icon

Rodičia mojej šéfky sa rozvádzajú a šéfka všetku komunikáciu necháva na mňa

17. jan 2023

Pracujem v malej firme v malej dedine kde každý každého pozná a myslia si že každého aj poznajú. Som jediným zamestnancom tejto firmy, pracujem tu piaty rok, práca sa mi páči,benefitom je že cez obed môžem skočiť domov. Problém nastal aj teraz, rodičia mojej šéfky sa rozvádzajú. Poznám ich od mala, ale len tak ako ostatné tetky aj ujkov odtiaľto. V dedine kde jej každý každému bratranec, kmotor, či svat sa tí dvaja snažia postaviť každého na svoju stranu očierniť toho druhého, všetko špinavé prádlo za spoločných štyridsať rokov života. Šéfka sa snaží držať odstup od celej situácie. Oni majú svoju firmu, sme s nimi v obchodnom vzťahu. Preto šéfka všetku komunikáciu necháva na mňa, tie telefonáty sú nekonečné. Potom nestíham svoju prácu.
Dúfam že sa po rozvode sa to zlepší, nerada by som menila prácu.

Strana
z2
tosomja
18. jan 2023

...áno, zložila by som s tým, že mám ďalší hovor, na mesengeri, sms, maily odpovedám len v ramci pracovnej komunikácie, nič súkromné.
Keď ti plače do telefónu že sa jeden druhému vyhráža, povedz, že je to to ľúto a zmeň tému, či ešte potrebuje nejakú objednávku alebo neviem čoho sa týkajú vaše pracovné vzťahy. Keď nie, pekný deň, papa

katkine_terapie
18. jan 2023

Autorka: Rodicia sefky tebou manipuluju (ano, obaja) a ty sa, bohuzial, nechas. Ries veci vecne, nie emocionalne, si v pracovnom vztahu a tvoja pozicia nie je parovy terapeut. Priklad: Zena hovori "že sa jej muž vyhrážal samovraždou v prípade že sa odsťahuje" Tvoja odpoved: Pani XY potrebujete odomna, aby som kontaktovala policiu? Ak nie, vratme sa prosim k pracovnym veciam. Place ti do telefonu? Opät, pani XY/pan XY zavolajte mi ked sa upokojite, takto nemozeme riesit pracovne veci. A polozis. Pripadne, pre lepsiu komunikaciu mi prosim napiste e-mail. Ak pride osobne, opät riesit iba pracovne veci, jasne verbalne odmnietnut pocuvat ine ako pracovne veci. Ty nie si zodpovedna za to, ak si niekto nieco z nich dvoch spravi. Rovnako nie si terapeut. Akonahle sklznes do emocionalnej roviny (lutujes ju/jeho, vyvolavaju v tebe pocity viny, ze sa im nevenujes atd,), tak si v pasci. Ak sa ti to nebude darit, povedz sefke, ze vzhladom na nemozno osobnu/telefonicku komunikaciu s nimi v tomto obdobi, budes riesit veci iba e-mailom, nakolko potom nemas priestor na riesenie podstatnejsich pracovnych veci vo firme.

Strana
z2