Dvojitá výpoveď z práce

kitty2803
25. okt 2022

Ahojte, pracujem ako zdravotná sestra v ambulancii. S doktorkou sme sa dlhodobo nezhodli preto som v pondelok (24.10)dala výpoveď,povedala ze ju to neprekvapuje ze stým počítala, že aj ona mala pre mňa nachystánu takú istú (výpovedná doba 1 mesiac) len jej ekonóm ešte nedoniesol papiere takže moju výpoveď podpísala.
Dnes jej ekonóm doniesol papiere, ona mi dnes jej papier s výpoveďou dala a trvala na tom aby som ju podpísala lebo ona ju vraj mala napísanú už skôr ako ja, čo mi teda prišlo hlúpe.. Keď sme včera podpísali moju výpoveď a teda platí
Nerozumiem koli čomu chcela aby som podpísala tu jej.. Myslím ze logiku to nemá, samozrejme som odmietla a nepodpísala som to, strašne ju to nahnevalo.. Vraj tam mam aspoň napísať ze to odmietam podpisat..
Nič som jej nepodpísala.. Príde mi to zvláštne ze niečo také odomna žiadala

melanta
25. okt 2022

No počkať. Si u nej zamestnaná na TPP? Tak výpoveď ti len tak dať ona nemôže. Môže ti navrhnúť dohodu. Inak ti výpoveď môže dať len pri opakovanom porušení pracovnej disciplíny, pričom každé porušenie musí byť písomné oznámené. Na to sa mala pani doktorka pýtať právnika a nie ekonóma.
Výpovedná doba je 1 mesiac pretože tam robíš kratšie ako rok? Pretože inak platí 2 mesačná výpovedná, ak v zmluve vyslovene nemáte dohodnuté inak.

kitty2803
autor
25. okt 2022

@melanta už som príspevok opravila a dopísala celý, pracujem na tpp 10 mesiacov takže výpovedná doba je 1 mesiac

melanta
25. okt 2022

@kitty2803 a ona podpísala prevzatie tvojej? Ak nie, pošli jej ju poštou doporučene. A teda, ona ti výpoveď dať nemôže. Ak si nedostala za posledného pol roka 2 krát písomné napomenutie za porušenie pracovnej disciplíny, tak ona nemá žiadny právny nárok dávať ti výpoveď. Jedine teda ešte organizačný dôvod, že ruší pracovné miesto sestry.

kitty2803
autor
25. okt 2022

@melanta ona moju výpoveď podpísala.
A dnes mi predložila novú výpoveď ktorú jej doniesol ekonóm... Vraj mam podpísať tuto jej..

marlent
25. okt 2022

V com sa lisia tie vypovede?

panelacikova
25. okt 2022

@kitty2803 tak pozor na to, aby tam neboli nejaké háčiky... napríklad, že si povinná niečo uhradiť a pod. keďže ona tú tvoju prevzala a teda predpokladám, že svojím podpisom to aj potvrdila (to prevzatie), tak už viac nerieš.

trgypadl
25. okt 2022

@kitty2803 uff mozem sa opytat v com ste si nesadli, teda ak mozes napisat, dakujem

lorin29
25. okt 2022

@kitty2803 dobre si precitaj jej výpoveď
Bude tam určite niečo "navyše" pretože len tak by ju podpísať nechcela

moonlight1210
25. okt 2022

@kitty2803 To je zbytocne. Lebo uz je prijata ta tvoja vypoved zo strany zamestnanca. Uz by som tuto nepodpisovala. Aj tak od prveho pobezi vypovedna lehota.
Mozno tam bolo nieco zasifrovane, co ti nemusi potom vyplatit.

A mozno jej slo len o princip, ze nechce, aby sa hovorilo, ze ty si jej dala vypoved, ale ze ona ta vyhodila. Kvoli reciam.

kacena4
25. okt 2022

pozor na to vypoved dohodou ma 2 mesacnu vypovednu lehotu ak neuvediet v dohode inak. ak ma ona napisane 2mesiac vypovedna doba chce sa ta skor zbavit

hugigugin
25. okt 2022

@kacena4 vypoved dohodou neexistuje. Podpisuje sa skončenie prac. Pomeru dohodou a nie je tam ŽIADNA vypovedna lehota. Konci sa datumom uvedenym v dohode. A ona ma 10mesiace odrobene. Má výpovednú lehotu 1 mesiac.

kacena4
25. okt 2022

@hugigugin aha ano sorry spojila som to

ropucha6
25. okt 2022

Ved si ju pozri, v com sa lisi tvoje skoncenie pracovneho pomeru a to jej.

hugigugin
25. okt 2022

@kitty2803 ona podpisom prijala tvoju výpoveď. Zacne ti plynúť vyp.lehota. ŽIADNU inu nesmies podpísať. A ona ti nemá čo podhadzovat svoju. Už je neskoro.

kitty2803
autor
25. okt 2022

@lorin29 v jej výpovedi nebol udany dôvod.. Myslím ze zamestnávateľ musí uviesť dôvod výpovede
Bolo tam len Vec:výpoveď
A potom už len čísla paragrafov, odseky a písmená
Žiaľ nechcela mi ju nechať preštudovať, len aby, som ju podpísala

maranco
25. okt 2022

Stretol som sa s prípadom kde šéfka robila mobbing na svojich podriadených ktorí jej nepritakávali a postupne ich vyštvala. A tiež nechcela, aby dávali výpovede ale im pripravila dohodu o ukončení PP a to strčila pred nos podpísať.
Svojej podriadenej do očí povedala, že konečne si uvedomila že má odísť ako odišli tí pred ňou a je rada že už ide preč.

Keby tí zamestnanci dali riadne výpovede tak najvyšší šéf by si všimol, že tam niečo nie je v poriadku keď postupne odchádzajú, ale takto mohla svojim nadriadeným nahovoriť hlúposti. O jednej šéfovi napísala, že mala rodinné problémy a ona jej vyšla tak "vyšla v ústrety" na jej žiadosť aby mohla ukončiť PP dohodou.

lorin29
25. okt 2022

@kitty2803 tak to už len kvôli tomu by som nepodpísala.. Ze mi ju nechce nechať prečítať... Takže dobre si spravila

simca06022011
25. okt 2022

Ked si nemôžeš naštudovať co podpisujes, ake paragrafy atd tak to nepodpisuj. Popravde by ma zaujímalo aky dovod vypovede uviedla, ak.tam.nie je porušenie pracovnej disciplíny, rozdiel je výpoveď a ukončenie pp dohodou. Napr aj v tej.vypovednj.lehote. dohodou sa da pp ukončiť aj.hned. je.možne ze dr sa do toho.tiež nevyzná a len riešila podpisanie druhej vypovede z jej strany...