icon

Rozhodnutie medzi novou a starou prácou

25. aug 2025

Ženy, mám prácu ktorá mi vyhovuje pracovným časom ale finančným ohodnotením nie. Dostala som pracovnú ponuku na dvojnásobok súčasneho platu, samozrejme za dvojnásobok aj nie viac zodpovednosti a pravdepodobne aj veľa nezaplatených nadčasov. Na súčasnom mieste niečo z nadčasov aj preplatia a mám úplne flexibilný pracovný čas. Čo bolo super.ked boli deti malé, ale už podrástli.
V tej spoločnosti som už raz pracovala, pred viac ako päťnástimi rokmi. Vedenie aj kolegovia sa s časti vymenili. Ale je tu velké ale na moje miesto po mojom odchode na materskú nikoho nezobrali. Časť mojej práce sa delegovala na kolegyňu s ktorou som bola v kancelárii časť prebrala vedúca, keďže iba ona má k tej práci potrebnú kvalifikáciu. Kolegyňa však pred tromi rokmi zomrela a stále nič. Vedúca je už na starobnom dôchodku, pravdepodobne časť prác sa delegovala na baby z inej kancelárie. Ale v tomto prípade tú prácu vykonávajú bez potrebnej kvalifikácie.
Má zmysel o tom vôbec uvažovať?

janinah
25. aug 2025

Akonahle sa spomenu neplatene nadcasy...ďakujem,neprosim.

autor
25. aug 2025
@janinah

Akonahle sa spomenu neplatene nadcasy...ďakujem,neprosim.

@janinah nuž nie všade je na výber z desiatok pracovných ponúk v okolí

janinah
25. aug 2025
@anonym_autor

@janinah nuž nie všade je na výber z desiatok pracovných ponúk v okolí

@anonym_autor to neznamena,ze budem robit zadarmo..ked nie je robota v okoli idem dalej,svet je velky...

autor
25. aug 2025
@janinah

@anonym_autor to neznamena,ze budem robit zadarmo..ked nie je robota v okoli idem dalej,svet je velky...

@janinah a tri deti doma zavesím na klinec aby ma počkali kým dôjdem domov?

bomba36
25. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor veď prácu máš, nie je to tak že musíš brať čokoľvek, čo príde. A ak nechceš ani flexibilnú prácu s nič moc platom, ani časovo náročnejšiu prácu s lepším platom, tak hľadaj tretiu možnosť.

autor
26. aug 2025
@bomba36

@anonym_autor veď prácu máš, nie je to tak že musíš brať čokoľvek, čo príde. A ak nechceš ani flexibilnú prácu s nič moc platom, ani časovo náročnejšiu prácu s lepším platom, tak hľadaj tretiu možnosť.

@bomba36 mám prácu, ale mizerné platenú

janinah
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor je to na tebe co urobiš...ja keby som bola v tvojom veku tak porozmyslam.naplanujem.beriem deti a sťahujeme sa za lepsim zivotom..hoc aj do zahraničia...dnes nik nemusi robit zafarmo nadčasy.ani zarobit len na slanu vodu...moznosti su..len netreba ostat prilepeny na jednom mieste.lebo tu mam dom.tu mam rodičov....

autor
26. aug 2025
@janinah

@anonym_autor je to na tebe co urobiš...ja keby som bola v tvojom veku tak porozmyslam.naplanujem.beriem deti a sťahujeme sa za lepsim zivotom..hoc aj do zahraničia...dnes nik nemusi robit zafarmo nadčasy.ani zarobit len na slanu vodu...moznosti su..len netreba ostat prilepeny na jednom mieste.lebo tu mam dom.tu mam rodičov....

@janinah super, ešte mi napíš že som sa pred X rokmi mala naučiť jazyk a takej a takej úrovni, dať rodičov do domova a domáce zvieratá darovať susedom

bomba36
26. aug 2025
@anonym_autor

@bomba36 mám prácu, ale mizerné platenú

@anonym_autor preto ti píšem, ak ani jedna z tých dvoch možností nie je pre teba v poriadku, hľadaj tretiu

janinah
26. aug 2025
@anonym_autor

@janinah super, ešte mi napíš že som sa pred X rokmi mala naučiť jazyk a takej a takej úrovni, dať rodičov do domova a domáce zvieratá darovať susedom

@anonym_autor mne je jedno ako ziješ,moznosti su,ak ich nevyuziješ tak kludne rob aj nadcasy zadarmo,aj vo firme kde robotu deleguju kde ako...len nechapem načo si sa prisla tu radit,ked nic " sa nedá"...

autor
26. aug 2025
@janinah

@anonym_autor mne je jedno ako ziješ,moznosti su,ak ich nevyuziješ tak kludne rob aj nadcasy zadarmo,aj vo firme kde robotu deleguju kde ako...len nechapem načo si sa prisla tu radit,ked nic " sa nedá"...

@janinah ??? Samozrejme ty by si šla do zahraničia aj bez znalosti cudzieho jazyka? (resp. viem málo po rusky) Kde tvoja doterajšia prax v odbore by bol úplne na figu? a tvojmu manželovi tiež a rodičom aj mužovým by nemal kto pomôcť ?