Rezanie laserom - práca
Zeny, prosim mate niektora manzela, ktory pracuje s laserom a reze ocelove/ nerezove plechy ? Prosim, potrebujem sa poradit. Dakujem😊
@petronellla87 potrebovala by som poradit ohladne rezania a parametrov. Dost rychlo sa mi mina dusik pri rezani a nesedi mi to, ani kvalita rezu mi nepride uplne v poriadku a rychlost, potrebovala by som od niekoho skuseneho pomoct, aspon ako hladat chybu. Mame fiber laser 2000 w
@tkjana nemate tabulku nastavenu na hrubsi plech alebo iny material nez je nahodeny na masine?
@petronellla87 nie, praveze vsetky parametre mam konzultovane so servisakom co nam ten stroj predali, aj podla tej tabulky mam nastaveny tlak na budiku. Budik sa mi obcas zarosi, obcas primrzne, potom je to ok, ale zvazok dusika mi ide zachvilku… je sice pravda, ze od 2 mm hrubky plechu by som mala rezat kyslikom( ale regulator mame momentalne pokazeny, cakame za novym) tak rezem dusikom, ale ide neskutocne… a nemam pocit ze by niekam unikal, resp, jedine ak rezem a cez hadicu niekde kam nevidim… na 2 mm plech mam mat nastaveny budik na 20 bar
@petronellla87 inak na tom budiku uz mam na 2 upravene, fotka bola predtym…. Toto boli parametre na 2,5 mm plech … uplne sa v tom stracam 🤦♀️
@tkjana fuha tak to ma uz nic nenapada prepac🙈
@petronellla87 nevadi, aj tak dakujem
No manžel vraví ze fiber je rýchlejší laser ako klasický takže má vyššiu spotrebu, ale že ak sa mu ozaj nezdá spotreba dusíka nech píše výrobcovi
@petronela235 dakujem, ano, budem to musiet riesit, teraz mam aktualne este nejake veci na objednavku, ale ako bude volnejsie, musim to dat prekontrolovat… dakujem

@tkjana muz sice nerobi na laseri ale skus mozno budem vediet🙂