Rozdiely v plate učiteľa v cirkevnej a štátnej škole
Ahojte. Moja otázka smeruje najmä k učiteľom, ale ak s určitosťou poznáš odpoveď a hoci nie si učiteľ/ka, prosím, napíš. Zisťujem kade-tade, ale nikto mi nevie povedať, či sa nejak líši plat učiteľa v cirkevnej a štátnej škole. Učím v cirkevnej a nedávno som po rokoch náhodne stretla spolužiačku z výšky, učí v štátnej. Rovnaký počet odrobených rokov, rovnaká aprobácia ALE o dobrých 600€ vyšší plat. Skoro som odpadla. Obidve máme obe atestácie a sme rovnako precízne pracantky. Vraj na cirkevných platia omnoho menej. Ako to?! Tabuľky sú dvojaké? Odkedy? Zvažujem rozhovor s nadriadenou, ale chcem si byť istá, čo momentálne nie som, ale strašne ma to naštvalo. Podotýkam nejde tu o žiadnu hlúpu závisť, iba o princíp. Odvádzame rovnako dobrú prácu, o psychickej drine ani nehovoriac, tak prečo ten rozdiel?...
Len ci ste si rozumeli v tom porovnani ciselne (clovek moze mat vsakovake zrazky zo mzdy, na ktore casom pozabudne, nepravidelne odmeny, rozne nahrady za minule obdobia, PNky, dovolenky, stravne a pod.) Myslim obidve oboma smermi a ked sa to spocita...
Kamarátka klame alebo ti niečo nepovedala. V štátnej škole máš príplatky ale určite nie v sume 600 za mesiac.
Dôležitý je aj úväzok. Ty máš možno 100%, ale ona môže mať v úväzku hodiny naviac a tie jej každý mesiac preplácajú.
Platy musia byť rovnaké. Normálne tabuľkové. Mam skúsenosť. Pohyblivá zložka, napr. osobný príplatok, krúžky, triednictvo, nadcasy, funkcie, sa môžu líšiť.
A možno daňový bonus na deti.

Nevyznam sa v tom, ale mozno zavisi od toho, kto je zriadovatel?