icon

Riešenie konfliktu ohľadom dovolenky. Ako sa brániť?

10. mar 2025

Ja a kolegyňa máme dieťa. Moja mala má 4 jej ma 15. Písala som si dovolenku ešte pred tým ako si zamyslela kolegyňa. Zapísala som to riadne do kalendára. Lenže kolegyňa sa napísala nadomna a samozrejme dovolenku dostane ona. Je to ok keď som bola prvá? Lebo šéfka dáva dovolenku podľa toho ako sa zapisujeme lenže ja som bola prvá a ona sa nadomna podpísala. Neviem čo robit lebo ideme s dcérou do zahraničia a kolegyňa to preboha nepotrebuje pre 15 ročnú dievčinu. Hádame sa kvôli tomu a ja teraz neviem ako sa brániť?

Strana
z2
hipuska
10. mar 2025

Však choď za šéfkou a povedz, že si mala žiadosť o dovolenku prvá. Povedz narovinu, čo sa stalo. Ale, čo sa týka veku dieťaťa, tam neexistuje žiadne uprednostnenie čo sa týka veku. Čiže, je to čisto v kompetencii nadriadeného

lukbe
10. mar 2025

Ist za vedúcou a povedať, ako to bolo. To je ako pri zapisovaní u lekára. Tiež niektorí hľadajú miesto niekde vyššie.

marsmykkok
10. mar 2025

Miešaš hrušky s jablkami, je jedno aké staré dieťa má kolegyňa alebo či má alebo má len psa, proste platí princíp kto skôr zažiada. Máš dovolenku zaplatenú, termín sa zmeniť nedá? Nemala sa napísať nad teba, do budúcna proste nahlasuj dovolenku priamo šéfke a nech ti ju schváli a až potom rieš dovolenku, nech nevzniknú takéto zmätky.

ivik4
10. mar 2025

Tak prednost mas mat ty lebo si si ju zapisala prva,(ozvi sa veducej) nie preto ze ona ma starsie ci mladsie dieta. Co s tym ma spolocne vek ? Rozumiem ako to myslis, no ked bude tvoje dieta mat 15 tak co, nikam s nou uz nepojdes ? Rovnako tiez moze ist s velkym dietatom niekde. Lebo Ta predposledna veta... 😃

zuzubb007
10. mar 2025

Vek dieťaťa je nepodstatny v tomto, idem za vedúcou a poviem jej hotovo otvoriť si pusinku treba

prunee
10. mar 2025

Ale ano, dovolenka sa berie aj vtedy, ked ma dieta 15 rokov , dokonca aj ked nemas dieta, to je uplne jedno. Dolezite je, ze ty si si dovolenku nahlasila prva, tym mozes argumentovat.

arieska
10. mar 2025

môj syn má 17 rokov a tiež ho beriem so sebou na dovolenku 🙂 U nás je to tiež na dohode, že sa musíme dohodnúť medzi sebou. Kto si prvý dohodne dovolenku, tak je termín jeho. Dôležité je asi vedieť sa dohodnúť medzi sebou s kolegami. Inteligentní ľudia to pochopia. Tiež sme mali jedného kolegu, ktorý si zapísal celé leto a povedal, že on nevie kedy pôjde a preto si rezervuje celé leto. Samozrejme už u nás nepracuje, pretože nebol kolegiálny.

zuzubb007
10. mar 2025

@arieska súhlasím, my sme si tiež vždy dopredu hovorili kto chce kedy dovolenku, zjavne kolegyne nevychádzajú spolu alebo sa nebavia a každá si robí po svojom a napriek 😂

biba_18
10. mar 2025

celkom neviem čo znamená "zapísať si dovolenku" niekam, a ona nad teba ... ale aké je riešenie teraz pre teba? jednoducho ísť za šéfkou a žiadať dovolenku tak ako si ju mala naplánovanú - aj s dôvodom, že si to vybavovala a kolegyňa o tom vedela ... ale ak ti to neodsúhlasí? to už neviem ... nepoznám pomery u vás vo firme ...

autor
10. mar 2025

@biba_18 píšeme si dovolenku do kalendára a podľa toho máme dovolenky. Ona vedela že idem s dcérou preč. Urobila to naschvál lebo toto spravila už po 4x. A zase sa vyhovelo jej

diana45
10. mar 2025

Choď za šéfkou a takto jej to povedz.

biba_18
10. mar 2025

už ti spravila viac ako raz a ty si sa nepoučila?

evaachesa
10. mar 2025

Tak keď ti to spravila 4x tak si tam nenechaj voľné miesto aby sa ti tam nevopchala, síce aj tak nechápem ten systém, ale ok. A mala si to oznámiť aj šéfke emailom že si si zapísala dovolenku aby si mala dôkaz.

sense
10. mar 2025

A ty si sa ani raz neozvala? No najvyšší čas. A po ďalšie dovolenku platiť až vtedy keď ju máš schválenú a podpísanú zamestnavatelom

biba_18
10. mar 2025

@sense to záleží na systéme - ja takéto napr. riešiť nemusím ...

felycity
10. mar 2025

Ak ti toto urobila kolegyňa už 3x, prečo si si nevyísala lístok na dovolenku a nedala riadne schváliť a podpísať? Túto situáciu treba riešiť s nadriadeným. Pre informáciu aj rodičia s 15 ročnými deťmi chodia na dovelnku, tvoj prístup štýlom preboha nie je na mieste.

sense
10. mar 2025

@biba_18 tak ja tiež nie , my máme bodový systém takže nikto sa nemôže napísať predo mňa,ani má vyškrtnúť ani nebyť inak protezovany
Ale ak oni majú len systém písania sa do kalendára a už ju predbehla tri krát tajný som to riešila.

biba_18
10. mar 2025

@sense my máme v prvom rade normálneho šéfa 🙂

sense
10. mar 2025

@biba_18 vieš ale ak sa ona len vadí s kolegyňou a nadriadenému nič nepovie

biba_18
10. mar 2025

@sense to už potom ... jej chyba... alebo ako to nazvať ...

autor
10. mar 2025

@sense nadriadeny to vie ale povie je nad vami tak bohuzial

luccija
10. mar 2025

Ale je nad tebou klamstvom nedaj sa!už sa to stalo opakovane.

btus
10. mar 2025

Keď viete, že sa takto správa, nahlásiť dovolenku rovno šéfke. A nech Ti to podpíše na papieri. Lebo evidentne to kolegyňa robí naschvál. U nás sa tiež zapisujeme, ale prednosť dávame rodičom, ktoré majú školopovinné deti, lebo tam si dátum prázdnin nevyberieš. Ale keby bolo na mne, tak chodíme v septembri alebo októbri. Len u nás má manžel celozávodnú, tak musíme mať dovolenku v lete ( neznášam horúčavy).

oslo1
10. mar 2025

Pouc sa zo skusenosti. Nabuduce, ked si zapises dovolenku do kalendara, tak to odfot a posli sefke, ze tu mam napisanu dovolenku, tak nech mi ju cim skor odfajkne, aby som si mohla zabookovat dovolenku.
Ja som to takto robila v starej robote, lebo sefka sem tam menila sluzby a zabudla zavolat a potom sa tvarila, ze to bolo napisane od zaciatku. No nebolo.

stanulienkat
10. mar 2025

Kaslat na kalendar, ked ti to opakovane robi. Napisat hned mail, alebo sms, ked objednavad divol., ze vtedy a vtedy si beries volno.

brendaa
10. mar 2025

nabudúce choď s vypísaným dovolenkovým lístkom za šéfkou a do kalendára si to napíš predsa po podpísaní nadriadeného.....

mamina7070
10. mar 2025

spis co sa stalo do mailu napis ze to bolo opakovane a ze to co spravila je podvod a preco sa jej to opakovane toleruje
a ak ma sefka nadriadeneho ak to nebude riesit tak posli jemu a na personalne

kavasmliekom
10. mar 2025

Budete sa musieť dohodnúť, ak o tom vedela šéfka, tak by mala uprednostniť toho, kto bol prvý, nie zapísaný, ale kto bol prvý za ňou, s tým, že už má kúpenú dovolenku. V takom zakernom systéme, by som kolegyni urobila to, že sa hodím na PN s dcérou a pôjdem na dovolenku. 🙈

mamina7070
10. mar 2025

ak nebude sefka riesit tak OCR a este aj tyzden predtym nech si kolegyna uzije

zuzi0911
10. mar 2025

Ist za šéfkou,ako to bolo ,ze ty nebudes ustupovat ked si bola zapisana prva .....a nebudúce si to odfotit

Strana
z2