icon

Riaditeľ školy hrozí výpoveďou pre chýbajúce DPŠ

malaponorka
21. máj 2024

Dobrý večer.
Mám problém, ktorý ... ma dnes dosť šokoval. Ide o to, že som nastúpila ako pedagogický zamestnanec (učiteľka) na strednú školu a vyučujem predmet, ktorý som nevyštudovala. Riaditeľ školy chcel odo mňa DPŠ, čo je logické, aby som mohla zostať. Avšak už sú tomu tri roky. Riaditeľ si ma dnes zavolal so zriaďovateľom školy a chceli mi nanútiť podpísať výpoveď. Samozrejme, nepodpísala som. Žiadosť DPŠ som si dala pred niekoľkými mesiacmi (dlhodobo som nevedela, či chcem zostať a potom sa do toho obuli ešte moje zdravotné problémy) a teraz neviem, čo mám robiť. Je nejaká cesta, ako sa dostať z tejto situácie, aby som mohla zostať učiť? Za akúkoľvek odpoveď vopred ďakujem!

Strana
z2
letfenixa
22. máj 2024

@barbie2023 za 20 rokov, čo učím, mat a fyz.

domkakvet
22. máj 2024

@malaponorka co to vlastne teraz studujes DPS by si mala mat za dva roky hotove?

malaponorka
autor
23. máj 2024

@domkakvet vyštudovala som slovenský jazyk, ale na škole učím angličtinu a niekoľko predmetov s ňou spojených. Potom ešte doplnkové predmety

nafka0483
23. máj 2024

@malaponorka Takze ty si musis dorobit anglictinu a pripadne dalsie + DPS.

Ale ved to si od zaciatku vedela, preco si to neriesila?
S DPS budes moct ucit tu slovencinu, ale anglictinu nie.

domkakvet
23. máj 2024

@malaponorka ak si chces dorobit anglictinu, tak sa ho opytaj, ci by sa dalo v takom pripade predlzit zmluvu.

nafka0483
23. máj 2024

@domkakvet Zakon mu nedovoluje predlzit zmluvu. Do 2 rokov mala zacat studium a do 4 ho ma ukoncit.

Strana
z2