Pekný deň , chcem sa vás opýtať mám problém otehotnela som samozrejme neplánovane, a terás neviem čo ako ďalej pretože mám problém stým že mám doma 8 mesačné dieťa , som na neho sama podpora u rodičov nepomaju keď prídu na návštevu samozrejme prídu na cca na 15 min a idú preč ...priateľ mi pomáha keď príde s práce domov .. ale inak som s malim celé dni sama a terás neviem , či to druhé dieťa ktoré čakám dať preč pretože viem že to sama nezvládnem 🙁 a na druhej strane sa bojím , nechcem mu brať život papiere okolo interrupcie mám .. a terás ďalekej neviem či mám podstúpiť ten zákrok alebo nie ... Neviem ako ďalej rodina polovica z nich mi hovorí aby som si dala preč čo sa týka mojej mami a zas druhá že to nemám spraviť ako ďalej? Partner je pre každé rozhodnutie ako sa mám rozhodnúť?
@veneska6511 daj prec to prve. Kolko rokov mas vaneska?
1. Rodičia ti nepomáhajú s dieťaťom? Prečo by mali? Oni sa starali o teba, nie je ich povinnosť pomáhať tebe.
2. Ženy sú doma aj s 3-4 deťmi samé a zvládajú to. Ak nemáš choré dieťa, čiže nejak ťažko hendikepované, tak nerozumiem tomu, s čím máš problém.
3. Nie, neotehotnela si neplánovane. Otehotnela si, pretože si mala sex. Viac prosím ťa nesexuj, ak nemáš poriadnu ochranu.
4. Podstatná je jedna vec, ak má žena dieťa, podľa mňa - dokážeš sa finančne postarať o deti, ak by si ostala sama bez partnera? Ak áno, maj druhé dieťa. Ak nie, nemaj ho. NIe som zástanca potratov, ale zároveň som odporca toho mať deti, ak na to človek nemá peniaze. Hoci tu chýbajú nielen peniaze.
@really8 to práve dieťatko by som si preč nedala , nevidela by som bez neho fungovať 🥹... Mám 22 rokov
@veneska6511 porozpravat sa s partnerom, ci by vedel viac pomahat, neviem preco je prec a ci moze byt aj viac doma, ak sa neda dieta si nechaj aj tak, lebo uz teraz si na pochybach, cize lutovat to budes, lutuju to zeny, ktore to urobili v nefunkcnom vztahu, ty mas partnera, okrem toho to prinasa zdravotne rizika a nepoznam zenu, ktora lutovala ze si dieta nechala, iba zeny ktore lutovali, ze dieta si nenechali.
@veneska6511 a cim je toto druhe horsie? Btw tiez som otehotnela druhy raz ked mal prvy 8m. Ani ma nenapadlo ze by som sa ho zbavila.
Neboj sa, zvládneš to. My ženy sme silné stvorenia, a aj keď to vidíš teraz čierne, také zlé to nebude. Ja som otehotnela, keď mal syn 11 mesiacov. Moji rodičia žijú 250 km od nás a od svokry som pomoc odmietala (pre svoju tvrdohlavosť, aj keď som padala na hubu niekedy, ale pomoc som neprijala). Manžel bol väčšinou v práci. Takže veľmi podobná situácia, ale mňa teda ani na sekundu nenapadlo, dať dieťa preč. Postav sa nad postieľku svojho 8 mesačného dieťaťa a predstav si situáciu, že by ani ono nebolo. To druhé má rovnaké právo na život. Priateľ ti pomáha, keď je doma, ako píšeš, a príjem takisto máte, takže problém je len v tom, že si momentálne nevieš predstaviť mať deti dve. Dokým sa to druhé narodí, prvé podrastie, zasa to bude iné. Neber svojmu vlastnému dieťatku život len pre svoj komfort. Držím ti palce!
@domkakvet ahoj s partnerom som sa už otom rozprávala... Žiaľ nemôže ostať doma majú toho v robote veľa a zas nemôže prestať chodiť do roboty pretože by ho samozrejme vyhodili a jasné že pre nás by to bolo horšie bez peňazí .. keďže platíme byt a ďalšie veci a výčitky svedomia už aj terás keď si nato pomislim že by som tam šla
Ja mám 3 deti,muž rodičov nemá a ja mám narcisticku matku,od ktorej som sa odstrihla a v živote mi s deckami nepomáhala ani nezaujmala sa ...
Na hrob môjho mŕtveho dieťaťa jej bolo jednoduchšie chodiť,kde bola častejšie ako u zivych vnúčat....
@really8 viem asi, na ktorú inú diskusiu narážaš. 😉 Je neskutočné, koľko nesvojprávnych žien existuje, to človek zistí až na koníku. Tu autorka nemá v podstate žiadny problém. Že je sama na dieťa, lebo rodičia jej nepomáhajú so starostlivosťou? Veď to je na hlavu. Ísť na potrat, lebo sa budem musieť starať o 2 deti.
@marienka1989 pekne napísané ďakujem ty za takú radu a áno máš podstate pravdu v Tom že si to neviem z dvoma deťmi predstaviť keď viem že to je veľká zodpovednosť 😔 a áno priateľ je taký ktorý sa snaží aj do roboty chodiť a aj za starať o malého keď s práce príde domov či uspať alebo sa starať priateľ tvrdí že to je moje rozhodnutie ale že bude súhlasiť tak ako sa rozhodnem nechce má do ničoho tlačiť
@fantaghiro21 ach, smutné. Na druhej strane, lepšie žiadna babka ako toxická. A si silná žena, že si ju dokázala odstrihnúť.
@veneska6511 nemyslela som to tak, ze ma uplne prestat chodit do prace, ale ci sa mu neda nejaky den napriklad skoncit skor bez nejakych nadcasov. Ked uz mas teraz vycitky, uz ani nerozmyslaj a dieta si nechaj.
@melanta hej no zli zli zli stari rodicia nepomahaju. Ked ona ma 22 tipujem ze nemaju este ani 50 a su to normalne pracujuci aktivni ludia. To je dobry hlod. Rovnako aj s tym neplanovanym roztahovanim noh. Ale niektore to zrejme beru tak ze ked rano neplanovali vecerny sex tak je to neplanovane tehotenstvo. A najvacsi gol je ked k tomu pridaju slovo samozrejme
@really8 nemusíš hneď človeka usudzovať napísala som tu tu preto pretože som chcela vedieť ine názory ako ma moja rodina aj rodiča keďže máma by bola najradšej kebyže na tu interrupciu idem ..
@domkakvet áno samozrejme povedal že raz za týždeň príde domov aj skôr ale že každý deň zas nemôže ..🙂 ale ďakujem ty krásne za tvoj názor beriem si ho k srdcu
@veneska6511 ja ta neusudzujem. Neviem totiz co to slovo znamena. Kolko ludi sa ma vyjadrit k tomu ci TY pojdes na potrat alebo nie? Nemame zorganizovat referendum?
Čo ti máme poradiť. Ty sama musis vedieť ako si na tom finančne, my sa o tie deti starať nebudeme. MK sa vždy delí na ženy, ktoré sú absolútne proti interupcii a na ženy pre ktoré je to prijateľné, ak je na to opodstatnený dôvod. Ja sa prikláňam k tej druhej skupine.
Bábätko si nechaj, uč sa gramatiku a naštuduj a zabezpeč si kvalitnú antikoncepciu do budúcna. Držím palce.
@thereisabear nedokážem pochopiť vás že sa pozeráte nato ako človek piše , ak sa vám to nepáčilo nemali ste na môj príspevok ani odpovedať som zhrozená že vy poniektoré žení ste tu len nato aby ste človeka hneď odsúdili kvôli gramatike budem rada ak sa vôbec nemusíte vyjadrovať takimto štýlom dúfam že to pochopíte dovidenia 😊
@really8 a vy tiež nemáte ďaleko od toho že ste bezočiva nemusíte nemusíte nič zorganizovat človek sa bude báť aj niečo napísať keďže poniektorí sú tu len kvôli tomu aby človeka vytočili
@veneska6511 prečo by sa ti mali rodičia starať o dieťa? Máte sa starať ty a jeho otecko. Baby majú pravdu ak nezvládate jedno radšej nemajte druhé ale nikto sa za teba rozhodnúť nemôže.
@veneska6511 odpovedala si si sama.. 🙂 bez prvého dieťatka by si nevedela fungovať. Ver že takto o rok napíšeš že nevieš fungovať ani bez druhého 😘 určite to zvládneš, možno prvý rok bude ťažší, ale zvládlo to veľa žien a zvládneš to aj ty, určite. Uvedom si že kým sa malé narodí staršie dieťatko bude mať takmer 1,5 roka a to už sa správa úplne inak ako 8 mesačné bábo. Budú spolu vyrastať, mať spoločné/podobné záujmy. Jedna známa mala behom 3 rokov 3 deti a zvládla to 🙂 teraz sú už väčší, veľkí parťáci, ona len dohliada na to aby mali úlohy do školy spravené. Chodia spolu všetci traja von, majú spoločných kamarátov. Držím ti palce, určite to zvládneš 🍀
@veneska6511 naozaj mas 22? Podla gramatiky, spravania a reakcii nevyzeras na viac ako 16. Zamysli sa nad tym co ti tu piseme a miesto prskania skus pouzit sebareflexiu (google pomoze).
Btw ked si spala s priatelom bez ochrany tiez si sa pytala rodiny a konika?
@veneska6511 posledne 2 roky som sa starala o 5 deti. Z toho tri svoje a dve ako prefesionalna mama. Cize aj do prace som musela chodit. Aj o choreho otca sa staram. A nemam dovod sa na nic stazovat. Vsetko sa da zvladnut. Kde je vola, je aj cesta.
@veneska6511 Zváž si ako si na tom psychicky a finančne. S 2 malými deťmi to bude dosť náročné po každej stránke ale ak budeš odhodlaná do toho ísť tak super. Ale ak by si to nevedela zvládnuť, trápila by si sa tak lepšie je ísť to ukončiť. Oboje rozhodnutia sú správne 🙂
@really8 áno mám 22 som veselá osôbka vždy každému pomôžem keď sa kumne dobre správajú , nemám žiadne predsudky na nikoho len keď namna niekto bezdôvodne útočí tiez to není podľa mňa pekne 😊
@veneska6511 ja ťa nesúdim. Len ti radím, gramatika je dôležitá, aj keď si teraz myslíš, že nie. Vďaka nej, môžeš raz získať lepšiu prácu, zarobiť viac peňazí a zabezpečiť lepší život svojim deťom. A je to zadarmo.
Komenty necitam
Skoro kazda zena je sama na dieta kedze muzi su v praci. Rozhodla by som sa na zaklade toho ci sa dokazete plnohodnotne postaraj aj o druhe dieta a vlastne aj ci ste vobec 2deti niekedy aj chceli.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
priatel na teba netlaci, nechaj si dieta, samozrejme ak mate z coho zit, postabortivny syndrom je peklo, vzdy je zena ta, ktora bude s tym zit do konca zivota