icon

Šanca na kariéru v polícii po 30tke

monera
5. nov 2025

Ahojte,
chcela by som sa opýtať, či mám vôbec šancu zamestnať sa na polícii, keď mám po 30tke. Súčasná kariéra ma nenapĺňa a hľadám niečo, čo by bolo zmysluplné a čo by mi umožnilo reálne pomáhať iným. Na polícii som videla náborový plagát "Staň sa policajtom" a celkom ma to zaujalo, ale neviem, či nie som na stredoškolské štúdium pristará. Plus musela by som zvládnuť fyzické a psychologické testy. Ďakujem za každú odpoveď 🙂.

Strana
z2
amdornik
5. nov 2025

@monera na stredoškolské štúdium? pokiaľ viem, na polícii vyžadujú už VŠ.

ibrunova
5. nov 2025

@monera je rozdiel, či máš 31 alebo 39..
Nie je to klasické stredoškolské štúdium, je to 8 mesačné štúdium.

ibrunova
5. nov 2025
@amdornik

@amdornik VŠ treba iba na vyšetrovateľa.

monera
autor
5. nov 2025

Mám 32... a na stránke píšu presne, že je to 8 mesačné štúdium na strednej škole v Pezinku alebo v Košiciach.

ibrunova
5. nov 2025
@monera

Mám 32... a na stránke píšu presne, že je to 8 mesačné štúdium na strednej škole v Pezinku alebo v Košiciach.

@monera skúsiť môžeš. Máš deti, manžela?

alica110
5. nov 2025

Absolútne neváhaj, kamoška nastúpila v 37 😎👮

alica110
5. nov 2025
@amdornik

@amdornik Máš zlé info.

solinkarka
5. nov 2025
@amdornik

@amdornik určite netreba VŠ, stačí maturita a následne policajná škola v Pezinku

amdornik
5. nov 2025
@ibrunova

@amdornik VŠ treba iba na vyšetrovateľa.

@ibrunova aha. ja som kedysi chcela ísť týmto smerom, tak mám takú informáciu.

amdornik
5. nov 2025
@solinkarka

@amdornik určite netreba VŠ, stačí maturita a následne policajná škola v Pezinku

@alica110
@solinkarka hej, už vidím. ja som si kedysi zuby brúsila na vyšetrovateľku 😀

anonym_3d595a
5. nov 2025

@monera mám v rodine dosť policajtov a sú spokojný akurát fyzické testy sú náročné pre človeka čo nešportuje ale inak pohode

alica110
5. nov 2025
@amdornik

@alica110
@solinkarka hej, už vidím. ja som si kedysi zuby brúsila na vyšetrovateľku 😀

@amdornik Tam už potrebuješ VŠ 🙂

marcela1611
5. nov 2025

Ahoj mám 33 a pred 2týždňami som bola na fyzických pri polícií. Mám deti 12 a 8 rokov a konečne si plním sen. Mám manžela ktorý ma podporuje v tom a ostane z deťmi ak sa dostanem ďalej. Bola so mnou 39 ročná baba a spravila v pohode fyzické. Treba mať kus kondičku a fyzické spraví každý. Sú oveľa ľahšie ako predtým

mistymay33
5. nov 2025

Nechcem ti brat ilúzie, ale policajný zbor nie je med lizať. Hlavne začiatky, a hlavne výška platu. Si pripravená, že pojdes na 8 mesiacov do školy za minimálny plat a potom je vysoká pravdepodobnosť že ťa šupnú služiť do Bratislavy?

monera
autor
5. nov 2025

Fyzických testov sa nebojím, tie nové by som v pohode zvládla, lebo aktívne športujem. Nemám deti a už ani manžela 😅. Mám však obavy z toho, že zahodím súčasnú kariéru pre niečo, čo ma síce láka, ale nič o tom neviem. A mám zázemie v B. Bystrici, odkiaľ by som nechcela odísť. Tých 8 mesiacov počas štúdia je aký plat? Je to aspoň tisícka v čistom?

monera
autor
5. nov 2025
@marcela1611

Ahoj mám 33 a pred 2týždňami som bola na fyzických pri polícií. Mám deti 12 a 8 rokov a konečne si plním sen. Mám manžela ktorý ma podporuje v tom a ostane z deťmi ak sa dostanem ďalej. Bola so mnou 39 ročná baba a spravila v pohode fyzické. Treba mať kus kondičku a fyzické spraví každý. Sú oveľa ľahšie ako predtým

@marcela1611 Gratulujem 🙂 Obdivujem Vás, že si plníte sen. Na skúškach boli teda aj tridsiatnici, nehlásia sa samí 18-roční? Aj toho sa obávam, či by som nebola stará medzi mladými.

minesasubu
5. nov 2025

bratranec teraz začal študovať , myslim že prvy mesiac je v Pezinku na škole má 32 tiež
dostal nejaké 3 tisce na začiatok ( ak vydži celych 8 mesiacov nemusi ich vratit) počas študia chodi na pochodzky má už puta a zbraň
ak chceš chod do toho
moc toho neviem lebo sa musi veľa učit a robi na smeny
plat má cez tisicku

ibrunova
5. nov 2025
@monera

Fyzických testov sa nebojím, tie nové by som v pohode zvládla, lebo aktívne športujem. Nemám deti a už ani manžela 😅. Mám však obavy z toho, že zahodím súčasnú kariéru pre niečo, čo ma síce láka, ale nič o tom neviem. A mám zázemie v B. Bystrici, odkiaľ by som nechcela odísť. Tých 8 mesiacov počas štúdia je aký plat? Je to aspoň tisícka v čistom?

@monera máš deti? Muža?
Aha čítam, že nie, takže na 2 roky dávajú nových do Bratislavy

monera
autor
5. nov 2025
@ibrunova

@monera máš deti? Muža?
Aha čítam, že nie, takže na 2 roky dávajú nových do Bratislavy

@ibrunova nemám

ibrunova
5. nov 2025
@monera

@ibrunova nemám

@monera doplnila som

anonym_257fb0
5. nov 2025

Ako ja sa vám čudujem, že realne chce niekto ísť k polícii na obvodne oddelenie, kde vas šupnú na ulicu. To je strašná otročina a naťahovať sa s ľuďmi, bezdomovcami, opitými, susedské hádky a veľa veľa nočných... Keď tak práca vyšetrovateľa, operativca atd je dosť fajn, aj plat uz

anonym_a30f7e
5. nov 2025
@anonym_257fb0

Ako ja sa vám čudujem, že realne chce niekto ísť k polícii na obvodne oddelenie, kde vas šupnú na ulicu. To je strašná otročina a naťahovať sa s ľuďmi, bezdomovcami, opitými, susedské hádky a veľa veľa nočných... Keď tak práca vyšetrovateľa, operativca atd je dosť fajn, aj plat uz

@anonym_257fb0 ja tiez nechapem… este aj ked su to zeny, ved ti asociali nemaju respekt pred chlapom, nie to pred zenou.. pokojne ta fyzicky napadne, opluje, clovek, ktory moze byt HIV pozitivny, moze mat zltacku.. atd… Za mna je toto nepochopitelne.

anonym_30a4e0
5. nov 2025
@monera

@ibrunova nemám

@monera aj ja tak viem že idú po škole do BA

katusik456
5. nov 2025
@anonym_30a4e0

@monera aj ja tak viem že idú po škole do BA

@anonym_30a4e0 slobodní, bezdetní by mali ísť do BA na tie 2 roky. Tiež mám toto info. Keď už máš rodinu zostavas v meste, kde bývaš…. No ako to je vie len ten kto sa tam dostal.

anonym_30a4e0
5. nov 2025
@katusik456

@anonym_30a4e0 slobodní, bezdetní by mali ísť do BA na tie 2 roky. Tiež mám toto info. Keď už máš rodinu zostavas v meste, kde bývaš…. No ako to je vie len ten kto sa tam dostal.

@katusik456 ved tak ako písala monera, keď nie si vydatá, ženatý a nemáš deti tak ideš na 2 roky do BA, hej kto sa tam dostal ten vie

marcela1611
5. nov 2025
@monera

@marcela1611 Gratulujem 🙂 Obdivujem Vás, že si plníte sen. Na skúškach boli teda aj tridsiatnici, nehlásia sa samí 18-roční? Aj toho sa obávam, či by som nebola stará medzi mladými.

@monera Bolo tam všetky vekové kategórie od 25 cca a vyššie. Ženy sme boli len 3 aj to vo veku 33,39,30. Všetko povedia na pohovore ako to funguje po fyzických a psychotestoch. Za skúšku nič nedáš

renesance80
6. nov 2025
@monera

@monera nie je

marcela1611
6. nov 2025
@renesance80

@monera nie je

@renesance80 ale je 1500-1600€ je v hrubom

monera
autor
6. nov 2025

A ako dlho asi trvá, kým z polície zareagujú na prihlášku? Čakali ste dlho na testy, resp. zavolajú na testy každého, kto podá prihlášku?

marcela1611
6. nov 2025
@monera

A ako dlho asi trvá, kým z polície zareagujú na prihlášku? Čakali ste dlho na testy, resp. zavolajú na testy každého, kto podá prihlášku?

@monera podľa toho pozývajú na pohovor koľko sa im nazbiera uchádzačov. Ja som asi trafila správny čas v piatok som poslala papiere a vo štvrtok som už sedela na pohovore bolo nás 7 ale len 3 pustili ďalej na fyzické.nie je to o tom že po pohovore automaticky pustia všetkých na fyzické. Po pohovore som sla cca o 10dní na fyzické

Strana
z2