Rekreačný poukaz pre oboch manželov
Dobry den, mozeme si na jednu dovolenku na Slovensku vybavit rekreacny poukaz aj ja a aj manzel? Na doklade je meno nas oboch.
u nas sa da ale rozdelujeme fakturu na dve, jedna je vystavena na moje meno a druha na manzelove, s tym ze na jednej je prva polovica dovolenky na druhej druha.
Na rovnaku fakturu by sa nemal rekreacny poukaz vystavovat.
ja som sa bola pýtať na našom mzdovom, cez ktoré sme to zadávali - pracovala som vtedy v korporáte - odpoveď je ako som písala hore - rovnakú faktúru by sme nemohli uplatňovať ak by sme obaja pracovali u jedného zamestnávateľa - u nás je ale podmienka, že musí byť dokázané že to platil ten čo to uplatňuje (čo ale u manželov tiež nie je problém pokiaľ majú 1 účet) ... ale u nás sa nevystavovali preukazy, u nás sa preplácali náklady ...
platí ti to zamestnávateľ, tak možné to je... čisto z princípu by bolo správnejšie aby bola suma za ubytovanie vyššia než tá čo sa dá uplatniť - pretože je to celé kvôli podpore turizmu - ale - dá sa to ...
@biba_18 keďže preplatia 55% tak nie je možné, aby preplatili viac, ako je suma za ubytovanie. Percentá nepustia.
Musia byť dve rôzne faktúry, jednu faktúru za jedno ubytovanie si nemôžete dať preplatiť obaja. Ten, čo si požiada dáva i čestné prehlásenie, že druhý z faktúry si ju neuplatňuje. Či to niekto kontroluje, neviem, my sme si vždy uplatnili iba jeden z nás.

platí ti to zamestnávateľ, tak možné to je... čisto z princípu by bolo správnejšie aby bola suma za ubytovanie vyššia než tá čo sa dá uplatniť - pretože je to celé kvôli podpore turizmu - ale - dá sa to ...