icon

Rozhodovanie medzi vysokou školou a prácou upratovačky

15. máj 2024

Rozmýšľam nad prácou upratovačky. Aj keď mám VŠ, roky praxe, mám k tomu svoje dôvody. Zneistil ma však postoj kamarátky. Vraj klesnem v očiach ľudí, a čo deti, budú musieť čeliť tomu, že mama vzdelaná upratuje, a postoj okolia, ktoré ma pozná. Budú si to rôzne vysvetľovať a nakoniec tým utrpí celá rodina. Neviem, možno to je pravda. Stále na to myslím. Naozaj sa osobnosť človeka posudzuje okolím podľa pracovného statusu? Potrebujem kľudnú prácu a nie fyzicky jednostranne zameranú, keďže mám veľké problémy s chrbticou. Čiže nie vo výrobe niekde za pásom. Upratujem aj doma a to mi vyhovuje zdravotne. Ja som si vždy vážila každej práce u ľudí a preto ma prekvapuje takýto postoj. Ale asi to tak je☹️. Nerada by som aby dieťa malo nejako trpieť kvôli matke (podľa kamaratky teda). Ja som nad tým takto neuvažovala. Teraz neviem už.

Strana
z5
lilitela
21. máj 2024

@rozculena Aj upratovacka v domacnosti si vie dobre zarobit, moze mat aj 10 eur na hodinu, ak nejde cez agenturu, za dom, byt to moze byz aj 40-50 € denne. Ak ma viac bytov za tyzden... povedzme 5, tak mesacne ma 1000 cisteho a to robi vlastne polovicny uväzok - 5 h denne.

lilitela
21. máj 2024

Keby to nebolo o predsudkoch, tak sa dnes nehovori namiesto predavacka ze asistent predaja a namiesto robotnik/pracovnik vo vyrobe ze manipulant vyroby. Som ani nevedela co t je, ked som to citala prvykrat, som myslela, ze asistent predaja, ze uradna asistentnka pre oddelenie predaja v korporate, cize kancelarska praca a manipulat (niekde som videla aj manipulator 🙂 ), som myslela ze to je nejaky koordinator vyroby, cize tiez vyssia pozicia, nez bola povodne zmyslana.

mikella912
21. máj 2024

ja mám problemy s chrbticou a tiež robím upratovačku je to lepšie ako stáť za pásom, už niekolko ludi s problemamy s chrbticou mi vraveli,že je lepší pohyb a že sa lepšie cítia ja upratujem školku a ako som nastupila cítim sa ovela lepšie čo sa týka chrbtice ale cvičím aj sm systém.

Strana
z5