokej škole, či sa da vygenerovať na konci výsledky a priemer..

margitaf
5. jún 2025

Niektorí ani diplom nepýtajú 😃

januska12323
5. jún 2025

Nie ani zo štátnic, kto by zisťoval výsledky nejakých blbých skúšok.

marca12
5. jún 2025

Nikto sa ma nikdy nepytal na znamky.

domkakvet
5. jún 2025

Este som sa s tym nestretla

athelas86
5. jún 2025

V nadnárodných firmách s prepracovanými HR procesmi a v niektorých politických organizáciách je to možné, už som sa s tým stretol. Ale jedná sa skôr o výnimku.
Prospech za celé štúdium predmet po predmete je súčasť vysokoškolského diplomu, ktorý absolvent dostane po štátniciach.

personality
5. jún 2025

Nie. Ale tiež ma tým mama strašila, že to nemá význam keď mám horšiu známku

elanor
5. jún 2025

znamky nikdy nikoho nezaujimali.
ani vysvedcenie, ani nic.
Znamky absolutne nic neznamenaju.

chrobak7
5. jún 2025

Za 40 rokov , čo som mal viacero prac. pomerov, sa ma nikto nepýtal ani len na známky zo štátnic a známky zo semestrálnych skúšok už vôbec nikoho nezaujímajú v praxi. Zamestnávatelia si len vypýtajú kópiu diplomu kvôli uznaniu titulu a preukázania VŠ vzdelania.

Takže buď v kľude. AJ tak vždy uprednostnia toho, kto má známosti.

anavixy
6. jún 2025

Niee, sucastou diplomu je vypis vsetkych hodnoteni a znamok, ale ten tiez standardne nikoho nezaujima.

ajuga
6. jún 2025

Prave vcera som ti rozoberala s dcerou mojek znamej, ktora konci vs, ze v zivote sa ma nikto nepytal, ake som mala znamky na vyske... nikdy 😀 dokonca na pohovoroch mqli k dispozicii aj moje vysvecdenie zo statnic a nikto o to ani nezakopol 😀

tykat
6. jún 2025

Ja som nedavno menila pracu a ani diplom nechceli 😁 a po dalsie po 30r si fakt nepamatam ani ake znamky som mala zo statnic nieto zo skusok.

petrofka
6. jún 2025

Urcite nie. Popravde ja si ani nepamatam ake znamky som z coho dostala na statniciach 😅

lasona
6. jún 2025

V živote sa ma nikto nepýtal na známky. Jedine ak diplom, led som musela preukázať najvyššie dosiahnuté vzdelanie. Ani neviem o tom, že by sa niekedy niklwkto pýtal na znamky

alusha
6. jún 2025

Nikdy v zivote sa ta nikto na znamky neopyta, ani tie jednotky zo strednej nebudu nikoho zaujimat. Dolezita bude len tvoja priebojnost, sikovnost, schopnost sa uplatnit v zivote a zamestnani. Vacsinou je to tak, ze sa lepsie uplatnia ti priemerni studenti ako jednotkari.

diewcatqoo
6. jún 2025

Ale hej, my sme sa so sefom niekolkokrat bavili o skuskach. Ale boli to rozhovory typu, ze sme s usmevom spominali na nejake skusky (vacsinou tie, ktorymi sme nepresli).
Inak nie, nikoho nikdy pri vybere do zamestnania nezaujimalo, ake mal kto v zivote znamky.

ismarela
6. jún 2025

Môj spolužiak urobil skúšku z jedného predmetu až na dekansky…a teraz ten predmet učí na tej istej VŠ 😀

ewelynka2
6. jún 2025

Mňa sa na pohovore pýtali na známky. Neviem aký tam bol súvis, ale otázka padla

mimikarol
6. jún 2025

Nie, nepýtajú. Ja som si spravila len Bc. Priemer som mala každý rok cca 1-2, záverečné skúšky som tak dosrala, že som s troch predmetov dva nespravila. Na opravných som znovu ledva prešla. Takže výsledok bol E,E,E. Tak ma to odradilo že som už ani v štúdiu nepokračovala.
Nikdy to žiadneho zamestnávateľa nezaujímalo. Skôr som sa stretla na pohovoroch s otázkami prečo som nedokončila školu.

choco6
6. jún 2025

Manžel raz prijal do prace chlapca s červeným diplomom, v skúšobnej dobe ho vyhodil lebo bol neschopný 😆 ale na známky sa nikdy nikto pýtať nebude. Dnes už aj tak by všetci chceli absolventa s 20 ročnou praxou a ako bolo spomenuté práca sa dnes hľadá cez kontakty často. 🫣

kiki68
6. jún 2025

Nie, nikdy, vacsina z nich ani nevie, ze kde je Slovensko ( a to som len v Rakusku), na SK sa to tiez nikdy nikto nepytal.

autor
6. jún 2025

Ďakujem Vám za odpovede, mňa doma strašia, že na vysokú školu nemám, že ako ma potom chcú zobrať do zamestnania, keď nemám lepsie známky ako C..

kiki68
6. jún 2025

No ja len, ze poznam vela ludi s priemernymi znamkami a prave psychicky dobre zvladli vysku aj zamestnanie, lebo vedia spracovat aj neuspech a kritiku. Chapes, mozes mat nieco sebelepsie dobre a nakoniec pride nejaky sef a povie, ze ten projekt je na houby. Toto clovek s A a zvyknuty na chvalenie nemusi dobre pobrat. Takze studuj a pracuj ako uznas Ty za vhodne.

siska53
6. jún 2025

Nie.

sandrasstini
6. jún 2025

Nikdy. A napr diplom chceli len v jedne praci ofotit, inak ani ten odo mna nechceli vidiet, takze keby zaklamem mi to prejde 😀 samozrejme zalezi od oboru

petamich
6. jún 2025

Akoze ci sa zamestnavatel napr. pat rokov po ukonceni VS pyta, ze ake si mala znamky zo skusok? 🙂 nie to sa teda veru nepyta.

liz_lemon
6. jún 2025

same 1 na SS, ale sklonovanie ti velmi nejde (pytaju sa na NICH? tie vysledky takze pytaju sa na ne), a pytas veci, ktore by si mala ako VS studentka vediet, patri k vseobecnemu rozhladu

mikadooo
6. jún 2025

Nie. Ani diplom nepýtali pri pohovore. Až po prijatí na pozíciu 🙂.

Strana
z2