icon

Realita mamičiek po návrate do práce z rodičovskej

veveda
11. mar 2015

Týmto zdravím všetky mamičky, ktoré sa po rodičovskej dovolenke plné očakávaní vrátili do práce a zistili, že realita je úplne iná ako si predstavovali a ako im štátne zákony "garantujú". Ako krásne sa dajú tieto zákony obísť v každom jednom bode.
Je naozaj skvelé, že nám zamestnávateľ nemôže dať výpoveď počas materskej/rodičovskej dovolenky, no keď sa vrátite do práce, zrazu vaša prac.pozícia neexistuje, pritom Vašu prac.náplň robí nová mladučká kolegyňa bez záväzkov 😉 Firma, ktorá má inak 4200 zamestnancov Vám zrazu nie je schopná (alebo ochotná) ponúknuť ani adekvátnu (ani neadekvátnu) náhradnú prácu, pritom na známom profesijnom portáli inzeruje X prac.ponúk viac než adekvátnych.
Následne idete do inej firmy na prac. pohovor, kde prejdete bez menších problémov všetkými kolami výberu, no v momente ako máte nastúpiť si váš nový šéf zistí, že veď máte malé dieťa a nemôžete robiť nadčasy a víkendy a tým končí celá antidiskriminačná politika štátu a našich deravých zákonov.
Kde sú všetky ľudské hodnoty? Veď aj naši šéfovia sú predsa rodičmi! Čo je to za svet, kde nemá matka malého dieťaťa šancu sa zamestnať??? To sú už ľudia naozaj takí bezcitní a orientovaní iba na peniaze? Ako a kde si má potom slobodná/rozvedená mamička nájsť prácu?
Tieto otázky nie sú určené matkám ale tým, ktorí rozhodujú o ich budúcnosti a životoch našich detí. Zamyslite sa nad sebou!

canama
18. mar 2015

@ewisam netvrdim ze je to lahke a viem ze z pozicie mamicky s jednym dietatom sa mi lahsie "mudruje". ale je to naozaj o nastaveni priorit....kazdy mame k dispozicii presne rovnake mnozstvo casu kazdy jeden den. je len na nas ako si ho rozdelime. ja ked som isla na matersku s prvym som si stanovila zopar veci, z ktorych som vedela ze neupustim za ziadnu cenu.

btw, neviem co robi tvoj manzel, predpokladam ze ked je od rana do noci v praci, asi zaraba celkom slusne a nemal by byt problem v tom aby ste si na par hodin tyzdenne nasli niekoho na vypomoc k detom a domacnosti aby ty si mala cas na svoje aktivity, ked ti manzel nemoze pomoct. okrem toho sa ani nebavime o konickoch, ale o tom ze si ides zvysovat kvalifikaciu, takze to je vlastne investicia...nie minute peniaze.

simca06022011
18. mar 2015

@ewisam vo vsetkej slusnosti, ale vies ako sa to povie: "ako si vychovas, tak mas"... mne sa dieta od malicka prehra samo (MUSI), rovnako ked bol lozivy cas, prisposobila som si tomu byt aby som mohla pracovat, zabezpecila ohradku a aktivity pre malu (a to teda mame malicky byt, ktory popri praci nestihame po zariadovat, takze je zariadeny este stale pre slobodneho pana🙂) ) . Tiez nemam starku ani opatrovatelku, rovnako k malej musim vstavat, varit (u nas rozmaznanost funguje, ani len otecko si neohreje jest sam). A stiham sa venovat aj sebe (s vyplazenim jazykom), a pracovat teda stiham stale... hocikedy. A to mam dcerku ukecanu, spokojnu a zdravu... na 4 roky az az 🙂)) Proste mam asi jedno oko aj usta na chrbte 🙂

Mne pomohla v pohlade na svet jedna kniha, ktora mne presne niektore postupy pri cinnosti iba potvrdila: Lekcie madam chic... proste treba zaradit turbo pri rutinnych veciach a vsetko ostatne sa stihne, upratane mam za 15 minut aj s vysavanim, perie pracka, mna nepotrebuje... ozehlim 2x do tyzdna v presne stanovenom case a ucim sa/citam vylucne, ked mala spi - ci je obed a ci den... a to tiez som k nej musela lahnut o 7mej a uspat ju tak ze spim s nou... a v neposlednom rade od 1,5 roka boal v jaslickach, potom sme sice pobudli 3-4 mesiace doma zase november-marec, ale od 2 rokov zase v jasliach a uz bez chorob kazdomesacnych.. vsetko sa da a da sa aj vyhovarat 🙂 Na kurzy by som von nestihala chodit pocas toho ako sme boli doma, lebo malu nemam s kym nechat a mojim najvacsim minusom je, ze nemam vodicak (niezeby som ho nechcela/nemohla mat, ja sa strasne bojim soferovat... ale bojujem s tym, tento rok bud skoncim u psychiatra alebo si ho urobim :P) cize s presuvanim hore dole a cestovanim problem, ale neskor sa to da riesit.. sukromne jaslicky dokonca strazia deti aj na den, alebo par hodin, ak clovek len nieco potrebuje vybavit.

simca06022011
18. mar 2015

@canama no nie vsetci partneri maju pocit, ze zenu treba v tomto podporovat ;) zena ma byt pre niektorych s detmi a v kuchyni a bodka ;) u nas by som nepochodila keby som od mojho nieco chcela... ale pracu urobenu vyzaduje, lebo najviac casu stravim prave pracou pre neho :P Je to take "odporovanie si", ze ked mu poviem, fajn budem sediet doma na zadku a ty makaj, tak to nie.... ked mu poviem, ze teda budem pracovat a on bude pomahat alebo nieco zariadi tiez, tak to tiez nie, lebo som matka a moj zivot skoncil a uz len o nich sa musim starat.. taky divny nazor 🙂) prave sa dva dni o tom "na pokracovanie" hadame... tak som zvedava, co vyhadame...

canama
18. mar 2015

@cecil36 Ja ked som dala malu do jasli, zacala som robit na pol uvazku, nie na cely...a pracovala som ked sa dalo flexibilne, cize ked som musela byt s dietatom doma kvoli chorobe, tak potom druhy tyzden som pracovala o to viac...ale nie vzdy to samozrejme islo a bolo to dost neznesitelne, ked som musela zrusit nejaky meeting kvoli chorobe alebo som nemohla vyriesit nieco co bolo treba vyriesit urgentne. Po pol roku v jasliach som zistila ze tam chodila cisteho casu cca 50% (ale samozrejme platis ako by tam bola 100% casu), tak sme nakoniec jasle zrusili a nasli si opatrovatelku, ktora sice stala o nieco viac, ale vedela som ze v praci nebudem mat absencie ziadne a je mozne sa na mna 100% spolahnut. Teraz uz chodi do skolky, a uz nastastie...klop klop klop, taky problem s chorobami uz nemame. Ono ked je doma dieta 3 roky a potom zrazu sup, sokova terapia, na cely den do skolky, to nemusi kazde dieta zvladnut.

katuliacik
18. mar 2015
canama
18. mar 2015

@simca06022011 nuz ale kto ma od partnera ake ocakavania do buducnosti a ako vidi fungovanie rodiny, to sa ma riesit predtym nez si urobime dieta...ja som toto riesila velmi skoro, aby som sa zbytocne nezdrzovala vo vztahu s niekim kto to vidi diametralne odlisne. aj ked moze sa niekedy stat aj to, ze partner zmeni nazor...ale myslim ze to sa az tak casto nestava, a drviva vacsina ludi naozaj kopiruje model rodiny z ktorej pochadza.

simca06022011
18. mar 2015

@cecil36 iba ja sa staram o malu ked je chora, nastastie u nas choroba neviem preco, vzdy zacala v piatok/sobotu... prve choroby boli katastrofa aj mesiac doma... ale robila som vlastne vsetko z domu, dohodu som mala s kolegynou v kancelarii, ze vsetko co sa pre mna objavilo, mi zbierala do velkeho obalu🙂)) telefony mne tak velmi casto nezvonia uz, obmedzila som tieto kontakty, presmerovala som v podstate vsetku komunikaciu, co sa da na email uz pocas MD (aj klienti pochopili a ostalo im to az do dnes :P) , ked bolo daco treba v kancelarii zobrat/vybavit... isla mala so mnou. Aj danovu kontrolu prezila nejednu v kancelarii. Email vybavim kedykolvek rychlo, papiere a spol ako som pisala.. po veceroch,prilezitostne aj v noci, potom dorabam veci takym stylom, ze v piatok ocka aj s malou pobalim a poslem k starkej na vikend ;) za ten vikend som schopna urobit vsetky veci aj za mesiac... aj dva.... (take papierovacie, ktore bezne nemusim stihat za chodu, alebo urobit kontroly...) a aj si oddychnem a vylestim komplet byt 🙂)) Cely firemny system mame online na serveri, kedykolvek hocico skontrolujem z domu, viem spravit v podstate vsetko od uctovanie, miezd, skladu, uhrad, reklamacii....Naozaj to zalezi na flexibilite tej firmy, vela firiem neinvestuje cas a peniaze napr. do IT a prave to dokaze maximalne zefektivnit pracu. Slava lenivým ludom 🙂)))

Teraz v lete planujeme urobit vo firme normalne velku hernu :P tak mozno vezmem nejaku novu kolegynu s dietatom :P

simca06022011
18. mar 2015

@canama to by si sa velmi divila, ale nejdem o tom teraz pisat, tema je o inom 🙂))

ewisam
18. mar 2015

@dai no neskus byt 11 mesacnemu za zadkom a strepe sa ti pomaly z okna 😉 zver ho cudziemu, este dojcene, sak nech ten skrek pocuva ktosi cudzi... no neviem ja som este nenatrafila na opatrovatelku ochotnu u nas zostat aj cez noc. Babka je daleko a pracujuca, takze na povel nedokluse 3x do tyzdna a iny nema byt kto, kazda kamoska ma svojich starosti a dve male deti dost. Keby ich bolo viac, tych deti, nezabudaj ze uz starsie postrazia mladsie, zabavia, zahraju sa... teraz je tu len mama, zatial

amouramour
18. mar 2015

@ewisam mne pol rodiny nepomaha tiez a ani mojej sestre ktora svojho casu zvladla byt matka somozivitelka s dvoma malymi detmi, ked nedostala ani cent od muza a zvladla po dvoch pracach a veceroch aj vystudovat VS. Je to na nas ci si zapneme burlive vino alebo pol hodinku az hodinku venujeme napr. jazyku.Ked chces vsetko sa da, ked nechces nepojde nic. Osobne zacinam tusit preco nemas na pohovoroch uspech.Pre mna je zarazajuce, ze si nikde nepracovala pred MD.

ewisam
18. mar 2015

@simca06022011 z tvojho prispevku som pochopila, ze mas len jedno dieta, tak si teraz predstav k tej jednej ubrblanej 4 rocnej jedno 11 mesacne drobca, ktore spi cca 1h za den, ktore neposedi takze?

ewisam
18. mar 2015

@amouramour no lebo ma nikto nikde nechcel, ale to uz pisem vyssie...a serialy nepozeram, nemam cas...

amouramour
18. mar 2015

@ewisam stale tu operujes s druhym dietatom?ty si mala pistol pri hlave ked si ho pocala?kazdy by mal mat deti na kolko sa citi. Mat druhe dieta si sa rozhodla ty. Mas manzela, nie si sama a fnukas, neustale, bozekas a stazujes sa.Skus zmenit pristup a veci budu lepsie. Ako som uz spominala nie je dobry sposob len neustale hladat ako nieco nejde.

amouramour
18. mar 2015

@ewisam a skusila si sa zamysliet, ze nie ti druhi su vinni ale asi je chyba v tebe?

ewisam
18. mar 2015

@amouramour a este jena malickost, aj ja mam znamu, ma 3 deti vstavaju vsetky po 8h, po obede chodia vsetky 3 naraz na 3h spat a je 20:00h a spia do rana, tak ano, ta by bola hlupa, keby len tak sedela zo zalozenymi rukami a lamentovala, ked jej mama denne navari a uprace 😉

ewisam
18. mar 2015

@amouramour no daj, rada si pozriem v com som vinna?? V com akoze robim chybu? Nestazujem sa, poukazujem na to ze ked sa neda tak sa neda... ale vy super mamy s turbo rezimom to akosi nechapete, len sa vychvalujete

amouramour
18. mar 2015

@ewisam...neporovnavaj sa s druhymi, hoci ja si myslim, ze keby si ty mala take deti zas si najdes nejaky dovod na stazovanie...este mi povedz a pocas VS si robila?tie jazyky sa dali zmaknut aj pocas studia...takze neverim, ze niekto s VS, znalostou cudzieho jazyka si nenajde do troch rokoch nejaku administrativnu pracu ked chce

ewisam
18. mar 2015

@amouramour nuz ver ci nie bolo to tak, a nie z mojej viny, ale naco zas omielat dokola, podla teba som len neschopna stazovatelka, vyhovarajuca sa. a neporovnavam bol to len priklad.... a kde to robim chybu??

ewisam
18. mar 2015

@amouramour no tusim ti dosli " premudrele argumenty" Tak ti zelam pekny den 😉

simca06022011
18. mar 2015

@ewisam aj moje dieta bolo ubrblane a malo 11 mesiacov... 4 rocne ma byt v skolke a ubrblane si moze brblat kolko chce aj cely den, z okna sa nema ako strepat, ked je zavrete a treba mu urobit ohradku s hrackami a je vybavene na chvilku... toto su ciste vyhovorky, maju to tazke maminy s chorymi detmi, co cele dni travia behanim po lekaroch a nie ty mama zdraveho dietata... nehovorim, ze musis pracovat, ved je to iba na tebe, ak ti to vyhovuje byt doma je to v poriadku, ale nehovor, ze sa to neda.. pretoze sa to DA. Da sa pracovat z domu, da sa doma iba vzdelavat popri dietatu, citat a zvladnut v klude domacnost aj vychovu. A ked uz nestihas ani serialy kukat, tak uz neviem.. ja stiham aj to, lebo bez ferihy alebo zakaznanej lasky ani neozehlim :P, aj vysivat, sit alebo strikovat a minimalne raz za den chodit s malou von (na prechadzku, do obchdou cestou)... tak neviem.. asi som velmi turbo :P A to by mi teraz mala lozila aj po plafone, keby sa dalo :P To s turbom som prebrala z tej knihy, cize chcela som len poradit, nie sa vychvalovat. Ber to ako priklad, ako sa to da... dieta sa neda len tak lahko "preprogramovat" na iny rezim, tomu verim... cize ak je dieta zvyknute na to, ze sa mu niekto stale venuje, tak je jasne, ze nebude lahke to zmenit

diablikovci
18. mar 2015

@simca06022011 4 rocne ma byt v skolke, ale ked byvas na dedine a je tam mala skolka tak ti nevezmu dieta lebo predskolaci maju prednost a potom co ked mas dalsiu skolku 5km daleko. A nemas spoje? Rano odnesies do skolky dieta a spat ti ide o 11 hod bus a praca v tom okoli nieje.

michaelkanr
18. mar 2015

@ewisam necitam vsetko detailne, ale aj u nas to bolo tak ze do toho 1,5r-2r som nestihala velmi nic mimo starostlivosti o maleho, pretoze som to tak aj chcela🙂 moje priority boli - dieta na prvom mieste. Necapla som ho na pol dna do ohradky, nech si vystaci same-ved to potom ani doma nemusim byt. Ja si takto starostlivost o dieta a jeho vychovu nepredstavujem. Od narodenia som malemu citala (ano, verim ze to vnimal🙂), rozpravala mu atd, skratka naozaj sa mu naplno venovala. Takze ak mas pocit, ze okrem toho a varenia nic ine nestihas, tak je to uplne v pohode a normalne, materska je primarne na venovanie sa dietatu, nie na budovanie kariery. Ked pocitis, ze dieta je samostatnejsie, resp je spojojne u babky a pod, potom sa s tou karierou da nieco robit. Kazda sme ina a nenechaj si nahovorit, ze si zla alebo neschopna, pretoze na 1. miesto kladies dieta a nie svoj osobny rozvoj... 😝

simca06022011
18. mar 2015

@diablikovci v poriadku to je zase specificka vec, o ktorej ale rodicia vedeli uz pred tym ako mali dieta.. lebo skolka aj doprava aj stav s pracou tam je stale rovnaky,v sak?
A opakujem, ze netvrdim, ze maminy MUSIA pracovat, MUSIA sa vzdelavat a nieco robit.. nemusia vobec, ved to nie je povinnost, moze byt mamina az do skolskeho veku doma, ked sa citi iba na maminu, ale potom netreba sa stazovat, ze nie je cas a pracovat sa neda, lebo deti... ja som uz ked sa mi mala narodila sondovala do akej skolky, akych jasiel pojde aby som nebola prekvapena a podla toho som sa zariadila, keby som byvala na dedinke, kde nemam sancu umiestnit dieta tak sa tak zariadim... a mam aj partnera... mala mi chodila do jasiel zo ZV do BB a vozil ju tam on autom, bolo to tak naplanovane.. keby ju nevozil, je so mnou doma a potiahnem homeoffice z domu do skolkoveho casu, alebo poriesim nejake strazenie na den/dva v tyzdni.... lebo tu nam v ZV jasle nevyhovovali.

dai
18. mar 2015

@katuliacik budem rada ked mi to posles, rada si precitam😉

@ewisam neurazaj sa, amouramour sa ti snazi naznacit ze tvoj postoj nie je dobry...
ako som ti pisala - keby mas starsie dieta 6 rocne a zacina chodit do skoly a ver mi ze v dnesnej dobe sa s nim musis ucit - akoby si to robila ? tam by si si musela cas zariadit aby si sa stihala venovat cisto aj tomu druhemu dietatu... keby mas jedno dieta chore - opaet by si si musela najst cas etc. ... ( ja mam take rozdiely ze som bola s malym doma a mala zacinala skolu, detto sa mi malinky narodil chory a bolo treba sa mu vela venovat a malinka ma este stale moc potrebovala - proste som si to musela zariadit aby som stihala aj jedno aj druhe dieta... tiez mam starych rodicov daleko a opatrovatelka u nas na noc nezostava - pisala som o 1-2 hodinach raz za tyzden v case kedy deti idu spat...)

dai
18. mar 2015

@michaelkanr ale ved tu kazdy pise ze je to na matke ake priority si zaradi - ale presne priklad ako uvadzas ty som ja uviedla ze potom sa taketo zeny tvaria urazene ked ich nechcu v praci - no, asi aj tam vidia ze ich priorita je dieta a praca je az niekde na poslednom mieste - potom sa ale nemozes cudovat ze ta zamestnat nebudu chciet - vyberu si niekoho kde je praca aspon v rovnovahe s rodinou, pripadne niekoho kde je to uplna priorita... kto je dobra a zla matka tazko posudit - v tomto je svet nespravodlivy - su matky ktore na deti z vysoka kaslu a aj tak su ich deti mile, dobre, a svoje matky miluju... su opicie matky ako ty popisujes a aj tak ich z deti vyrastu nespratkovia problemovy , prip. mamickiny suknickary ktori sa rozoberaju v krasnych temach o hnusnych svokrach🙂 - proste toto zial nema matka uplne v rukach... vela spravi prostredie, genetika etc. ...
@diablikovci ak ty nemas spoj predpokldam ze muz niekde robi, tak preco on nemoze brat dieta do skolky a zo skolky? poznam vela pripadov kde to presne takto funguje...

paris3
18. mar 2015

Predco tu sudite ine mamicky? Nikto nevie, kto si co prezil a v akej je presne situacii. Takze by som sa k druhym nevyjadrovala.
Ja som bola vzdy aktivny clovek, nevedela som len tak vysedavat, nic nerobit. Ale... otehotnela som (planovane) a vyskytli sa komplikacie. Musela som zostat na rizikovom doma. Bolo to pre mna tazke byt len doma s vylozenymi nohami. Preto sa ma dotykaju komentare niektorych zienok, ze zena sa da vypisat naschval, aby nemusela robit. Iste, su aj take, ale hadzat vsetky do jedneho vreca?
Po porode som bola s malou doma do skoro 3 rokov. Chcela som a co? Nie preto, ze sa vyhybam praci, ale tie chvile sa uz nikdy nevratia. Investovala som to do malej. Bola velmi narocne dieta. Pravdu povediac, bola som rada, ze zijem. vobec nemam pocit, ze by som sa valala doma a uzivala si to. Nestihala som doma vela krat ani upratat. Toto pochopia iba matky, ktore si zazili, co je narocne dieta. Mam x kamosiek, co maju dve deti - jedno bolo narocne, ine nie. A povedali by vam, aky je to rozdiel. Moja mala sa nikdy neprehrala sama. Ze dieta musi? To by som vas chcela vidiet, ktora z vas by bola schopna pocuvat ten rev a pritom sa vzdelavat ci pracovat.
Tak nesudte maminy, ktorych cestu ste nepresli.
Ja viem o com hovorite, tiez poznam take, co nemaju snahu, ani motivaciu niekam sa posunut a len sa stazuju. Ale je aj vela tych, co si svoju situaciu nezavinili same. Taky je zivot.

timuss
18. mar 2015

@canama neviem, ci si si vsimla co som pisala, ze ked deti podrastli trosku venovala som sa odbornej literature a chodila som na seminare 😉 tiez som to potrebovala aby som nevypadla uplne 🙂 ale ako to tu baby uz pisali nie kazda profesia je taka, ze nemozes vypadnut, lebo stratis prehlad..
V mojom okoli su aj mamicky ktore boli dlhsie doma, ale kazda sa popri materskej venovala aj inym veciam..niektore studovali, robili si doktoratske alebo jazyky, ine sa venovali peceniu na objednavku, mam jednu jamosku, je doma 7 rokov ale popri materskej sije a hackuje na objednavku a rozmysla, ze sa do prace nevrati ale bude podnikat v tejto oblasti, dalsia si spravila vodicak..takze ja to vidim tak, ze vacsina mamiciek nesedi doma necinne..a to som na dedine, kde je predsa len menej moznosti ako vo velkom meste..
A samozrejme trosku to cele zavisi aj od poctu deti a vekoveho rozdielu medzi detmi..ja ked som mala doma dvojmesacne dieta a k nemu starsie malo by 1,5 roka mala som co robit len s detmi, nepotrebovala som sa inak realuzovat..ale deti trochu podrastli, zrazu sa vedeli zabavit aj same a ja som mala moznost sa venovat aj inym veciam..😉

michaelkanr
18. mar 2015

@dai nemyslim si ze venovat sa dietatu naplno je definicia opicej matky 😉 do isteho veku (podla psychologov az do 4 rokov) dueta potrebuje primarne matku, pokial si to tak zena vie zariadit, je to super. Ja nehovorim ze to znamena ze mu ma visiet do tohto veku za zadkom. U nas si ale ozaj neviem predstavit nejaku plnohodnutnu pracu do toho 1,5r. Matky nastupuju do prace okolo 3r dietata, pokial je aj potom myslou pri dietati-istu dobu je to normalne, ak to pretrvava, tak uz chyba bude niekde inde 😲

dai
18. mar 2015

@paris3 preco ta to ale uraza ked sa nepise o tebe? to ot ych vypisanych mamkach - vies, ja poznam take co chudiatka cele tehotnstvo prelezali ( ja som mala obe tehotenstva rizikove ale na pn som bola len ten najkritickejsi mesiac kedy som bola v nemocnici ) ale zial omnoho viac je ich takych ktore sa automaticky davaju vypisovat ( vid tu na konovi rozhovory na danu temu☹ )
- moja prva dcera je narocna - bude mat 8 a stale je - ano aj ja som dlho bola kvoli nej v jednom kruhu, ale vela som o tom citala, stale sa ucim a ucim aj ju ako byt samostatnejsia - nam velmi pomohol prave surodenec... moji rodicia po poslednych prazninach kde mali prvykrat u seba malinku aj maleho ( malinka mala 7 a maly cerstve 3 ) automaticky skonstatovali ze o malom ani nevedeli ze je pomaly , ze je to neporovnatelne s malou - a samozrejme ze ja to tiez citim - ako pisem, stale ( maly sa prehra, zabavi, mala nic nevie robit sama, o vsetkom potrebuje vediet, o vsetkom porozpravat, stale mat najmenej 1neho cloveka pre seba, ked je sama nevie co so sebou etc. ... - ucime sa... musela pochopit pri malom ze nie vsetok cas je jej - MUSELA - maly bol chory, vela sme rehabilitovali - jednoducho MUSELA nech ti to znie akokolvek tvrdo... a niekde jej to pomohlo ziskat aspon malinku samostatnost - teraz ako zacala citat je to opaet o chlp lepsie - nastastie ju citanie strasne bavi , takze pri tom dokaze cas travit sama - to ti len pisem aby som ti dala nadej ze sa to zlepsi casom🙂 mozno...

ja ti verim ze je obrovsky rozdiel medzi samohravym a narocnym dietatom - zaroven ale sa vsetko da - ked musis alebo chces😉

canama
18. mar 2015

@timuss ved ja ti neoponujem, ja suhlasim ze pre mna je praca tiez oddych a teda nezlahcujem ze byt full time na materskej je "dovolenka". a samozrejme kazda s nas ma inu pracu...nikemu staci na zapracovanie sa malo, niekto ak sa prestane zaujimat o to co robil predtym bude mat velmi velky problem znova nasadnut do rozbehnuteho vlaku...kazdy musi zvazit svoje indivindi moznosti.