Robili by ste za 1 200 eur v administratíve ako živnostník?
Robili by ste v administrative za 1200€ mesacne ako zivnostnik? Na zaciatok.
Hodinu denne? Jasné.
A koľko si zarábala doteraz?tak musíš si odrátať odvody prvý rok nižšie, potom cca 200 eur?odkladať si na dane...nemáš iné výhody ako zamestnanec... veď ty musíš vedieť či sa Ti to oplati
@martul ziadne financie, klasicka administrativa, papierovacky… Je to plat zaciatocnika, moznost karierneho rastu
@luccija o rok ten plat by bol vyssi uz…
Ja ano.
Ak je pevne daný pracovný čas 8 hodín denne na pracovisku, tak by som do toho nešla. A mimochodom, ak ti teraz povedia, že o rok ti zvýšia plat, na to sa nespoliehaj, to vôbec nemusí byt pravda… a ako píše pribinak, čo to znamená administratíva? To je strasne široký pojem a zvyknú za to skrývať všelijaké pofidérne ponuky, zvlášť keď to chcú na živnosť by som si dala pozor.
Autorka: Tak zalezi kde by ta praca bola. Ak v nejakej obci, kde vela prace nie je ok, ale inak nie, Treba si k tomu odratat odvody, niekoho, kto ti spravi uctovnictvo...
Stále málo informácií. Vyzerá to ok, ale budeš dochadzat? To je ciastka, s ktorou treba počítať. Zdravotku si treba platiť, po roku už aj sociálku, takže je rozdiel teraz a o rok.
a živnostník nemá preplatenú dovolenku ani stravné lístky, všetko si to treba spočítať či sa oplatí
nie. odvedieš si zdravotku sociálku, odklad na dane. ostane ti k mesiacu cca 800.
@zero_hero teraz veľa firiem hľadá ľudí na živnosť voľakedy to boli skôr poisťovací a pochybné pyramídy, ale čo sledujem profesiu už aj bežná administratíva...
@katkine_terapie ucto jej pri pravidelnom prijme asi budeš paušálny platca spravia za 40 eur, ale áno aj to je náklad s ktorým treba ratat
Asi skôr nie ako áno
ako živnostník nie.
ak uz by si nenasla naozaj nic ine, tak aj toto by bolo aspon nieco. tiez zavisi, v akej oblasti slovenska zijes. tiez zavisi, kedy by ti dali viac a kolko. clovek, co nema ziadnu pracu a je zavisly iba od pomoci a podpory statu, by sa mal snazit si zarobit aspon nieco, v tom pripade by som suhlasila. ale ak mas aj ine moznosti, potom toto nie je velmi vyhodna ponuka.
@luccija áno, ale aj to sú väčšinou slovenské firmy, ktoré majú z toho výhody a zamestnanca aj tak 8 hodín na pracovisku. Keby mám pracovať na živnosť, tak si manazujem svoj čas, ako mne vyhovuje a nie, že musím byt od 8-16 na stoličke v jeho kancelárii pod jeho drobnohľadom. Toto proste nie je typ prace, ktorý je pre mna vhodný na živnosť, ale každý nech si zváži podľa seba, či by mu to vyhovovalo 🤷♀️
Klasická administratíva za 1200€? V žiadnom pripade. Nemas gastrace, dovolenku, nic... a ešte ta budu buzerovat ako klasického zamestnanca? V žiadnom pripade. V čistom to mas cca.800€. Firma chce len na tebe šetriť. Novy módny hit👎👎👎 pytaj 2000€.
Inak dobre, že čítam tieto názory, lebo v mojom okolí (nie je Orava ani Kysuce) sú ponuky práce v administratíve 750-900 € v hrubom. Takže neviem či som si ja zle nevybrala školu 😉🤔.
Ale na živnosť by som tiež nešla veru v tejto oblasti. Kedysi som skúsila ako SZČO, tiež v poisťovni ale priamo na pobočke a tiež som skôr prerobila na tom ako zarobila a veru aj viac ako 8 h na stoličke to bolo. Hoci aj teraz bežne ponuka: Pracovný čas od 7 do 16 h. a občas nadčasy. Tak podľa mňa už aj tá hodina navyše denne je už dosť za taký plat, že 800€ v hrubom. Ale veselo také ponuky práce hocikedy vidím.
nie. u manzela najviac zarabaju prave tito externisti lebo firma vie, ze si z toho platia vsetko samy plus ziadne dovolenky a benefity. a letia ako prvi zial ak treba prepustat. v BA uz tolkoto v hrubom na TPP je take ze mozno mozno ak slubia zvysenie po skusobnej dobe napr.
Nie, toto bol moj nastupny plat pred 3 rokmi na zmluvu. V cistom. Na zivnost je to malo.
a pracovna doba 8hodin u "zamestnavatela" ? v jeho kancli, s jeho vecami? 🙂Alebo ako, lebo toto je MALO informacii.
Som mama samozivitelka… Praca by mi vyhovovala casovo plus autom to mam max 10minut. … Je to na zaciatok s tym, ze firma si musi otukat mna a ja ju… Musim ukazat co viem a oni ma musia zaskolit na system fungovania.. Nejde o ziadne uctovnictvo ani ziadne financie fakt len obycajna administrativa… Pozerala som si profesiu tak nas kraj ponuka administarive tak 800-900€ na TPP.. Zial, nieje to ziadna BA a ani nemozem cakat takyto plat.
A ako to bude s odvodmi, stravným atď?
no cize ty budes u nich sediet, robit s ich vecami, musia ta pozaskolovat a budes tam sediet. To je zavisla cinnost. A nie ze si vymyslam, za toto mozu mat riadny problem.
Tak rataj so mnou: 1200EUR, bez dovoleniek, nebudes platit odvody, tak ani pn, ocr, bez stravneho. 1200EUR-stravne, ktore si uhradis sama - zdravotka, po cca roku aj socialka, a zvysok zdanit 20% danou. Pripadne si uplatnis pausalne vydavky samozrejme alebo raelne (phm, a neviem co vlastne). A ani nie si panom svojho casu. CO je v podstate vyhoda szco. kedykolvek s tebou ukoncia zmluvu, bez cohokolvek. Alebo ti nevyplatia fakturu. Stoji ti to za riziko? ked budes platit odvody, tak rataj cca 300EUR hned prec z toho.
A este aj starosti, danove robit, riesit pripadne kontroly, zakladat zivnost, rusit zivnost.
Keby bola pohybliva praovna doba, prides urobis ides.. tak ok.. isla by som do toho. Vies si najst aj ine veci popri tom... alet akto je to len na tebe.
A neviem z kade si, u nas tiez administrativa nezaraba tisice, to su normlane dievcata za minimalky zamestnane.
Úplne bez problémov áno
Na živnosť nie. To sa ti neoplatí vôbec pri takom nízkom prijime
Iba keď si z lokality kde je naozaj málo práce. Ako živnostník nebudeš mať výhody zamestnanca t.z.ziadna platená dovolenka, strávenky, žiadne odstupné keby ta vyhodili, žiadna OCR, odvody platíš sama.
Autorka: A ake mas vyhody z tohoto? Ake mas zaruky? Btw na otukanie z oboch stran sluzi skusobna doba, nie zivnost.
@katkine_terapie kedze robim teraz v obchode tak vyhody to ma casove plus vyssi plat mi vyjde aj po odpocitani odvodov.. Na PN a dochodok si platim sporenia a poistky.. Toto viem vykrit z toho
No pozri, väčšina ti píše, ze by to nezobrala a aj dôvody prečo. Konečne rozhodnutie je na tebe, ale podľa toho čo píšeš, asi si naklonená k tomu zobrať to. Ak nemáš prax v administratíve, možno je to na začiatok na získanie praxe ok a časom sa môžeš pozriet po niečom inom 🤷♀️ koniec koncov, do obchodu sa môžeš vrátiť kedykoľvek, len teda rátala by som s tými nevýhodami, čo ti tu napísali, aby si nebola prekvapená. Držím palce, aby si bola spokojna a darilo sa, nech sa už rozhodneš akokoľvek 😉

Veľmi malo info….. o akú prácu ide? S financiami? Je tam možnosť prejsť na iný typ kontraktu? Kariérny rast? Iné benefity?