Riaditeľ školy hrozí výpoveďou pre chýbajúce DPŠ
Dobrý večer.
Mám problém, ktorý ... ma dnes dosť šokoval. Ide o to, že som nastúpila ako pedagogický zamestnanec (učiteľka) na strednú školu a vyučujem predmet, ktorý som nevyštudovala. Riaditeľ školy chcel odo mňa DPŠ, čo je logické, aby som mohla zostať. Avšak už sú tomu tri roky. Riaditeľ si ma dnes zavolal so zriaďovateľom školy a chceli mi nanútiť podpísať výpoveď. Samozrejme, nepodpísala som. Žiadosť DPŠ som si dala pred niekoľkými mesiacmi (dlhodobo som nevedela, či chcem zostať a potom sa do toho obuli ešte moje zdravotné problémy) a teraz neviem, čo mám robiť. Je nejaká cesta, ako sa dostať z tejto situácie, aby som mohla zostať učiť? Za akúkoľvek odpoveď vopred ďakujem!
@malaponorka co to vlastne teraz studujes DPS by si mala mat za dva roky hotove?
@domkakvet vyštudovala som slovenský jazyk, ale na škole učím angličtinu a niekoľko predmetov s ňou spojených. Potom ešte doplnkové predmety
@malaponorka Takze ty si musis dorobit anglictinu a pripadne dalsie + DPS.
Ale ved to si od zaciatku vedela, preco si to neriesila?
S DPS budes moct ucit tu slovencinu, ale anglictinu nie.
@malaponorka ak si chces dorobit anglictinu, tak sa ho opytaj, ci by sa dalo v takom pripade predlzit zmluvu.

@barbie2023 za 20 rokov, čo učím, mat a fyz.