icon

Rozhodnutie medzi športovou kariérou a prácou v zahraničí

21. aug 2025

Dobrý deň, chcem sa s vami poradiť. Naskytla sa mi práca v zahraničí na dlhodobo ale neviem sa rozhodnúť. Už 3 roky sa venujem boxu tréner mi hovorí že som veľmi talentovaný a že by som mohol v živote veľa dosiahnuť v boxe. Keď som mu spomenul, že uvažujem nad prácou v zahraničí, povedal že by to bola veľká chyba. Na druhej strane prácu doma mám, ale v zahraničí by som vedel zarobiť viac a predsa kto by nechcel viac peňazí? Som teraz na vážkach či dať prednosť športu a boxu alebo istote a zárobku v zahraničí.

Ako by ste sa rozhodli vy na mojom mieste?

ar3m1s
21. aug 2025

@anonym_autor a nevies sa venovat boxu aj v zahranici?

lindusss2016
21. aug 2025

@anonym_autor trener si ta chce udrzat, si jeho zarobok. Netvrdim, ze ti klame, ale rozhodne by nebol rad, keby ta stratil. Neviem, aku pracu mas doma a co by si robil v zahranici. Neviem, o kolko by ti stupol plat (ale rataj aj s vyssimi vydavkami). Avsak ak mas tu nieco, co ta bavi a co robis rad, tak mi celkom nedava zmysel odist. Ja tiez sportujem a tento sport je jednym z dovodov, preco by som sa neodstahovala. V zahranici som zila, je to fajn spoznat inu krajinu, ale nie je to med lizat

anonym_15f87b
21. aug 2025

koľko máš rokov? lebo aj ten talent sa dá zúročiť len do určitého veku.

sissy27
21. aug 2025

@anonym_autor a koľko si už zarobil boxom? resp. vieš vôbec, aké sú možnosti zárobkov v boxe? lebo zase u nás to nie je na takej úrovni, aby ťa to uživilo. A ako dlho si myslíš, že ti vydrží kariéra profesionálneho boxera? O tom, že profesionál ešte ani náhodou nie si, sa nemusíme baviť. A teda boxovať môžeš aj v zahraničí, a s oveľa lepšími trénermi, lebo povedzme si ako je, slováci v tomto športe zas nejako nedominujú.

sense
21. aug 2025

Boxu sa môžeš venovať aj v zahraničí, a ak máš potenciál uplatnis sa vsade

luccija
21. aug 2025

@anonym_autor boxovať môžeš aj v zahraničí.Ked si mladý a laka ta zahraničie choď von.Rodicia, kamaráti ti čo radia?

zuzanapjat
21. aug 2025

Nájdi si box klub v zahraničí, ak máš byť pracovne na jednom mieste a nie cestovať stále inam každý turnus. Ak tá práca v zahraničí má byť na jednom mieste, klub v zahraničí bude pre teba prínosom.

3petka
21. aug 2025

@anonym_autor koľko máš rokov? Lebo taký profi športovci končia väčšinou okolo 30-ký. A čo potom, ty čo sú na to horšie robia šašov a kde tu sa ešte povenuju športu ale taký lepší vedia že musia mat zadné vratka.

vilma7
21. aug 2025

Preboha, ved boxu sa ozaj môžeš venovatbtakmer všade, nepredpokladám ze ideš niekam do Arfiky ci kam.

autor
21. aug 2025

Mám 21 rokov, prácu budem mať v Nemecku a budem často cestovať.

stormie
21. aug 2025

Toto mi pripomina znamu ktora plati dcere nenormalne drahe hodiny tenisu “lebo trener povedal” ze jej to ide, ze by bola skoda prestat, atd… baba ma 17 rokov, neviem ci vobec niekedy nieco vyznamne vyhrala, na wimbledone ju urcite neuvidis, ale trenerovi veria a platia dalej (par trenningov do tyzdna ktore su realne tak na udrzanie kondicie nie na profi hranie)

Takze sa na svoj boxersky talent pozri realne, za 3 roky si co dosiahol (okrem toho ze ta to bavi)? Vyhral si nejake vyznamne sutaze? Ako ta vidia superi? Si pre nich postrach? Ini treneri co na teba hovoria?
A box nie je naozaj tak narocny sport ze by sa nedal robit aj v zahranici, hlavne ked ho este podla vsetkeho nerobis profesionalne a nemusi riesit prestahovanie celeho svojho teamu do zahranicia

autor
21. aug 2025
@stormie

Toto mi pripomina znamu ktora plati dcere nenormalne drahe hodiny tenisu “lebo trener povedal” ze jej to ide, ze by bola skoda prestat, atd… baba ma 17 rokov, neviem ci vobec niekedy nieco vyznamne vyhrala, na wimbledone ju urcite neuvidis, ale trenerovi veria a platia dalej (par trenningov do tyzdna ktore su realne tak na udrzanie kondicie nie na profi hranie)

Takze sa na svoj boxersky talent pozri realne, za 3 roky si co dosiahol (okrem toho ze ta to bavi)? Vyhral si nejake vyznamne sutaze? Ako ta vidia superi? Si pre nich postrach? Ini treneri co na teba hovoria?
A box nie je naozaj tak narocny sport ze by sa nedal robit aj v zahranici, hlavne ked ho este podla vsetkeho nerobis profesionalne a nemusi riesit prestahovanie celeho svojho teamu do zahranicia

@stormie Na Majstrovstvách Slovenska som získal striebro v boxe.

binarypete
Autor odpoveď zmazal
alenka58
21. aug 2025

keby si skúsil prácu sklbiť so športom v zahraničí to by bolo fajn, lebo v boxe by si určite viac zarobil v zahraničí a možno by si sa mu nakoniec venoval profesionálne

zuzanapjat
21. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor pozri no... poznám chlapov ktorí boxovali aj v zahraničí, vtedy sa tam chodilo tzv. prehrávať. Tým myslím, že aj keď reálne boli lepší v zápase, tak prehrali na body. Každý z nich okolo 30tky už mal založenú rodinu a museli si nájsť normálnu robotu, aj keď boxu sa nevzdali. Proste buď trénujú pre seba, alebo trénujú niekoho. Prácu tiež našli takú, kde sa musia udržiavať po fyzickej stránke. Tu ide o teba, nie o trénera. Kde sa vidíš o 10 rokov? Boxu sa nemusíš vzdať nikdy... Spýtaj sa trénera, či tie úspechy v boxe ťa uživia... Choď zarábať...

anonym_b2f804
21. aug 2025

Akoze mi nehovorte ze niektore temy nie su fake🙂 mlady chalan a boxer, sa ide pytat na konika co je v podstate tehotenske a mamickove forum co ma robit v zivote??? To naozaj alebo to niekto vymysla a sluzi to tu ako ventil? A samozrejme ze rady padnu🙂

svetlonos
21. aug 2025

@anonym_autor
ja ti odpoviem za zápisníka mma (dúfam ze sa to tak pise 🫣) Keby sa mohol rozhodnúť znova, išiel ny radsej pracovať a nevenoval by sa tomu profesionálne.... Uplne presne slová si nepamatam ale teda rafsej by volil toto len športovo, nie na profi úrovni.
A ha za seba ti tiez radím to zahraničie.

stormie
22. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor gratulujem k uspechu ale co ti ta vyhra dala? Neviem ci je to nejako financne ohodnotene, ale ak ano na kolko ti to vystaci a pokryje naklady na zivot? Vo vseobecnosti sa sportom na sr zivit neda (par vynimiek) a to ti pisem ako manzelka byvaleho vrcholoveho sportovca (reprezentant sr) - od mala trenoval, aj dvojfazovo, v dospelosti zistil ze sa neda aj pracovat aj vrcholovo sportovat, sport ho neuzivil tak s tym chcel/nechcel skoncil.
Je na tebe ci si este v stadiu, ze nepotrebujes staly prijem (rodicia podporia?) a este par rokov sa budes naplno a profi venovat sportu alebo s tym na profi urovni seknes a budes si boxovat popri praci. Otazka je kam to realne mozes dotiahnut? Majstrovstva slovenska alebo sveta? Mozno olympiada? Poloz si otazku ze keby aj, co ti to da do zivota? Box asi nie je tak dobre plateny ze po uspechu budes financne ohotnoteny a po skonceni kariery si budes moct dovolit nic nerobit….

katulienkax
22. aug 2025
@stormie

@stormie presne aj u nas, trenerka stale hucala, ako jej to ide, treneri ju chvalia a podobne dristy a nikdy nic nevyhrala, na sutaze chodila s odporom, tak som ju odhlasila a potom zas natlak , ze sa s nou chce porozpravat a podobne,. Hej peniaze tahat chcu.

ankare
22. aug 2025

@anonym_autor Chod do zahraničia a boxu sa venuj tam